چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
سوالهایی جالب با پاسخ هایی جالب تر
۱) گوشت قرمز یا سوسیس؟
گوشت قرمز: یک تکه گوشت کاملا پختهشده، نسبت به سوسیس، هم کالری کمتری دارد و هم نمک کمتری. به علاوه، بهتر است گوشتی که مصرف میکنید، بدون چربی و رگ و پی باشد.
۲) چای یا قهوه؟
چای: چای سبز یا سیاه گزینههای بهتری نسبت به قهوه هستند. این نوشیدنی سرشار از آنتیاکسیدانهایی است که برای سلامت قلب و عروق خونی مفیدند و میتوانند در پیشگیری از سرطان هم کمککننده باشند.
۳) سیر تازه یا پودر سیر؟
سیر تازه: هرچند که تحقیقات در این زمینه هنوز کامل نشده اما مطالعات زیادی نشان دادهاند که سیر تازه در کاهش کلسترول چندان هم موثر نیست ولی در مورد خواص درمانی دیگر آن هنوز جای تحقیق بیشتری وجود دارد. از طرفی، ترکیباتی در سیر وجود دارد که به سادگی خراب میشود و اگر سیر به صورت پودر درآید امکان آلوده شدن آن بیشتر است. همچنین اگر بخواهید سیر را به صورت پودر مصرف کنید، باید از مقدار بیشتری نسبت به سیر تازه استفاده کنید تا همان فایده را داشته باشد، بنابراین سیر تازه انتخاب سالمتری است.
۴) میوه تازه یا خشک؟
میوه تازه: حجم زیاد آب موجود در میوه تازه که تقریبا ۸۰ درصد آن را تشکیل میدهد، کمک میکند تا کالری کمتری به بدن برسد. اما اگر قصد نگهداری طولانیمدت دارید و میخواهید همیشه میوه در دسترستان باشد آن را بهصورت خشکشده مصرف کنید.
۵) کلم بروکلی یا گلکلم؟
کلم بروکلی: جذب فیبر کلم بروکلی ۲ برابر جذب فیبر گلکلم است.
۶) آبمیوه یا خود میوه؟
میوه: آبمیوه نه تنها قند بیشتری را وارد بدن میکند بلکه سبب محروم شدن بدن از یک ماده مغذی مهم در میوه یعنی فیبر میشود.
۷) قند طبیعی یا شکر سفید؟
هیچکدام: هر دو، قند ساده دارند و نمیتوان از نظر ارزش غذایی هیچ مزیتی را نسبت به دیگری قایل شد.
۸) آب گازدار یا سودا؟
آب گازدار: از آنجا که برای تولید سودا از بیکربناتسدیم استفاده میشود، میتوان ادعا کرد که این نوشابهها پر از نمک هستند. در واقع در این رقابت، آب گازدار با ۳ میلیگرم سدیم در مقابل سودا با ۷۰ میلیگرم سدیم برنده بیچون و چرا است.
۹) گوشت راسته یا گوشت دنده؟
گوشت راسته: ۳۰۰ گرم از گوشت راسته گوسفند ۳۲۵ کیلوکالری و ۱۳ گرم چربی دارد، در حالی که همین مقدار گوشت قسمت دنده ۴۲۳ کیلوکالری و ۲۳ گرم چربی دارد.
۱۰) سس آماده یا خانگی؟
سس خانگی: محصولات خانگی عموما سالمتر از مواد غذایی کارخانهای هستند. وقتی خودتان سس درست میکنید، میتوانید از چربیهای اشباع نشدهای مثل روغن زیتون به جای روغنهای ناسالم استفاده کنید. ضمن اینکه سسهای حاضری، مقدار زیادی نمک و افزودنیهای دیگر دارند.
۱۱) گوجهفرنگی تازه یا سس؟
هر دو: گوجهفرنگی، آنتیاکسیدانی به نام لیکوپن دارد که در پیشگیری از سرطان پروستات و چند نوع سرطان دیگر بسیار موثر است. این ماده فقط در جریان پخت گوجهفرنگی از دیواره سلولی آن رها میشود و بدن میتواند آن را جذب کند. به علاوه این آنتیاکسیدان، قابل حل در چربی است و مصرف سس گوجهای که با اندکی روغن زیتون تهیه شده باشد به جذب بیشتر این ترکیب کمک زیادی میکند.
۱۲) سیب یا پرتقال؟
سیب: میگویند سیب میوه بهشت است. نتایج تحقیقی که در دانشگاه ناتینگهام انجام شده، نشان داده است بیمارانی که در هفته دست کم ۵ عدد سیب میخورند عملکرد ریههایشان بهتر شده، خسخس سینه آنها کاهش یافته و نشانههای آسم در این افراد بسیار کمتر شده است. شما میتوانید سیب را خام بخورید یا کیک سیب بپزید، حتی میتوانید سیب را ریز کنید و در سالاد بریزید یا اینکه به صورت کمپوت مصرفش کنید.
۱۳) ناهار سنگین یا سبک؟
ناهار سبک: خوردن چند وعده غذای سبک در طول روز بهتر از یک وعده غذای سنگین و مفصل است. پخش کردن کالری دریافتی در طول روز، قند خون و سطح انسولین را ثابت نگه میدارد، استرس و خستگی را از بدن دور میکند و از کسالت پس از ناهار جلوگیری میکند. همه این اتفاقات خوب به این خاطر است که ناهار سنگین نخوردهاید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست