شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

تـاثـیـر تـغـذیـه بـر تـعـریـق


تـاثـیـر تـغـذیـه بـر تـعـریـق

بوی زننده عرق برای کمتر کسی قابل تحمل است و بیشتر افراد سعی می‌کنند با انواع مواد آرایشی و بهداشتی و روش‌های درمانی با تعریق زیاد و بوی ناخوشایند آن مقابله کنند.
با خودتان می‌گویید …

بوی زننده عرق برای کمتر کسی قابل تحمل است و بیشتر افراد سعی می‌کنند با انواع مواد آرایشی و بهداشتی و روش‌های درمانی با تعریق زیاد و بوی ناخوشایند آن مقابله کنند.

با خودتان می‌گویید که الان که فصل تابستان نیست؛ نکات مربوط به تعریق بدن را هم که بار‌ها خوانده‌ایم اما ما این بار می‌خواهیم از تاثیر تغذیه بر تعریق بدن برایتان بگوییم. شاید باور نکنید اما برخی از خوشمزه‌ترین غذاهای مورد علاقه‌تان سبب تعریق‌ می‌شوند. اگر از آن دسته‌ای هستید که زیاد عرق می‌کنید، بد نیست این خوراکی‌های عرق‌زا را بشناسید و در مصرف آنها اعتدال به خرج دهید.

۱) غذا‌های تند

یک فلفل تند بردارید و گاز بزنید و ببینید چقدر طول می‌کشد تا قطرات عرق بر پیشانی‌تان بنشینند! گرمایی که حس می‌کنید ناشی از ماده‌ای طعم‌زا در فلفل به نام «کاپساسین» است. این ماده گیرنده‌های عصبی حساس به طعم ماده غذایی را تحریک می‌کند و باعث می‌شود گیرنده‌های حسی گول بخورند و احساس کنند که شما گرم‌تان است. به این ترتیب بدن واکنش‌هایی که در احساس گرما از خود نشان می‌دهد، آغاز می‌کند، گویی در گرمای ۴۰ درجه قرار گرفته‌اید! یکی از وظایف هیپوتالاموس- غده‌ای در مغز- تنظیم دمای بدن است. به عبارتی هیپوتالاموس حکم ترموستات بدن را دارد یعنی با ایجاد شرایط گرما، مکانیسم تولید و ترشح عرق را فعال می‌کند تا دمای بدن تعدیل شود. عرق از غدد ترشح کننده عرق به سطح پوست می‌رسد و تبخیر می‌شود. قطرات عرق برای تبخیر به گرما نیاز دارند و این گرما را از بدن می‌گیرند و در نهایت بدن خنک می‌شود.

۲) غذا‌های داغ

غذاهای داغ هم می‌توانند سبب تعریق شوند. به‌عنوان نمونه چای داغ، قهوه داغ، سوپ داغ و... هم می‌توانند در بعضی افراد سبب تشدید تعریق شوند حتی اگر فرد در کل احساس گرما نکند.

۳) سیر

با خوردن سیر، در عرق ترکیبات گوگردی متصاعد می‌شود. گوگرد بویی شبیه بوی تخم‌مرغ گندیده دارد البته بد نیست بدانید بوی گوگرد بسیار بد‌تر و زننده‌تر از این حرف‌هاست اما ما انسان‌ها تنها قادریم آستانه‌ای ناچیز از آن را حس و درک کنیم. علاوه بر سیر خوراکی‌های هم خانواده آن -از جمله پیاز و موسیر- هم می‌توانند سبب بوی بد شوند.

۴) کلم، ترب و خردل

از دیگر خوراکی‌های که خوردن‌شان سبب تولید بوی بد می‌شود، خوراکی‌های خانواده کروسی‌فِر(انواع کلم، ترب و خردل) است. اعضای این خانواده هم مقادیر قابل‌توجهی ترکیبات گوگردی دارند.

۵) ادویه‌جات

ادویه‌جات بودار از قبیل کاری و زیره هم می‌توانند سبب ایجاد بوهای شدیدی شوند. بنابراین کسانی که به هر دلیلی از این ادویه‌ها بیشتر استفاده می‌کنند باید دقت بیشتری به خرج دهند.

۶) گوشت‌ها

حتی غذاهایی که خودشان چندان بویی ندارند هم می‌توانند سبب تغییر بوی عرق شوند. از این دسته می‌توان به گروه گوشت‌ها اشاره کرد. به عبارتی خوردن گوشت زیاد عرق را بدبو‌تر می‌کند.

حرف آخر

بهترین راه خلاص‌شدن از تاثیر گروه‌های غذایی فوق بر بوی عرق، پرهیز یا کاهش مصرف آنهاست. البته متخصصان می‌گویند نوشیدن آب زیاد هم می‌تواند به کاهش بوی خوراکی‌های یادشده کمک کند، اما بوی بد ترکیبات غذایی را به طور کامل از بین نمی‌برد. گاهی مصرف این خوراکی‌ها به صورت پخته هم می‌تواند سبب کاهش بوی زننده آنها شود. به‌عنوان نمونه بوی سیر پخته بسیار ملایم‌تر از سیر خام است و این موضوع برای پیاز و کلم نیز صدق می‌کند. اگرچه رژیم غذایی می‌تواند بر بوی عرق تاثیرگذار باشد اما اگر احساس می‌کنید بو و مقدار عرقتان بیشتر شده و تغییر رژیم غذایی هم تاثیری بر آن ندارد، ممکن است دچار نوعی بیماری داخلی شده باشید. به عنوان نمونه برخی بیماری‌ها از قبیل دیابت و تیرویید سبب تغییر بوی بدن و نحوه عرق‌کردن می‌شوند. برخی افراد هم به طور ژنتیکی آنزیم تجزیه‌کننده ماده‌ای بدبو که در بدن تولید می‌شود، ندارند.

منبع: webmd



همچنین مشاهده کنید