چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مدیریت دیجیتالی انرژی در خانه های هوشمند
نمایشگاهی که با هدف معرفی تازههای فناوری برای صرفهجویی در مصرف انرژی در تجهیزات خانگی لندن برگزار شده بود هفته گذشته به کار خود پایان داد. با توجه به دیجیتالی شدن زندگی و کاربرد روزافزون ابزارهای الکترونیکی و مواجه شدن با محدودیتهایی در زمینه منابع انرژی، دستیابی به فناوریهای صرفهجویی در میزان انرژی مصرفی بیش از پیش ضروری به نظر میرسد.
نمایشگاه امسال، فرصتی را در اختیار بازدیدکنندگان و علاقه مندان قرار داد تا درباره آخرین دستاوردها در زمینه طراحی و ساخت فناوری های دوستدار محیط زیست که صرفه جویی در مصرف انرژی مهم ترین ویژگی آن محسوب می شود، اطلاعاتی را به دست آورند.
از خودروهای مفهومی تا پشت بام های سبز و مخازنی برای جمع آوری آب باران جهت استفاده مجدد از آن، همگی از جمله ایده هایی بودند که برای صرفه جویی در مصرف انرژی در انواع مختلفی از ابزارها و وسایل الکترونیکی وحتی تأمین سوخت مورد نیاز در محیط های خانه، محل کار و حتی سیستم های حمل و نقل می توان از آنها استفاده کرد.
● خانه های هوشمند و مصرف انرژی
شاید تا به حال مطالب زیادی درباره ویژگی ها و خصوصیات خانه های هوشمند خوانده یا شنیده باشید.
در حقیقت، سال هاست محققان در تلاش هستند با تحقیق درباره ابزارهای پیشرفته ای که می توانند آسایش و راحتی را برای ساکنان شان فراهم کنند، هر یک به نوبه خود بخشی از نمای بیرونی، داخلی و تجهیزات خانه های هوشمند را طراحی کنند تا در مجموع از کنار هم قرارگرفتن نتایج این تحقیقات بتوان خانه ای هوشمند را به تصویر کشید.
اما باوجود این که در بعضی از کشورها نمونه های آزمایشی خانه های هوشمند طراحی و ساخته شده است تاکنون نمونه ای که بیانگر همه ویژگی های خانه های هوشمند باشد، ساخته نشده است.
یکی از دستاوردهای جدید که در نمایشگاه تازه ترین فناوری ها در لندن به نمایش درآمد، خانه ای هوشمند و به فناوری های پیشرفته مجهز بود.
نکته:صرفه جویی در مصرف انرژی به منزله حذف ابزارهای الکترونیکی نیست بلکه هدف استفاده از این فناوری ها این است که بتوان در مصرف انرژی را در خانه مدیریت کرد
شاید در نگاه اول این طور به نظر می رسید این خانه هیچ هماهنگی با راهکارهای زیست محیطی نداشته باشد یا به عبارتی هیچ ردپایی از صرفه جویی در مصرف انرژی در آن یافت نمی شود. چراکه تجهیزات الکترونیکی متعددی در این خانه مشاهده می شود که از مصرف انرژی حکایت دارد.
اما به گفته متخصصان، این ساختار می تواند الگویی برای ساخت خانه های هوشمند در آینده باشد.
صرفه جویی در مصرف انرژی به منزله حذف ابزارهای الکترونیکی نیست، بلکه هدف استفاده از این فناوری ها به گونه ای است که بتوان مصرف انرژی را در خانه مدیریت کرد.
در این خانه هوشمند یک سیستم خودکار برای تنظیم نور و دمای محیط در نظر گرفته شده است که از طریق یک صفحه کلید لمسی کنترل می شود. بر حسب زمان و همچنین دمای هوای محیط، گرما و سرما و شدت نور فضاهای مختلف در داخل خانه تنظیم می شود.
علاوه بر این به کمک فناوری های پیشرفته ای که طراحی شده است می توان براساس یک جدول زمان بندی شده انجام کارهای مختلف مانند آبپاشی باغچه یا گلدان ها را نیز به این سیستم محول کرد.
اگر سری به آشپزخانه این خانه هوشمند بزنید یخچال منحصربه فردی را مشاهده می کنید که بیش از هر وسیله دیگری جالب توجه است.
این یخچال با توجه به مقدار موادی که در داخل آن قرار دارد، درجه سرمای مورد نیاز برای حفظ مواد غذایی را تامین می کند و به این ترتیب برق زیادی مصرف نمی شود چراکه سرمای مورد نیاز یخچال براساس مواد غذایی که در آن وجود دارد تنظیم می شود.
این یخچال به نمایشگری مجهز است که نه تنها می تواند تصویری از مواد غذایی داخل یخچال را به نمایش گذارد تا فراموش نکنید چه مواد غذایی در یخچال وجود دارد، بلکه براساس تاریخ مصرف درج شده روی مواد غذایی اولویت های انتخاب مواد غذایی را نیز در اختیارتان قرار می دهد.
علاوه بر این، در صورت به پایان رسیدن ذخیره مواد غذایی که شما آنها را به عنوان خوراکی های ضروری اعلام کرده اید، پیامکی به گوشی تلفن همراه تان ارسال می شود تا پیش از بازگشت به خانه بدون این که نیاز به فکر کردن داشته باشید یا از قبل فهرستی از مواد غذایی مورد نیازتان تهیه کرده باشید، خرید کنید.
خیلی از افراد در طبخ مواد غذایی و حتی شیوه دم کردن یا آماده کردن نوشیدنی هایی مانند چای و قهوه، سلیقه شخصی شان را مورد توجه قرار می دهند و دوست دارند آنچه می خورند مطابق میل و سلیقه شخصی آنها تهیه شده باشد.
طراحان خانه های هوشمند به فکر این افراد هم بوده اند. قهوه ساز هوشمندی که در نمایشگاه فناوری های لندن به نمایش درآمده بود با استقبال چشمگیری از سوی مخاطبان مواجه شد.
این قهوه ساز براساس شناسه های دست فرد ـ که به عنوان اطلاعات اولیه در آن ثبت می شود ـ به طور خودکار قهوه او را به شکل دلخواهش آماده می کند.
علاوه بر این، با توجه به این که این دستگاه می تواند به طور دقیق و به میزان درخواستی برای افراد قهوه آماده کند، می تواند در صرفه جویی مصرف آب و انرژی نیز نقش بسیار مهمی داشته باشد.
● زندگی در شهرهای آینده
آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که استفاده مجدد از آبی که برای استحمام از آن استفاده می شود برای کارهایی مانند شست وشوی لباس ها تا چه اندازه می تواند باعث صرفه جویی در مصرف آب شود؟
بسیاری از ایده هایی که در این نمایشگاه به نمایش درآمده براساس مواجه شدن با یک مانع یا محدودیت بنا شده بود.
این رویارویی با مشکل، زمینه ساز شکل گیری ایده هایی است که در نهایت به آسایش و رفاه هرچه بیشتر در زندگی منتهی می شود.
در خانه هوشمندی که درباره بعضی از ویژگی های آن صحبت شد، از همین ایده برای طراحی و ساخت دوش های آب مجهز به سیستم تصفیه مجدد آب استفاده شده است.
این دوش می تواند به کمک یک سامانه هوشمند برای تصفیه مجدد آب مصرف شده طی حمام کردن، مصرف آب و انرژی را در خانه های هوشمند آینده به حداقل برساند.
به گفته طراح این سیستم، دوش پیشرفته ای که به طور خودکار آب را تصفیه می کند تا دوباره مورد استفاده قرار گیرد، بدون این که نیاز باشد فرد در میزان آب مصرفی تغییری ایجاد کند، تا ۷۰ درصد در میزان آب و انرژی مصرفی در خانه صرفه جویی می کند، اما با توجه به این که بسیاری از ما بخش قابل توجهی از طول روز را در محل کارمان سپری می کنیم، ضروری است ایجاد دفاتر کاری دوستدار محیط زیست نیز در دستور کار قرار گیرد. افرادی که در طراحی و ساخت خانه های هوشمند مشارکت و همکاری داشته اند، قصد دارند در آینده ای نزدیک تصویری از یک دفتر کار هوشمند را نیز به نمایش درآورند.
گرچه بسیاری از سیستم ها و امکانات خانه های هوشمند در دفترها و مراکز اداری قابل استفاده است، اما لازم است برای آنها ابزارهای اختصاصی نیز ساخته شود.
یکی از ایده های مطرح برای دفترهای کاری آینده که در این نمایشگاه به نمایش درآمد، ساخت رایانه هایی به اندازه یک کف دست است که با وجود این که می تواند تا ۹۵ درصد در مصرف انرژی صرفه جویی کند، قدرت و کارایی یک رایانه رومیزی پیشرفته را دارد و می تواند پاسخگوی طیف وسیعی از نیازهای مخاطبان باشد.
البته دستیابی به راهکارهایی برای صرفه جویی در مصرف انرژی در سیستم های حمل و نقل نیز از دیگر حوزه های پیش روست که می توان آن را از جمله زیرساخت های مهم و ضروری برای شهرهای سبز آینده دانست.
بنابراین می توان به این نتیجه رسید در شهرهای آینده که بخشی از امکانات آن در این نمایشگاه به معرض نمایش گذاشته شد، همه خدمات مورد نیاز افراد به شیوه ای هوشمندانه و با استفاده از آخرین فناوری های روز دنیا تامین می شود؛ فناوری هایی که دست به دست هم می دهند تا مصرف انرژی را مدیریت کنند.
شهرهای آینده، پنجره ای به سوی دنیای جدیدی است که در آن آخرین دستاوردهای حوزه فناوری دور هم جمع شده تا شرایط آسان تری را برای زندگی شهروندان فراهم کند.
فرانک فراهانی جم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست