چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا

نکاتی درباره نظافت آشپزخانه


نکاتی درباره نظافت آشپزخانه

نخستین و عمده ترین مرکزی که ایمنی مواد غذایی باید به دقت در آن رعایت شود، آشپزخانه است.
آشپزخانه، با وجود شست وشوی پی در پی، یکی از عمده مراکز آلوده کننده در منزل است، غذا و مواد …

نخستین و عمده ترین مرکزی که ایمنی مواد غذایی باید به دقت در آن رعایت شود، آشپزخانه است.

آشپزخانه، با وجود شست وشوی پی در پی، یکی از عمده مراکز آلوده کننده در منزل است، غذا و مواد غذایی خریداری شده توسط هر یک از افراد خانه، در پی ورود به منزل روی پیش خان و یا در محیط آشپزخانه قرار می گیرد. هم چنین آشپزخانه، محل شست وشوی ظروف آلوده حاوی ذرات و باقی مانده غذاهاست که اگر به دقت تمیز نشود منبع بسیار غنی برای رشد و تکثیر میکروب خواهد بود.

ظرفشویی، یکی از عمده ترین بخش هایی است که در آشپزخانه محل تجمع و رشد میکروب هاست زیرا هنگام شستن ظرف ها، رطوبت و ذرات مواد غذایی باقی مانده در سینک ظرفشویی می تواند عامل رشد میکروب ها باشد، بنابراین حداقل روزانه یک بار ظرفشویی را پس از تمیز کردن ضدعفونی کنید.

مراحل صحیح شستن دست برای جلوگیری از آلودگی موادغذایی:

خیس کردن دست ها با آب گرم

استفاده از صابون مایع و آب گرم و مالش مناسب دست ها به مدت ۲۰ ثانیه.

با آب گرم دست ها را آب کشی کنید تا صابون به طور کامل از بین برود.

با یک دستمال کاغذی شیرهای آب را ببندید.

با دستمال کاغذی و یا حوله، دست ها را خشک کنید و دست ها را قبل از آماده سازی مواد غذایی به ویژه وقتی که در بین تهیه وقفه می افتد (مانند برداشتن تلفن) بشویید.

از برخورد موادغذایی با هم جلوگیری کنید:

یکی از عوامل انتقال آلودگی، تماس بین غذاهای خام با غذاهای پخته شده است.

- اجازه ندهید شیرابه از گوشت، مرغ و ماهی خام روی غذاهای پخته شده و یا غذاهای خام آماده خوردن مانند میوه ها، سبزی ها و نان چکیده شود.

- تخته برش وسیله ای برای انتقال آلودگی ناشی از تماس مواد غذایی با هم است به همین دلیل تخته برش را بعد از هر وعده استفاده به درستی بشویید و سپس تمیز و خشک کنید.

- غذاهای منجمد را درون یخچال از حالت انجماد خارج کنید و هرگز از دمای اتاق برای بازشدن یخ غذاهای منجمد استفاده نکنید.

- اگر از مایکروویو برای بازشدن یخ غذاهای منجمد استفاده می کنید باید بلافاصله آن را بپزید.

- مواد غذایی را به خوبی بپزید و یا مدت زمان پخت آن را رعایت کنید زیرا پختن کامل باعث از بین رفتن باکتری های مضر خواهد شد.

- از وقفه در پختن موادغذایی جلوگیری کنید و اگر غذایی را برای پختن روی اجاق قرار دادید پختن آن را حتی در کمترین زمان متوقف نکنید.

- وقتی برای پختن مواد غذایی از مایکروویو استفاده می کنید از ظروف ایمن و مخصوص آن استفاده کنید.