جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

خاطره (Khatereh)


برای كسانی كه نظاره‌گر رفتارهای متفاوت خاطره هستند، باور اینكه دو بخش متضاد شخصیتی او اینگونه در كنار یكدیگر قرار گرفته‌اند آسان نیست. مهم‌ترین ویژگی او سازگاری فوق‌العاده‌اش …

برای كسانی كه نظاره‌گر رفتارهای متفاوت خاطره هستند، باور اینكه دو بخش متضاد شخصیتی او اینگونه در كنار یكدیگر قرار گرفته‌اند آسان نیست. مهم‌ترین ویژگی او سازگاری فوق‌العاده‌اش است كه همیشه روابطش را تحت تاثیر قرار می‌دهد: او بی‌وقفه تلاش می‌كند دیگران را در شرایط و موقعیت‌های مختلف درك كند. اما این اتفاق زمانی می‌افتد كه خاطره از تمام جزئیات مساله آگاهی داشته باشد. اما چنانچه بخش‌هایی از كل مطلب مجهول باقی بماند، او سعی خواهد كرد با تجزیه و تحلیلی كه بر اساس منطق خاص خودش انجام می‌دهد، قطعات ناتمام پازل را ارزیابی كند و آن را كامل نماید. وقتی پازل خاطره با روش مخصوص به خودش تكمیل شد، بعید است كسی بتواند تغییری در آن ایجاد كند. وقتی كه او چیزی را باور كند، معمولا آن قدر غیرقابل نفوذ می‌شود كه گویی نظرات دیگران را نه می‌بیند و نه می‌شنود. البته می‌توانید مطمئن باشید كه موضوع هیچ ارتباطی به خودخواهی خاطره ندارد.

با وجود این این راسخ بودن و تغییرناپذیری در عقیده، خاطره ترجیح می‌دهد در روابط اجتماعی‌اش موضع مشخصی نداشته باشد. چون می‌داند اگر موضع خاصی انتخاب كند، بعدا قادر نخواهد بود آن را با وجود

اشتباه بودنش تغییر دهد.

نكته آخر

متأسفانه رفتارهای خارجی خاطره به هیچ وجه نشانی از احساسات درونی او ندارند و همین مساله سبب می‌شود بر خلاف میلش، دیگران نیز درك درستی از این احساسات نداشته باشند. خاطره شخصا معتقد است آن قدر به دیگران اهمیت می‌دهد و به آنها لطف می‌كند كه شایسته توجه و تشكر آنها باشد. اما خوب احساسات درك نشده او طبیعتا تایید و تحسینی نیز برایش به همراه نخواهد داشت. اینكه كسی فكر كند هیچ كس قدر كارهای او را نمی‌داند اصلا احساس خوشایندی نیست و خاطره بیش از هر كس دیگری با این احساس آشنایی دارد.