دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا

۸ مهر: در شهر چه گذشت؟


۸ مهر: در شهر چه گذشت؟

● رفتارها
روز‌های اول مهر هر سال مصادف با ترافیک سنگین و دیر رسیدن به کار‌های مختلف است. حال آنکه امسال ترافیک و کرایه‌ها هر دو اضافه وزن پیدا کرده‌اند و سنگین‌تر از روز‌های …

رفتارها

روز‌های اول مهر هر سال مصادف با ترافیک سنگین و دیر رسیدن به کار‌های مختلف است. حال آنکه امسال ترافیک و کرایه‌ها هر دو اضافه وزن پیدا کرده‌اند و سنگین‌تر از روز‌های پیش شده‌اند.

راننده‌های خطی این کرایه‌های غیرقانونی‌ را به عناوین مختلف از مسافران دریافت می‌کنند،یکی به عنوان ترافیک،‌ دیگری سر بالایی مسیر و خلاصه هر یک برای گرفتن کرایه بیشتر بهانه‌ای دارد.

البته در این میان راننده‌هایی هستند که به هیچ‌وجه بیش از نرخ مصوب خط، کرایه از مسافران دریافت نمی‌کنند. فقط در ازای این کرایه، نیمی از مسیر را می‌روند و در کمال اعتماد به نفس و در ابتدای مسیر کرایه درخواستی خود را یادآوری می‌کنند تا خدای ناکرده کسی ناراحت از خودرو پیاده نشود.

طیف دیگری نیز وجود دارند که به سرعت مسافران را پیاده می‌کنند و هنگام پیاده کردن آنها و به استناد کرایه‌های دریافتی جدید راننده‌های خطی، پول اضافه‌ را طلب می‌کنند.

به هر حال شهروندان توقع دارند بر کار راننده‌های خطی و مسافربر نظارت بیشتری صورت گیرد. در غیر این‌صورت اشاره به اینکه شهروندان باید خودرو‌های شخصی خود را بیرون نیاورند در حد یک شعار زیبا اما نه چندان اجرایی باقی می‌ماند.

انباری وسط اتوبوس

از وقتی اتوبوس‌های شهر نو نوار و تمیزی برخی از آنها مثال زدنی شده، ایراد‌ و اشکال‌های آنها بیشتر به چشم می‌آید و باید برای بهتر ماندن آنها ریزبینی و دقت به خرج داد. برای نمونه برخی راننده‌های اتوبوس‌های خصوصی بین ۲ صندلی که پشت به هم در جلوی اتوبوس قرار گرفته‌اند انواع و اقسام ظرف‌های ۴ تا ۲۰ لیتری می‌گذارند.

این مورد، هم منظره بدی به اتوبوس می‌دهد هم دست‌های مسافران را که در گاز و ترمز‌های راننده برای زمین نخوردن به هر وسیله‌ای متوسل می‌شوند کثیف می‌کند.

علاوه بر این برخی راننده‌ها مواد سوختی و قابل اشتعال را هم در این بخش از خودرو می‌گذارند که نیازی به یاد‌آوری خطرات آن نیست. مسافران توقع دارند در کنار اختصاص مسیرهای ویژه اتوبوس، به وضع داخل این خودرو‌ها نیز رسیدگی بیشتری شود.

بهداشت سرویس‌های بهداشتی

سرویس‌های بهداشتی عمومی یکی از خدمات شهری هستند که به منظور رفاه حال شهروندان در نظر گرفته شده‌اند. با وجود اینکه بسیاری از این سرویس‌ها به شکل مدرن ساخته شده و از تجهیزات روز در آنها استفاده می‌شود اما هنوز هم در برخی نقاط شهر وضعیت سرویس‌های بهداشتی چندان مناسب نیست.

به خصوص رسیدگی به بهداشت این سرویس‌ها در برخی موارد با سهل‌انگاری صورت می‌گیرد و این امر مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد می‌کند.

البته شهروندانی هم که از این سرویس‌ها استفاده می‌کنند، به نوبه‌خود در حفظ بهداشت آن سهیم هستند اما به هر ترتیب باید رسیدگی بیشتری در خصوص بهداشت سرویس‌ها اعمال کرد تا از انتقال آلودگی و بیماری‌ها جلوگیری شود.

غذای دانشگاه

با وجود اینکه هنوز مدت زیادی از آغاز سال جدید تحصیلی سپری نشده است اما مشکلات مرتبط رفته رفته خودنمایی می‌کنند. تعدادی از دانشجویان در تماس تلفنی با ستون « در شهر چه خبر» اعلام کرده‌اند که غذای ارائه شده در رستوران برخی از دانشگاه‌ها از کیفیت بسیار پایینی برخوردار است و این نکته به خصوص در مورد دانشجویان شهرستانی مسئله‌ساز است.

به گفته آنها علاوه بر طعم نه چندان مطلوب برخی از غذا‌ها، ارزش تغذیه‌ای آنها هم بسیار پایین است و در بعضی موارد از مواد اولیه تازه و مرغوب برای تهیه غذا استفاده نمی‌شود.

این در حالی است که دانشجویان برای یادگیری بهتر دروس به تغذیه سالم نیاز دارند و نخستین گام در این جهت ارتقای کیفیت غذای رستوران دانشگاه‌ها و افزایش ارزش تغذیه‌ای غذا‌هایی است که در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد. انتظار می‌رود مقامات دانشگاه‌ها نظارت بیشتری بر کیفیت غذای عرضه شده به دانشجویان داشته باشند.