دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
ائتلاف پیتزا و بادمجان
● مقدار کالری
این غذا در مجموع تقریبا ۷۴۵ کیلوکالری انرژی دارد و در صورت تقسیم پیتزا به ۸ برش، هریک از برشها بیش از ۹۰کیلوکالری انرژی خواهد داشت. اگر این غذا با یک بشقاب سالاد یا نوشیدنی پرکالریای مانند یک لیوان آبمیوه میل شود، حداقل ۵۰ تا ۶۰ کیلوکالری به مقدار انرژی یادشده اضافه خواهد شد پس مراقب باشید تا بیش از مقدار مورد نیازتان کالری دریافت نکنید.
● همراه غذا
میتوانید این غذا را با سس قرمز یا سس روغن زیتون که از طعمدار شدن روغن زیتون با کمی دانههای فلفل سیاه و سیر تهیه شده است، میل کنید. سالاد سبزیجات نیز برای مصرف همراه این غذا مناسب است به شرطی که از سبزیهای تازهای مانند کاهو، کلم بروکلی، هویج و گوجهفرنگی و حتی چند حلقه پیاز قرمز و برگهای گشنیز تشکیل شده باشد.
● طـرز تـهـیـه
ابتدا بادمجان را ورقهورقه کنید و در سینی فر که با نصف قاشق غذاخوری روغنزیتون آغشته شده است، بچینید و آن را به مدت ۸-۷ دقیقه در فر بگذارید تا بادمجانها تنوری شوند. سپس آنها را از فر خارج کنید و بگذارید خنک شوند. گوجهفرنگی را بهصورت نگینی خرد کنید و در روغن زیتون تفت دهید. به آن سیرهای ساطوری شده را هم اضافه کنید و این مخلوط را از روی حرارت بردارید، به این ترتیب سس قرمز شما آماده خواهد بود. در مرحله بعد، خمیر را با کمی سس قرمز آغشته کنید و روی آن پنیر گودا بپاشید. بعد بادمجانهای ورقه شده را بچینید و روی آنها برگهای ریحان و بقیه پنیرها را اضافه کنید. در مرحله آخر نیز از سس قرمز باقیمانده روی تمام مواد پیتزا بریزید. مقدار فلفل سیاهی که به این غذا میزنید، به ذائقه شما بستگی دارد.
● مـواد لازم (برای ۱ نفر)
بادمجان متوسط ۱ عدد ۲۵ کیلوکالری
ریحان ۵/۰ لیوان ۱۰ کیلوکالری
سیر ۲ حبه ۵ کیلوکالری
خمیر پیتزا آماده ۱ ورقه ۴۸۰ کیلوکالری
روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری ۹۰ کیلوکالری
گوجهفرنگی کوچک ۱ عدد ۱۵ کیلوکالری
پنیرپارمسان ۴۵ گرم ۵۵ کیلوکالری
پنیر گودا ۴۵ گرم ۶۵ کیلوکالری
فلفل سیاه به میزان دلخواه ۰ کیلوکالری
● پیشنهاد سرآشپز
سامان گلریز
مدرس آشپزی
۸ راز پیتزای بادمجان
پیتزا در صورتی که خمیر آن نازک باشد، ایتالیایی است. اگر از خمیر ضخیم برای تهیه آن استفاده شود، از نوع آمریکایی است و در صورت بسته بودن روی پیتزا با خمیر، به آن پیتزا کالزونه میگویند که بیشتر در قسمت سیسیل ایتالیا به این روش پخته میشود. با توجه به اینکه پیتزا با چه مواد غذاییای تهیه شده باشد، نامهای مختلفی خواهد داشت از پیتزا قارچ و سیبزمینی گرفته تا پیتزای بادمجان. برای پخت پیتزاهایی که در گروه پیتزا سبزیجات جای میگیرند، نکتههایی وجود دارد که مهمترینهای آنها عبارتند از:
۱. برای آنکه پیتزا آب نیندازد، بهتر است قبل از ریختن مواد اولیه روی خمیر، آنها را سرخ یا گریل کنید. با این کار هم زمان پخت کوتاهتر میشود و هم پیتزا شل نخواهد شد.
۲. خمیر پیتزا حتما باید روی توری پهن و در فر گذاشته شود تا امکان عبور هوا از زیر خمیر نیز وجود داشته باشد و به کف ظرف نچسبد.
۳. از افزودن فلفل دلمه زیاد به پیتزا خودداری کنید زیرا ممکن است پیتزا تلخ شود. برای پیشگیری از این اتفاق میتوانید با کمک پوستکنهای مخصوص، پوست فلفل دلمهای را بگیرید. با این کار فلفلها دیگر دیرهضم نخواهند بود.
۴. اگر پیتزای?تان پیاز دارد، بهتر است قبل از افزودن پیاز به پیتزای سبزیجات، ابتدا آن را در کمی خامه تفت دهید تا طعم بهتری پیدا کند و بوی پیاز ندهد.
۵. هرگز روی پیتزای بادمجان را با حلقههای خام بادمجان نپوشانید؛ ابتدا ورقههای بادمجان را در سینی فر بچینید و به آن کمی پودر سیر بزنید و پس از تنوری شدن، آنها را از فر خارج کنید و بگذارید کمی خنک شوند و سپس آنها را روی پیتزا قرار دهید.
۶. برای آنکه هنگام خوردن پیتزا، مواد آن از آن جدا نشوند، ابتدا روی خمیر را با کمی پنیر بپوشانید و بعد سایر مواد را اضافه کنید.
۷. برای هرچه خوشمزهتر شدن خمیر پیتزا، میتوانید بعد از پهن کردن، آن را با کمی سس قرمز که از گوجهفرنگیهای نگینیشده، سس گوجهفرنگی و کمی سیر تفت داده شده در کمی روغن زیتون درستشده آغشته کنید. بعد از افزودن این سس، پنیر را روی خمیر بپاشید.
۸. تمام محتویات پیتزا از پنیر زیرین گرفته تا سبزیجات و پنیری که روی آن ریخته میشود، باید روی خمیر گذاشته شود و سپس در فر قرار گیرد. هرگز هر کدام از آنها را در مراحل مختلف اضافه نکنید.
● اگر فشارخون دارید
بهتر است از سیر بیشتری برای تهیه پیتزا استفاده کنید. آن را با سالاد تهیه شده با انواع سبزهای برگ سبز تیره مانند برگ کاهو و اسفناج تازه و حتی بروکلی میل و به آن کمی آبغوره اضافه کنید. نوشیدنیتان نیز میتواند یک لیوان آب گریپ فروت تازه باشد.
● اگر لاغر هستید
تنوع پنیرهای افزوده شده به این غذا را افزایش دهید زیرا پنیرها در این غذا پرکالریترین موادغذایی محسوب میشوند. نوشیدن آبمیوه همراه این پیتزا هم اشتها و هم مقدار کالری دریافتی را در یک وعده غذایی افزایش خواهد داد.
● اگر یبوست دارید
بهتر است از سبزیهایی مانند قارچ و فلفل دلمهای در تهیه این غذا استفاده و همراه آن یک بشقاب سالاد کاهوی طعمدارشده با روغنزیتون و آبلیموی تازه میل کنید.
ساقی اخوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست