پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

نوستالژی ماندگار


نوستالژی ماندگار

سید علی موسوی‌گرمارودی را همه می‌شناسیم، شاعری نام‌آشنا و مترجمی صاحب‌نام که سال‌هاست در عرصه ادبیات کشورمان فعالیت می‌کند و آثار زیادی را هم تاکنون منتشر کرده است.

سید علی موسوی‌گرمارودی را همه می‌شناسیم، شاعری نام‌آشنا و مترجمی صاحب‌نام که سال‌هاست در عرصه ادبیات کشورمان فعالیت می‌کند و آثار زیادی را هم تاکنون منتشر کرده است.

او این روزها قصد دارد «مشفقی بخارایی» از شاعران طنزپرداز قرن دهم هجری در تاجیکستان را برای نخستین بار به ایرانیان معرفی کند.

او همچنین کتابی با عنوان «به کوتاهی آه به بلندای ماه» را منتشر کرده که ادای احترامی به ساحت مقدس حضرت زهرا (س) است. ضمن آن که ترجمه او از نهج البلاغه هم بالاخره پس از چند سال کار به نتیجه رسیده و بزودی منتشر خواهد شد.

روز گذشته مراسم تجلیلی هم برای این شاعر و مترجم در سرای اهل قلم برگزار شد که بسیاری از بزرگان و مسئولان فرهنگی کشور در آن حضور پیدا کرده و به سخنرانی درباره جایگاه گرمارودی در ادبیات کشورمان پرداختند و سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از او به عنوان نوستالژی ماندگار چهار دهه گذشته ادبیات ایران نام برد.

صالحی درباره گرمارودی گفت: نسل ما که در دهه های ۵۰ و ۶۰ می زیستند گرمارودی را یکی از شخصیت هایی می دانند که همواره به او افتخار می کردند و این شخصیت را شجره ای از ادبیات می دانستند که در سایه حفاظت و سایبان خود، ادبیات ایران را صیانت می کند.

معاون فرهنگی ارشاد، گرمارودی را نوستالژی فراموش نشدنی چهار دهه گذشته دانست، کامران فانی پژوهشگر کشورمان نیز در این مراسم درباره گرمارودی گفت: موسوی پژوهشگر درجه یکی است. او کتابی دارد به نام «جوشش و کوشش در شعر». ایشان کتابش را با تعریف شعر شروع کرده است و به این نتیجه می رسد که شعر تعریف ناپذیر است. در این جلسه عارف خرمشاهی، پسر بهاءالدین خرمشاهی که به دلیل غیبت پدرش در این مراسم حضور داشت، دو قصیده از او را که در وصف گرمارودی و ترجمه نهج البلاغه گرمارودی سروده بود، برای حاضران خواند.

غلامعلی حدادعادل هم دیگر سخنران بزرگداشت گرمارودی بود که درباره او سخن گفت. از میان صحبت های حداد می توان به این نکته جالب اشاره کرد که گفت: گرمارودی شعر خوب اسلامی را زمانی می سرود که برای پیدا کردن یک شاعر مذهبی باید ذره بین دست می گرفتیم!

علیرضا قزوه هم در تکریم گرمارودی گفت: موسوی گرمارودی با رأفت پدرانه مرا تشویق کرد. ایشان در خط ولایت ماند و همان راهی را رفت که مرحوم صفارزاده آن را پیمود.

در پایان این مراسم از کتاب «در بوته نقد» با عنوان دوم «نگاه منتقدان به شعر گرمارودی» که مجموعه نقد و نظر تنی چند از ادیبان و منتقدان ایرانی، افغان و تاجیک درباره اشعار دکتر علی موسوی گرمارودی است، رونمایی شد.

زینب مرتضایی فرد