پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
به تأخیر انداختن پیری
سلولها اساس ساخت بافتها و اندامها را در بدن تشکیل میدهند و با افزایش سن این ساختار سلولی دستخوش تغییرات زیادی میشود. به عبارت دیگر با گذشت زمان و ورود افراد به دوران سالمندی حجم آنها افزایش یافته و توانایی تولید و تقسیم سلولی کاهش پیدا میکند.
از طرف دیگر، افزایش تجمع چربیها و رنگدانهها در سطح خارجی سلول، از عوارض افزایش سن بوده و درصد زیادی از سلولها توانایی و کارایی طبیعی خود را از دست میدهند. انباشته شدن مواد زائد در بافتها از دیگر عوارض تغییرات عملکرد سلولی ریشه گرفته از پیری محسوب میشود.
در بسیاری از ارگانهای بدن، تودههای بافتی کاهش پیدا میکند و فرایند انتقال اکسیژن به اندامها و دفع دیاکسید کربن دچار اختلال میشود و از آنجایی که بافتهای ارتباطی بدن مانند رگها یا مجاری تنفسی خاصیت ارتجاعی خود را از دست میدهند، عملکرد آنها دچار اختلال می شود. متخصصان انجام تمرینات ورزشی مستمر، بویژه از دوران میانسالی، بهرهمندی از رژیمهای غذایی سالم و مراجعه به متخصص به منظور معاینه عملکرد سیستمهای مختلف بدن را از عوامل مهم کاهش تأثیرات افزایش سن در بدن میدانند.
دنیا پرتو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست