یکشنبه, ۲۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 9 February, 2025
با طولانی شدن دوران عقد مخالفم
![با طولانی شدن دوران عقد مخالفم](/web/imgs/16/151/xku861.jpeg)
قدیمترها برگزاری مراسم عروسی اینقدر پرزرق و برق نبود و عروس و داماد با کمترین امکانات میتوانستند یک جشن ساده و کمخرج بگیرند و زندگی مشترکشان را شروع کنند اما این روزها برگزاری مراسم ازدواج، رابطه مستقیمی با چشم و همچشمیها پیدا کرده است به طوری که گاهی هزینه مراسم یک شب به دهها میلیون تومان میرسد....
حالا سوال اینجاست که آیا واقعا برگزاری چنین جشنهای عروسی پرهزینهای، ضمانتی برای خوشبختی است؟ یا اینکه زوجهایی که مراسم ازدواجشان را جشن نمیگیرند و با رفتن به یک سفر خاطرهانگیز زندگی مشترکشان را شروع میکنند در زندگی زناشویی دچار مشکل خواهند شد؟ در اینباره با دکتر پروین ناظمی، روانشناس و مشاور خانواده و مدرس دانشگاه آزاد گفتوگویی کردهایم که آن را میخوانید.
▪ خانم دکتر! آیا کیفیت مراسم ازدواج ضمانتی برای خوشبختی عروس و داماد است؟
- به طور کلی باورهای غلطی در جامعه ما رواج پیدا کرده که برگزاری مراسم آنچنانی ازدواج یکی از همین باورهای نادرست است. نکته مهم در این رابطه، کیفیت مراسم عروسی نیست بسیارند عروس و دامادهایی که میلیونها تومان خرج مراسم ازدواجشان کردهاند و زندگی مشترک آنها فقط چند ماه دوام آورده اما زوجهایی هم هستند که با برگزاری یک جشن ساده پیوند زناشویی بستهاند و سالهای سال، خوشبخت در کنار هم زندگی کرده?اند. البته این به آن معنا نیست هر زن و شوهری که مراسم ازدواجشان پرهزینه بوده بلافاصله از هم جدا شدهاند بلکه منظور من این است که کیفیت مراسم تاثیری در خوشبختی افراد ندارد اما متاسفانه زوجهای جوان و حتی پدرها و مادرها کمتر به این موضوع توجه دارند و فکر میکنند مراسم پرخرج عروسی یکی از ملزومات ازدواج است.
▪ اما زوجهایی هم هستند که جشن ازدواج نگرفتهاند و سالها بعد از این موضوع پشیمان شدهاند و حسرت میخورند. به نظر شما برگزاری یک مراسم هر چند کوچک و مختصر بهتر از نگرفتن آن نیست؟
- اصل ماجرای جشن عروسی به این علت است که عروس و داماد با برگزاری این مراسم به همه اقوام و دوستان اعلام میکنند از امروز به بعد زن و شوهر شدهاند و از آنجا که مراسم عروسی مهمترین جشن زندگی افراد محسوب میشود، بنابراین گرفتن یک جشن ساده خیلی بهتر از نگرفتن آن است. در عین حال، عکسها و فیلمی که از این مراسم به یادگار میماند تا سالهای سال یادآور خاطرات خوبی خواهد بود که مرور کردن هر چند وقت یکبار این خاطرات هم تاثیر مثبتی در زندگی مشترک افراد دارد. در این بین نمیتوان گفت نگرفتن مراسم ازدواج میتواند دلیل اصلی اختلافات زناشویی باشد اما اگر مشکلی در زندگی مشترک زوجها ایجاد شود، نگرفتن مراسم تنها بهانهای برای بروز جروبحثها و اختلافها خواهد بود. با توجه به این موضوع پیشنهاد من این است که با برگزاری یک جشن ساده هم که شده میتوان از بروز اختلافات احتمالی پیشگیری کرد.
▪ فاصله بین عقد و برگزاری مراسم جشن ازدواج باید چقدر باشد؟
- فاصله بین عقد و عروسی به هیچ عنوان نباید طولانی شود و اگر قرار است که دختر و پسر به شناخت برسند و آمادگی کافی برای ازدواج پیدا کنند، همان دوره نامزدی که آن هم نباید بیشتر از یکسال باشد، کافی است و طولانیشدن دوران عقد باعث بروز اختلافات زیادی میشود.
▪ بیشتر توضیح میدهید؟
- ببینید! در سالهای اخیر مد شده که دختر و پسر بعد از دوران نامزدی عقد میکنند و گاهی ۲ تا ۳ سال عقدکرده میمانند. در این دوران با هم مسافرت میروند و رفتوآمد دارند در واقع مانند یک زن و شوهر اما زیر سقف پدر و مادر زندگی میکنند. در چنین شرایطی فرد مجبور است هم توقعات همسر خود و هم خواستههای خانوادهاش را برآورده کند و دچار دوگانگی خواهد شد. پدر و مادر سختگیریهای خاص خود را دارند و طرف مقابل هم انتظار دارد خواستههای او به عنوان همسر عملی شود و همین موضوع بهانهای برای بروز اختلاف بین زن و شوهر و حتی اختلافات شدید خانوادگی میشود و متاسفانه گاهی اوقات این مشکل تا جایی پیش میرود که زوج تازه عقدکرده قبل از رفتن زیر یک سقف مشترک مجبور میشوند از هم جدا شوند. بنابراین باز هم تاکید میکنم دختر و پسر باید در دوره نامزدی
به شناخت کافی و کامل برسند و بین مراسم عقد و مراسم جشن ازدواج حداکثر یک تا ۲ ماه فاصله بیفتد تا بروز سوءتفاهمها باعث ایجاد اختلافات و مشکلات نشود.
▪ در بسیاری از مواقع چگونگی برگزاری مراسم جشن ازدواج عاملی برای بروز اختلافات میشود. چطور میتوان از وقوع این اختلافات پیشگیری کرد؟
- همواره توصیه ما این است که افراد هنگام انتخاب همسر حتما به تشابهات فردی، فرهنگی و خانوادگی توجه ویژه داشته باشند زیرا با وجود این شباهتها کمتر شاهد بروز اختلافات خواهیم بود. اگر قرار باشد دو خانواده با فرهنگ و رسوم متفاوتی با هم وصلت کنند هر خانواده میخواهد رسم و رسوم خانوادگی خودش در جشن عروسی فرزندش اعمال شود و همین موضوع باعث بروز مشکلات فراوانی خواهد شد. متاسفانه دخترها و پسرها کمتر به این موضوع توجه دارند و فکر میکنند تشابهات فردی و شخصیتی مهمتر از شباهتهای فرهنگی و خانوادگی است. البته این موضوع در دوران آشنایی و نامزدی کمرنگتر است اما بعد از عقد و با گسترش رفتوآمدهای خانوادگی پررنگتر میشود.
▪ اما این سوال پیش میآید که اگر باز هم خانوادهها در چگونگی برگزارکردن جشن ازدواج فرزندشان دچار مشکل و اختلاف شدند باید چطور رفتار کنند و تصمیمی منطقی بگیرند؟
- بهترین راهحل این است که همه چیز را به عروس و داماد واگذار کنند و اگر قبول کنند دختر و پسر به بلوغ روانی رسیدهاند بنابراین میتوانند انتظار بهترین تصمیمگیری را از آنها داشته باشند. دختر و پسر هم با توجه به رسم و رسوم خانوادگی باید بیشترین تشابهات را پیدا کنند و به عقاید بزرگترها احترام بگذارند تا کدورت خاصی ایجاد نشود و بعد از اینکه به توافق مشترکی رسیدند هر کدام خانواده خودش را از این تصمیم مطلع کند. هم خانواده و هم دختر و پسر باید بدانند قرار نیست صددرصد خواستههای طرفین عملی شود بلکه رسیدن به عقاید نسبی مشترک، بهترین نتیجه خواهد بود.
▪ با توجه به مسائلی که گفتید اگر در دوران عقد و قبل از برگذاری مراسم ازدواج زن و شوهر دچار اختلاف شدند باید مراسم به تعویق بیفتد؟
- همانطور که گفتم در بسیاری از مواقع بروز اختلافات به دلیل طولانیشدن دوران عقد است. در چنین شرایطی مراسم باید هر چه زودتر برگزار شود تا زن و شوهر زندگی مشترکشان را آغاز کنند و اختلافات به خودی خود و با اندکی گذشت حل شود اما گاهی بروز این اختلافات به حدی جدی است که باید دست نگه داشت و بعد از حل مشکلات پیشآمده تصمیم نهایی را گرفت. در این بین زن و شوهرهایی که دوران نامزدی بسیار کوتاهی دارند و بلافاصله عقد میکنند و میخواهند در دوران عقد به شناخت برسند، دچار چنین مشکلاتی خواهند شد. دوران عقد به هیچ عنوان دوران رسیدن به شناخت نیست چراکه انتخاب انجام شده و راه برگشتی وجود ندارد. در این شرایط اگر مشکلات جدی است و راهحلی برای آنها وجود ندارد، بهترین راه مراجعه به یک مشاور خانواده است و گاهی با یک مداخله کوچک و برگزاری چند جلسه مشاوره، اختلافات پیشآمده حل خواهد شد و زن و شوهر میتوانند زندگی مشترکشان را آغاز کنند اما اگر مشکلات ایجاد شده جدی و غیرقابل حل باشد، جدایی و نرفتن زیر سقف مشترک با وجود سختیهای بسیار بهترین پیشنهاد خواهد بود زیرا جداشدن در این مقطع و قبل از شروع شدن زندگی مشترک و پیشگیری از تولد یک کودک بیگناه مانع از بروز مشکلات ثانویه میشود. همیشه از قدیم گفتهاند هر جا جلوی ضرر را بگیری، منفعت است. بنابراین چه بهتر که دختر و پسر قبل از عقدکردن و در دوران نامزدی به شناخت کافی برسند و فاصله بین عقد و برگزاری جشن ازدواج را به حداقل زمان ممکن کاهش دهند.
پریسا اصولی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست