دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

تدابیر لازم در مورد دندانهای ضربه دیده در کودکان


اگر در سنین هفت تا یازده سالگی در اثر تصادف ، افتادن از پله یا دوچرخه ، هنگام بازی یا دعوا و کشمکش یا به هر دلیل دیگر دندان دایمی کودک شما از محل خود کنده شود و از دهان خارج گردد …

اگر در سنین هفت تا یازده سالگی در اثر تصادف ، افتادن از پله یا دوچرخه ، هنگام بازی یا دعوا و کشمکش یا به هر دلیل دیگر دندان دایمی کودک شما از محل خود کنده شود و از دهان خارج گردد ، باید به نکات زیر توجه کنید :

۱ - آرامش خود را حفظ کنید و به هیچ وجه دندان را دور نیندازید .

۲ - از هر گونه دست کاری سطح دندان خودداری کنید . دندان را از قسمت تاج آن بگیرید . زیر شیر دستشویی بشویید و آن را سرجایش در دهان کودک قرار دهید و سریع به دندانپزشک مراجعه کنید .

۳ - در صورتی که به هر دلیل امکان قرار دادن دندان در جای خودش وجود ندارد باید سریعاً آن را داخل یک لیوان شیر یا سرم فیزیولوژی قرار دهید و به دندانپزشک مراجعه کنید . در صورتی که شیر یا سرم در دسترس نیست آن را داخل یک لیوان آب بگذارید .

۴- به هیچ وجه نباید دندان را داخل دستمال کاغذی یا پارچه قرار دهید ، چون محیط دندان باید مرطوب باشد . در صورت استفاده از دستمال حتماً باید آن را خیس کنید .

۵ - باید توجه داشته باشید که مهمترین عامل موفقیت در جوش خوردن دوباره دندان داخل استخوان فک آن است که هرچه سریعتر در جای خودش قرار گیرد . با گذشت هر دقیقه ، میزان موفقیت کاهش می یابد . بنابراین باید هر چه زودتر به دندانپزشک مراجعه کنید .

ممکن است در مواردی دندان کودک شما از دهانش خارج نشده باشد ولی قسمتی از تاج آن شکسته باشد . در این موارد بهتر است قسمت شکسته تاج دندان را دور نیندازید و آن را همراه کودک نزد دندانپزشک ببرید . دندانپزشک ممکن است هنگام ترمیم تاج دندان از « تکه شکسته » هم استفاده کند .