چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

گلخانه ای بر روی پشت بام منزل شما


گلخانه ای بر روی پشت بام منزل شما

پیاز زعفران در برابر سرما مقاومت دارد و در مناطق معتدل مثل تهران نیز می شود پیاز آن را کاشت. پنج تا شش سال احتیاج به جابه جایی ندارد. پیاز زعفران گلهایش در اوایل آبانماه قبل از …

پیاز زعفران در برابر سرما مقاومت دارد و در مناطق معتدل مثل تهران نیز می شود پیاز آن را کاشت. پنج تا شش سال احتیاج به جابه جایی ندارد. پیاز زعفران گلهایش در اوایل آبانماه قبل از محصول دهی و اوایل آذرماه پایان محصول دهی می روید. این محصول زیبا مقوی و نشاط آور می باشد خاک رس و ماسه به اندازه مساوی و کودحیوانی یا کودشیمیایی همراه با آبیاری بلندمدت نیاز دارد. زمان کاشت اوایل خرداد تا اواسط مهرماه است و اواخر تیر و اوایل مرداد از کاشت باید خودداری نمود و بهترین زمان کاشت خردادماه می باشد. در مناطق نیمه گرمسیر می توان به کاشت آن اقدام نمود.

مقداری پیاز زعفران تهیه کنید. این مقدار را در تعدادی گلدان سفالی بزرگ و داخل هر گلدان پنج قسمت و هر قسمت پنج پیاز در چاله هایی به عمق پانزده سانتی متری می توان کاشت و آبیاری ده روز پس از کاشت و تا بهار آب باران و برف برای آن کافی ست و اوایل بهار روبه زردی و خواب آن شروع می شود. زمان رشد آن پاییز و زمستان و اوایل بهار است. خانواده ها در مناطق نیمه گرمسیر می توانند در شهرها و روستا در باغچه یا درگلدان های سفالی در اطراف حیاط و یا در گلدان های سفالی در سطح پشت بام و تراس یا بالکن روباز به طریقه ذکر شده نسبت به کاشت اقدام نمایند. این ایده یا بهتر بگویم تجربه، می توان گفت از نظر کارآفرینی می تواند مفید واقع شود و درآمدزا باشد و مورد مصرف خانواده نیز قرار بگیرد.

روش علمی:

گلدانی را انتخاب کنید که منفذی برای خروج آبهای اضافه داشته باشد، کف گلدان سنگریزه بریزید و بقیه حجم گلدان را خاک سبک اضافه کنید، چند پیاز زعفران را در کنار یکدیگر بکارید و گلدان را به محل کم نور و خنک منتقل کنید. وقتی جوانه ها رشد کردند، گلدان را به قسمت دیگری از خانه که نور کافی داشته و گرم باشد منتقل کنید. از آن به بعد بتدریج گیاهانی که کاشته اید رشد می کنند، هر قدر نور و گرما بیشتر باشد سرعت رشد جوانه ها بیشتر خواهد بود.

آبیاری:

به آب زیاد احتیاج ندارد، در فاصله دو آبیاری خاک را خشک نگهدارید بعداز پایان عمر برگهایش، آبیاری را قطع کنید.

خاک:

خاکبرگ، ماسه و خاک باغچه را با هم مخلوط کنید، دراین ترکیب بهتر است از ماسه بیشتری استفاده شود.

کود:

موقعی که عمر گلهایش به پایان رسید هر هفته با کودهای تقویتی آن را تقویت کنید، زمانی که برگهایش خشک شد دیگر به آن کود ندهید.

تکثیر:

هرچند سال یک بار پیازها را از خاک خارج نموده و با جدا نمودن و کاشت مجدد پیازچه ها تکثیرش کنید.

مراقبتهای لازم:

نور:

آفتابدوست است و دوستدار نور کامل می باشد.

گرما:

دوستدارگرمای متوسط است، گرما به باز شدن شکوفه هایش کمک می کند.

باغدار