چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

عراق بیمارستان روانی نیروهای آمریکایی


عراق بیمارستان روانی نیروهای آمریکایی

بیش از ۵ سال از حضور ناکام ایالات متحده آمریکا در عراق می گذرد طی این مدتبه کرات شاهد بروز افسردگیهای فراوان در نیروهای آمریکایی بوده ایم

بیش از ۵ سال از حضور ناکام ایالات متحده آمریکا در عراق می گذرد.طی این مدتبه کرات شاهد بروز افسردگیهای فراوان در نیروهای آمریکایی بوده ایم.در این میان برخی نیروهای آمریکایی از شدت افسردگی دست به خودکشی زده اند که آمار واقعی آن هیچ‌گاه از سوی رسانه های وابسته به احزاب جمهوریخواه و حتی دموکرات اعلام نمی گردد

“اینجا آخر خط است”این را سربازانی می‌گویند که قربانی توحش بوش پسر و دیگر نئوکانها در عراق شده اند.چندی پیش،زمانی که اعلام شد بسیاری از سربازان شرکت کننده در جنگ خلیج فارس به بیماریهای شدید میکروبی مبتلا شده اند،تن سربازان تازه نفس آمریکایی در عراق لرزید.آنها آینده وحشتناک خود را بر روی تختهای بیمارساتهای آمریکا می دیدند:رفتار بد پرستاران و کمکهای مالی محدود دولت آمریکا ثمره اعتماد بیش از حد سربازان آمریکایی به دولت و پنتاگون است.به راستی چه اتفاقی در ایالات متحده آمریکا رخ داده است؟

واقعیت امر این است که بسیاری از نیروهای آمریکایی در عراق ،در آینده ای نه چندان دور به انواع بیماریهای ناشی از تماش با سلاحهای غیرمتعارف میکروبی و شیمیایی مبتلا می شوند،اما در آن زمان،دولت و پارلمان آمریکا کوچکترین حمایتی از آنها نخواهد کرد.از سوی دیگر،با توجه به افزایش مخالفت آمریکاییها با جنگ عراق،کسی از این سربازان از کارافتاده و ناتوان به عنوان قهرمان یاد نخواهد کرد.

اخیرا شاهد بروز رخدادهای جالب توجهی در میان سربازان آمریکایی حاضر در عراق بوده ایم. سمبل قهرمانی آمریکا در عراق، بر اثر مصرف بیش از حد دارو جان باخت و نشان داد که ناکامی های جنگ عراق همچنان ادامه دارد. “جوزف بو آیر” سرباز امدادگر آمریکایی که تصویر او هنگام حمل کودک زخمی عراقی، در سال های ابتدایی اشغال عراق او را به عنوان سمبل قهرمانی نظامیان آمریکایی تبدیل کرد، ماه گذشته جان باخت.

بو آیر که ۳۱ سال سن داشت ، پس از مراجعت از جنگ، هیچ‌گاه صدمات روحی ناشی از جنگ را نتوانست از خود دور کند و از سوی دیگر همواره از ترس انتقام وفاداران صدام، در وحشت به‌سر می برد و در سال ۲۰۰۵ نیز هدف یک توطئه ترور در منزل خود قرار گرفت.

۱۰روز پیش ، جوزف یک تاکسی برای رفتن به بیمارستان درخواست کرد ، اما پس از رسیدن راننده، از پشت در گفت، توانایی باز کردن در را ندارد، پلیس با شکستن در، او را به بیمارستان شهر Pinehurst منتقل کرد اما پس از ساعتی فوت کرد. علت مرگ او مصرف بیش از حد دارو اعلام شده است.

واقعیت امر این است که با افزایش شمار خودکشی درمیان سربازان آمریکایی مستقر در عراق مقامات ارتش این کشور به فکر مقابله جدی با پدیده “افسردگی” افتاده اند. چرا که افسردگی بیشتر از تروریسم از سربازان این کشور قربانی گرفته است.

ارتش آمریکا بیشتر از سلاح، اقدام به ارسال دارو برای سربازان خود در عراق و افغانستان می کند. این امر به دنبال نگرانی از روند رو به رشد خودکشی ها در میان نظامیان این کشور طی ماههای اخیر شدت بیشتری نیز یافته است.

تجربه روزانه صحنه های دلخراش، عدم توانایی نشان دادن احساسات و مجاز نبودن به همدردی با قربانیان موجب پیدایش تعارضات روحی شدیدی در سربازان آمریکایی در کشورهای مورد اشغال واشنگتن شده است. این موضوع بیش از همه در عراق مشاهده می شود. نظامیان آمریکایی مستقر در این کشور علاوه بر مشکلات روحی با معضل افسردگی نیز دست به گریبان هستند. این بیماری با نام “سندرم عوارض استرس سربازان” شناخته می شود.

نکته تکان دهنده در این مورد لزوم استفاده از داروهای ضدافسردگی توسط سربازان برای ادامه ماموریتهای نظامی در کشورهای تحت اشغال آمریکا است. چرا که این سربازان برای کارایی فیزیکی خود محتاج به درمان تعارضات روانی خود از طریق این داروها هستند. آمار مرکز درمان بیماریهای روانی آمریکا نشان می دهد در حال حاضر ۱۲ درصد از سربازان آمریکایی در عراق و ۱۷ درصد آنها در افغانستان از داروهای ضدافسردگی برای انجام ماموریتهای خود و داروهای قوی خواب آور برای استراحت استفاده می کنند. این میزان حدود ۲۰ هزار سرباز آمریکایی مستقر در عراق و افغانستان را شامل می شود.

مجله تایم این پدیده را به گونه ای دیگر توصیف کرده و می نویسد: با توجه به سنت تابو بودن مراجعه یک سرباز به پزشک در ارتش آمریکا باید فهمید که شمار زیادی از سربازان مشکل‌دار تا حد امکان مشکلات خود را مطرح نمی‌کنند و به همین دلیل شمار واقعی سربازان دچار مشکلات روحی بسیار بیشتر از ارقام اعلام شده است.

افسردگی سربازان پیش از این نیز در میان ارتشهای جهان دیده شده است.اما ایالات متحده همواره با چنین پدیده ای روبرو بوده است. “جرج واشنگتن” برای سربازان این کشور جیره روزانه داروهای روان درمانی مشخص کرده بود. سربازان آلمان نازی در زمان جنگ با فرانسه و در “حمله رعد آسا” از داروی “آمفتامین” استفاده کردند. این همان دارویی است که تمام سربازان آمریکایی در طول جنگ ویتنام همواره آن را به همراه داشتند.

در حال حاضر استفاده از داروهای ضد افسردگی در میان نظامیان آمریکایی بسیار بیشتر از مصرف مردم عادی است. یک پژوهش در سال ۲۰۰۴ نشان داد پزشکان آمریکایی برای بیماران خود ۱۴۷ میلیون نسخه حاوی چنین داروهایی تجویز کرده اند.

با وجود بودجه های سرسام آوری که واشنگتن برای جنگ در عراق و افغانستان صرف می کند، این سربازان آمریکایی هستند که بیشترین هزینه ها را می پردازند. نتایج یک بررسی که توسط پنتاگون انجام شده نشان می دهد تمام سربازان به محض ورود به مناطق ماموریت خود دچار استرس شدید می شوند. برخی نیز مبتلا به عوارض موقت ناتوانی جسمی و یا به‌صورت جدی دچار مشکلات حرکتی می‌شوند.در جریان اشغال افغانستان از آغاز تا سال ۲۰۰۷ میلادی ۱۱۵ سرباز آمریکایی کشته شدند، در حالی که تعداد خودکشی سربازان در این مدت دوبرابر این میزان بوده است. تنها در سال گذشته ۱۱۵ سرباز آمریکایی دست به خودکشی زده اند که این رقم بالاترین میزان خودکشی در ارتش آمریکا از سال ۱۹۸۰ تا کنون بوده است.

هشدار جدی برای ارتش آمریکا این است که تقریبا ۴۰ درصد خودکشی سربازان در سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ بر اثر معضلات روحی صورت گرفته است. “جوزف گلنمولن” استاد روانشناس دانشگاه هاروارد می گوید: شمار زیاد سربازانی که پس از مصرف داروهای روان درمانگر اقدام به خودکشی می کنند واقعا وحشتناک است.

شاید جهت تنویر و آگاهی بیشتر خوانندگان نسبت به مسئله خودکشی سربازان آمریکایی در عراق،لازم باشد گزارشی دیگر در این خصوص را مرورنماییم.،مرکز تحقیقات رند کورپوریشن اعلام کرده است که نزدیک به بیست درصد سربازان آمریکایی یعنی حدود سیصد هزار سربازی که در افغانستان و عراق جنگیده اند پس از بازگشت دچار نارحتی روانی شده اند و از این تعداد کمتر از نیمی از آنها به فکر درمان خود هستند.به موجب این گزارش که با بررسی وضعیت نزدیک به دو هزار سرباز در بیست و چهار منطقه آمریکا انجام شده است از اکتبر دو هزار و یک تاکنون، حدود یک میلیون و ششصد هزار سرباز آمریکایی به عراق و افغانستان اعزام شده اند که از این تعداد بیست درصد آنها دچار “ اضطراب ناشی از ضربه های روحی “ و همچنین افسردگی شده و نیمی از آنها شاهد مرگ یا زخمی شدن دوست و همکار خود بوده اند.حدود چهل و پنج درصد این افراد شاهد مرگ افراد غیر نظامی یا زخمی شدن آنها بوده و ده درصد آنها خود دچار جراحت و در بیمارستان بستری شده اند.بر این اساس میزان استرس و افسردگی در میان تفنگداران و نیروی زمینی آمریکا بسیار زیاد است .البته زنان و اسپانیایی تبارها در این میان بیشتر به این مشکلات دچار می‌شوند اما به نظر می رسد عامل مشترک همه آنها حضور در صحنه های نبرد است.با این حال نیمی از این بیماران از بیم آنکه پرونده پزشکی آنها خدشه دار شود و بعدها در پیدا کردن شغل دچار مشکل شوند از مراجعه به پزشک خودداری می کنند.به گفته محققان این بیماری‌ها طی دو سال پس از بازگشت سربازان از جبهه جنگ، شش میلیارد و دویست میلیون یورو برای آمریکا هزینه دارد.

در نهایت اینکه افسردگی نیروهای آمریکایی حاضر در عراق ،با گذشت زمان بیشتر نمایان خواهد شد.شاید این کمترین سزای اعمال کسانی باشد که با چشمانی بسته حاضر شدند عراق را به قربانگاه زنان و کودکان بی گناه تبدیل نمایند.مسلما در آینده ای نه چندان دور سربازان آمریکایی در عراق از نئوکانسرواتیوها به عنوان افرادی منفور یاد خواهند کرد.افرادی که در آینده هیچ‌گونه مسئولیتی را در خصوص کشته ها و زخمیان و افسردگان آمریکایی حاضر در عراق بر عهده نخواهند گرفت.

علیرضا صادقی