یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

برخی دیگر از رویدادهای ۸ جولای


● ۱۷۹۲: انقلابیون فرانسه به دولت پروس (آلمان) که به آنان اخطار کرده بود نسبت به پادشاه فرانسه فرمانبردار باشند اعلان جنگ دادند.
● ۱۸۳۳: طبق معاهده «خونکار اسکله سی» که در این روز …

۱۷۹۲:

انقلابیون فرانسه به دولت پروس (آلمان) که به آنان اخطار کرده بود نسبت به پادشاه فرانسه فرمانبردار باشند اعلان جنگ دادند.

۱۸۳۳:

طبق معاهده «خونکار اسکله سی» که در این روز میان روسیه و عثمانی بسته شد، سلطان عثمانی متعهد شد که تنگه های بسفور و داردانل را به روی کشتی های جنگی سایر کشورها، جز روسیه ببندد. قدرتهای اروپای غربی بر ضد این پیمان بپاخاستند و....

۱۸۸۹:

روزنامه «وال استریت جرنال» که موضعی محافظه کارانه دارد و از تیراژ حدود دو میلیون نسخه برخوردار است انتشار خود را در آمریکا آغاز کرد.

۱۹۲۰:

سرزمین افریقایی کنیا که تحت الحمایه انگلستان بود از این روز یک مستعمره (کلنی) انگلستان شد.

۱۹۶۰:

لومومبا نخستین نخست وزیر کشور جدید الاستقلال کنگو که با دسیسه اروپائیان و نافرمانی برخی نظامیان این کشور و اعزام سرباز از بلژیک به کنگو رو به رو شده بود برای حل مسئله به شورای امنیت سازمان ملل متوسل شد.

۱۹۸۱:

برای نخسین بار در تاریخ آمریکا یک زن قاضی دیوان عالی این کشور شد که سمتی مادام العمر است. وی بانو «ساندرا دی اوکانر Sandra Day O’Connor» است که قبلا قاضی یک دادگاه پایین تر بود. دیوان عالی آمریکا که در صدر قوه قضایی این کشور قرار دارد دارای ۹ قاضی است. ایراد وارده، همین مادام العمر بودن سمت این قضات است و دیگری انتخاب قضات این دیوان توسط رئیس جمهور آمریکا (قوه مجریه) و تایید این انتصاب در سنای این کشور (قوه مقننه) است حال آن که سه قوه باید منفک از هم می بودند. همین انتصاب قاضی از سوی رئیس جمهور سبب شده است که بعضی اوقات برای سالهای طولانی دیوان عالی آمریکا یکطرفه (یک حزبی) شود. در بیشتر کشورها قاضی دادگاه عالی توسط کانون حقوقدانان معرفی می شود و سالهای انتصاب او محدود است. بانو ساندرا در سال ۲۰۰۶ تصمیم به بازنشسته شدن گرفت.

۱۹۹۳:

کشورهای صنعتی هفتگانه اجازه دادند که روسیه هم در کنفرانسهای سران آنها شرکت کند! که تاکنون حاصلی هم برای این کشور نداشته است.