سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
کایروپرکتیک, علم شناخت مفاصل chiropractic
● با توجه به اینکه کایروپرکتیک لااقل در ایران علم تازه ای است می توانید برایمان توضیح دهید که آیا کایروپرکتیک شاخه ای از رشته پزشکی است یا خیر و برای دستیابی به این مدرک باید چه مراحلی طی شود.؟
▪ پزشک کایروپرکتیک پس از گذراندن دوره پیش پزشکی , وارد دانشکده کایروپرکتیک می شود.
پس از گذراندن علوم پایه پزشکی . کسب موفقیت در بورد علوم پایه, با ادامه تحصیل در دانشکده مر تبط , وارد مرحله علوم بالینی( دوره انترنی) می شود. و سر انجام با موفقیت در دوره بالینی و اخذ دکترا از دانشکده و دریافت بورد سراسری و ایالتی کایروپرکتیک , می تواند به درمان کایروپرکتیک بپر دازد.
● اصطلاح کایروپرکتیک به چه معنی است؟
▪ کایروپرکتیک عبارت است از علم شناخت مفاصل , بویژه ستون فقرات و تطبیق آنها به منظور پیشگیری و درمان. البته تنظیم و تطبیق مفاصل و استفاده آن در علم پزشکی به ۲۰۰۰ سال پیش باز می گردد. بقراط پدر علم طب با انجام دادن مانور هائی روی ستون فقرات و مفاصل به درمان خیلی از بیماریها می پرداخته است و پس از او ابو علی سینا پزشک بزرگ ایرانی نیز از این روشها استفاده کرده است. در سال ۱۹۸۵ میلادی شخصی به نام دیوید دانیل پالمر از اهالی ایالت آیوای آمریکا با استفاده از تنظیم و تطبیق ستون فقرات روی چند بیمار نتایج بسیار مطلوبی بدست آورد. در واقع می توان گفت کایروپرکتیک نوین از همین جا سرچشمه گرفته است که امروزه در بیشتر کشور های جهان به عنوان یکی از مهمترین روشها برای کسب و حفظ سلامتی شناخته می شود. امروزه تنها در آمریکا هر سال بیش از ۲۰۰ میلیون ویزیت کایروپرکتیک انجام می شود که هزینه آن را بیمه میپردازد.
● در مان این طب شامل چه بیماریهائی است:
▪ تخصص ما بیشتر درمان دردهای ماهیچه اسکلتی مفصل و تاندون است ناراحتی های ستون فقرات خصوصا کمر درد و درد های انتشاری در پا از عمده ترین بیماریهائی است که افراد در طول عمر به آن مبتلا می شوند. اختلالات مفصلی , ستون فقرات, دیسک , اسکولیوز ,سیاتیک , میگرن , درد های عضلانی در ناحیه گردن پشت و کمر .. بیشترین فعالیت درمانی پزشکان کایروپرکتیک را به خود اختصاص می دهد. پزشکان کایروپرکتیک در درمان ناراحتی های زانو شانه آرنج مچ دست و مچ پا نیز ماهرند و اینگونه بیماریها را نیز با موفقیت درمان می کنند.
● درمان کایروپرکتیک به چه شکل انجام می شود.؟
▪ پزشک کایروپرکتیک در درمان این امراض و ناهنجاریها از ابزار هائی ماند نرمشهای کششی و حرکتی مخصوص تغذیه و راهنمائیهائی ارگونامیک که در زندگی هر فرد می تواند متفاوت باشد استفاده می کند. که این در سرعت بخشیدن و ماندگارتر کردن بهبودی بیمار تاثیر بسزائی دارد. در کایروپرکتیک هیچ عمل جراحی صورت نمیگیرد و هیچ داروئی تجویز نمی شود.
اگر مریض نیاز به دارو ویا جراحی داشت اورانزد پزشک متخصص میفرستیم.
● کایروپرکتیک چه مراحل درمانی را شامل می شود؟
▪ پزشک کایروپرکتیک با بررسی تاریخچه بیماری رادیوگرافی , MRI و EMG و انجام معاینات محلی ارتوپدی اعصاب و دیگر آزمایشهای پاراکلینکی به منشا بیماری پی می برد و به معالجه می پر دازد.
● قبل از انجام ماساژ, بیماران را بر روی تختهای مخصوص می خوابانید این کار برای چه علت است؟
▪ دستگاه ها بیشتر برای راحت تر کردن کار مورد استفاده قرار می گیرد. درمان با تنظیم و تطبیق مفاصل شروع می شود. دستگاه هائی که ما استفاده می کنیم معمولا دستگاه های ماساژ است و دستگاه های برق یا یخ ما , مریض را برای ماساژ اصلی که بوسیله دست انجام می شود... آماده می کنند. کایرو به لا تین به معنای ( دست) است و پرکتیک یعنی انجام دادن , پس در حقیقت این کار باید توسط دست انجام گیرد ولی به هر حال علم پیشرفت کرد و آن ماساژی که یک پزشک باید به مدت نیم ساعت به مریض می داد که هم خیلی وقت گیر و گران بود ... امروزه توسط دستگاه انجام میشود.
● آیا جنسیت مریض در بهبود بیماری او تاثیر دارد؟
▪ بله... مثلا خانمها دردوران عادت ماهیانه شان مطمئنا كمر درد را تجربه كرده اند یا درد های مضمنشان بیشتر شده است. در سنین یایسگی هم با تغییرات هورمونی پوكی استخوان در زنان دوبرابر مردان دیده میشود. كسی هم كه پوكی استخوان دارد نیاز بیشتری به این نوع درمان احساس میكند.
مسلما خانمی كه دوبار زایمان كرده در سن ۷۰ سالگی با یك مرد ۷۰ ساله از نظر جسمی برابر نیست. غیر از جنسیت فرهنگ جامعه در ایجاد خیلی از بیماریها موثر است.
مثلا در جامعه ما خرید ارزاق خانه با آقایان است. یك آقا وقتی برای خرید می رود مثلا ده كیلو هندوانه میخردپنج كیلو خربزه و اینهارا۴طبقه هم بالا میبرد... تازه نمیتواند به رئیش بیاورد كه این میوه ها برایش سنگین بوده است و به كمرش فشار آورده است. یا یك خانم باید خانه را جارو بكشد. .یا بچه را تا سه یا ۴ سالگی بلند كند.
.. چون این وظیفه مادر است كه از فرزندش مذاقبت كند. به اینها اضافه كنید مسائل داخلی را كه برای جنسیتها ایجاد میشود. در ضمن عادات فرهنگی هم برای جنسیتها اغلب مشكل ساز میشود. مسلما در كشور ما یك خانم كامیون نمیراند پس من چنین سوالی را از او نمیكنم .. ولی ممكن است او هرروز ساعت ۵ صبح برود بیرون نان بخرد و پنج كیلو بار سنگین را روی دست به خانه بیاورد. برای همین تفاوتهای جنسیت در هر جامعه فرق میكند.
● چه مقدار زمان برای بهبودی كامل لازم است
▪ زمان را نمیتوان تعیین كرد چون این برمیگردد به مشكل مریض یعنی سن جنسیت و فشار های روحی و جسمی همگی بر طولانی تر شدن بیماری تاثیر میگذارند.
حتی اینكه خانه فرد درطبقه چندم قرار دارد و برای بالارفتن از پله استفاده میكندیا آسانسور همه و همه موثرند. حتی شغل شخص بسیار تاثر گذار خواهد بود مسلما یك خانم خانه دار با یك راننده كامیون از نظر كاری تفاوت دارد. امكان دارد كسیشغل بسیار حساسی داشته باشد و از نظر روحی در تنش قرار گیرد. حتی اینكه كسی عصبی باشد در طولانی تر شدن بیماری موثر است. بعد از آنكه نوع تغذیه بسیار مهم است. اینكه در دوران طفولیت چه نوع تغذیهای داشته باشیم. مسائل ارثی هم تاثیر
دارد. وقتی همه این جوانب رادرنظر بگیریم میبینیم هر مریضی به صورت فردی باید تجزیه و تحلیل شود.
● آیا درمان كامل با كایرو پروكتیك حاصل میشود؟
▪ بستگی دارد كه ما درمان كامل راچه بدانیم.. دارو مسكن را هرچه بیشتر استفاده كنید اثرش كمتر میشود. كاپروپروتیك را هرچهبیشتر انجام دهید اثر ماندگاری بیشتری دارد. درضمن فرض كنیم كه شما دندانتان را پر كرده اید من میدانم كه منظورتان چیست.. از من میپرسید كه آیا این دندانمن ممكن است روزی دوباره درد بگیرد؟ حالا من از شما میپرسم پركردن دندان درمان است یا مسكن؟.... درمان.
● آیا دوباره آن دندان درد میگیرد یا خیر؟ خیلی كم ولی امكانش هست..
▪ اگر شما درست مسواك بزنید نخ دندان استفاده كنید با آب نمك روزی ۲ یا سه بار بشوریدش آن وقت امكان خراب شدنش را كمتر كرده اید ولی باز هم امكانش هست.
حالا حساب كنید مثلا این كمر را كه هر روز در طول روز دائم دارید از آن استفاده میكنید بالاخره امكان دارد دوباره درد بگیرد... شما از صبح كه بیدار میشویدوقتی میروید مسواك بزنید به جلو خم میشوید.. خب این استفاده كردن از كمر است.. در طول روز به مراتب كارتان سنگینتر میشود اگر به حرف دكترتان گوش كنید . كارهایتان را منطقی انجام دهید ئرزشهائی كه برایتان مشخص شد درست انجام دهیدو به راهنمائیها عمل كنید شانس درد گرفتن كمرتان میتواند به اندازه آن دندان پركرده باشد..ولی بایدبدانید كه حتما در كایروپروتیك باید درمان كامل باشد وقتی درد شما قطع میشود یعنی تازه علامت هشدار قطع شده است.ولی علت درد هنوز پابرجاست..
كسانی كه بهد از مداوا درمان را ادامه میدهند و هرسه یا شش ماه بنا به فشار های حسمی یا روحیی كه دارند به پزشك مراجعه می كنند و چكاپ می شوند احتمال برگشت بیماری را به حداقل می رساند. شما در درمان توسط كایروپروتیك خیلی به حالات روحی اشاره میكنید.
● راحتی اعصاب تا چه اندازه در درمان موثر است؟
▪ اگر توجه كرده باشید وقتی عصبانی میشویددرد های ماهیچه ای یا مفصلتان خیلی بیشتر میشود چون اولین كاری كه میكنید این است كه ماهیچه هایتانرا منقبض میكنید.. این باعث درد میشود.. من شنیده ام بعضی ها میگویند فلان درد عصبی است.. درصورتی كه اینطور نیست.. هیچ دردی عصبی نیست حتما مشكل از قبل بوده.. اعصاب فقط و فقط یك تحریك كننده یا عود دهنده آن است.. من وقتی عصبانی میشوم... شانهراستم درد میگیرد.. برای اینكه از بچگی ازشانه راستم خیلی بیشتر استفاده كرده ام دركارم هم بیشتر از سمت راست بدنم كمك میگیرم..
● از چه سنی درمان كایروپروتیكرا میتوان آغاز نمود..؟
▪ از بدو تولد میتوان شروع كرد. البتهاین چیری نیست كه من بخواهم تجویز كنم.. همانطور كه میدانید هنگام تولد در حدود ۲۵ كیلوگرم فشار روی ستون فقرات نوزاد می آید.برای همین در آمریكا همیشه كایروپروتیك آنجا حاضر است تا ستون فقرات نوزاد را تنظیم كند
● برای مراجعه به یك كایروپروتیك حتما لازم است كه انسان مریض باشد؟
▪ خیر... من در ایران یاد گرفتم كه چطور درد را مداوا كنم. در آمریكا كمتر می شد بیماران به ما مراجعه كنند. اكثر مواقع یك خانواده همگی با هم از كودك گرفته تا مادر و پدر می آمدند چك میشدند..دستورات لازم را میگرفتند و برای نوبت بعد قرار میگذاشتند. من در ایران یاد گرفتم كه مردم برای مداوای درد نزد دكتر میروند و نمیدانند كه مهمترین وظیفه یك پزشك پیشگیری است نه درمان.
● درمان میگرن چگونه توسط كایروپروتیك انجام میشود؟
▪ میگرنی كه دلیلش اسپاسم مضمن ماهیچه های گردن باشد.. توسط كایروپروتیك درمان میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست