دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
آیا اصلا ح طلبان مقصرند
![آیا اصلا ح طلبان مقصرند](/web/imgs/16/119/xnxf11.jpeg)
شورای مرکزی جمعیت ایثارگران در آخرین جلسه خود خواستار <تلاش حداکثری> برای ایجاد وحدت میان اصولگرایان شدند. به گفته <لطفالله فروزنده> سخنگوی این تشکل، جمعیت ایثارگران افق روشنی برای وحدت اصولگرایان مشاهده میکنند؛ با این حال وی به همجناحیهایش هشدار داد که <باید مواظب باشند در زمین بازی دوم خردادیها بازی را شروع نکنند>.
فروزنده به خبرگزاری ایسنا گفت: <برخی روزنامههای زنجیرهای سعی میکنند به اختلافات اصولگرایان دامن بزنند و فضا را بهگونهای القا کنند که گویی این طیف به وحدت نمیرسند>. وی از اصولگرایان خواست برای تحقق وحدت، سعهصدر به خرج دهند. این سخنان در حالی بیان شد که در چند روز گذشته سه گروه اصولگرا به سازوکار تدوین شده در این جناح برای ائتلاف به مخالفت برخاستند و اصلاحطلبان براساس همین خبرها درباره دشوار بودن رسیدن به وحدت در اردوگاه اصولگرایی گمانهزنی کردند. نخستین اعتراض به شورای مرکزی ۱۱ نفره ائتلاف موسوم به جبهه متحد اصولگرایی از سوی اعضای موسس فراکسیون اصولگرایان مستقل مطرح شد.
اصولگرایان مستقل، ۱۸ اردیبهشت پس از دو سال کشمکش درونی از دل فراکسیون اکثریت مجلس هفتم انشعاب کردند.
اختلافنظر درباره نحوه برخورد با دولت نهم و اعتراض به چگونگی هدایت فراکسیون اصولگرایان به وسیله <محمدرضا باهنر> نایبرئیس مجلس مهمترین عاملی بود که باعث شد اصولگرایان مستقل راهشان را جدا کنند.
این جدایی همانا و بیسهم ماندن از سازوکار ائتلاف همان. در شورای ۶ نفره مسوول تدوین فهرست مشترک دو نماینده از جبهه پیروان خط امام و رهبری، دو نماینده از اصولگرایان تحولخواه (تشکلهای نزدیک به شهردار تهران) و دو نماینده از گروهها و احزاب طرفدار دولت حضور دارند به همین دلیل برخی از فعالان سیاسی این جناح پیشبینی کردند که اصولگرایان مستقل در پی مخالفت هواداران دولت از فهرست مشترک بیرون بمانند.
به دنبال مطرح شدن گمانهزنیهایی از این دست <عماد افروغ> عضو موسس فراکسیون اصولگرایان مستقل و رئیس سابق کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: <باید از ائتلافهایمان بوی خوش اصولگرایی به مشام برسد، نه اینکه ائتلاف از جنس غیراصولگرایی باشد>. این عضو ائتلاف آبادگران در انتخابات مجلس هفتم با ابراز تعجب از ائتلاف شکل گرفته میان اصولگرایان اضافه کرد: تا جایی که اطلاعدارم، افرادی در این ائتلاف حضور دارند که زمانی علیه یکدیگر موضع میگرفتند و مواضعشان را هم مرتبط با جریان اصولگرایی میدانستند، حال چطور ممکن است که یکباره نوع نگاه خاصی که بزرگنمایانه هم هست، دور هم جمع میشوند؟ مسلم است این ائتلاف بر سر قدرت است و به محض شکل گرفتن و حتی رسیدن به قدرت از هم فرو میپاشد>.
یک هفته پس از انعکاس این سخنان، سخنگوی فراکسیون اصولگرایان مستقل برخی از نامزدهای این فراکسیون را در انتخابات مجلس هشتم معرفی کرد.
به گفته <محمد هادی ربانی> اصولگرایان مستقل شیوهای متفاوت برای حضور در انتخابات مجلس هشتم تدارک دیدهاند.
دومین ساز مخالفت با سازوکار ائتلاف اصولگرایان، ۲۸ تیر در دومین همایش دبیران استانی جمعیت آبادگران نواخته شد. <حسن بیادی> دبیر کل این جمعیت در واکنش به تشکیل جبهه متحد اصولگرایی گفت: <برخی خود را قیم اصولگرایان میدانند، در حالی که حتی در خانه خود رای ندارند. این افراد که فقط موج آفرینی بلدند و به اسم شورای ۱۱ نفره و ۵ نفره در انتخابات دخالت میکنند، بارها در گذشته امتحان پس دادهاند>.
سرانجام دوشنبه گذشته تشکلی اصولگرا به نام <آبادگران جهادی> در نخستین بیانیهای که درباره انتخابات مجلس هشتم منتشر کرد <تشکیل سلیقهای شوراها و گروههای گوناگون به منظور رسیدن به فهرست واحد از جمله گروه ۶+۵ را که در خوشبینانهترین حالت ۵۰ تا ۶۰ درصد اصولگرایان را آن هم با اکثریتی محافظهکار در بر میگیرد> سبب نگرانی از روند همگرایی اصولگرایان دانست.
در ادامه این بیانیه آمده است:<تلاش برای ترسیم مثلث اصولگرایان در حالی که ترکیب اصولگرایان حداقل آنان را در شش ضلع نمایان میسازد و همین طور محور قرار گرفتن افراد و گروههایی که قبلا رفتار نسنجیده و قیممآبانه آنها باعث رویگردانی مردم شده است به هیچ عنوان از طرف همه گروههای اصولگرا بخصوص طیفهای جوان، نوگرا و پیشرو اصولگرایان مورد قبول نیست>. آبادگران جوان افزودند: <این نسخه که ستادی راه اندازی شود و انتظار باشد دیگران خود را در برابر کار انجام شده ببینند و تابعی از تصمیمات آنها قرار گیرند، پذیرفتنی نیست>.
با وجود آنکه برخی از تشکلهای اصولگرا در ۱۰ روز گذشته به صراحت ناخشنودیشان را از ساز و کار طراحی شده برای ائتلاف در این جناح اعلام کردهاند، باز هم طرفداران جبهه واحد اصولگرایی انگشت اتهام را به سوی جناح رقیب نشانه میگیرند. چنانکه <امیر رضا واعظ آشتیانی> عضو سابق شورای شهر تهران که در انتخابات ۲۴ آذر سال گذشته در فهرست رایحه خوش خدمت (طرفداران دولت) قرار داشت اما از راهیابی دوباره به این شورا باز ماند دیروز در نشست جامعه انجمنهای اسلامی اصناف و بازار گفت:<اگر رقیب سیاسی آشفته و بیمحابا درباره موضوعات پیشپا افتاده و بیارزش قلم میزند، به این دلیل است که حرفی برای گفتن ندارد و درصدد است تا در جبهه اصولگرایان اختلاف ایجاد کند>.وی البته به آن دسته از اصولگرایان که به جبهه متحد اصولگرایی اعتراض دارند نیز هشدار داد و خاطرنشان کرد: <تمام نگرشهایی که در محدوده اصولگرایی جا دارد، در این گروه جمعند و اگر کسی علیه مواضع این گروه حرفی میزند، نشان دهنده این مطلب است که خود را در دایره این جریان نمیبیند>. آشتیانی اضافه کرد:<دلیلی ندارد بنده اصولگرا اگر تفکرم در جمع غالب نمیشود، موضع گیری کنم، باید دقت کنیم طلحه و زبیر نشویم>.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست