دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
بحران تنها سیل و زلزله نیست
سه مقوله بسیار مهم که در رابطه تنگاتنگ با یکدیگر قرار دارند ماشین، ترافیک و اخلا ق شهروندی است. با وجود اینکه راهکارهایی برای مقابله با مشکلا تی همچون آلودگی هوا، ترافیک، آلودگی صوتی و... پیشنهاد شده، اما تا به حال در بهبود وضعیت کلا ن شهر تهران تاثیری نداشته و همچنان مردم اصرار براستفاده از وسایل نقلیه شخصی خود دارند. به عقیده برخی جامعه شناسان نوعی روحیه فردگرایی خود مدارانه در بین مردم رایج است که باعث می شود شخص به آرامش خاطری برای استفاده از چنین روشی برسد. اما چنین افرادی غافلند از اینکه آلودگی های صوتی و آلودگی هوا و بسیاری بیماری ها که در نتیجه ترافیک ایجاد می شود چه تاثیری براخلا ق شهروندی دارد(در نظرگرفتن حقوق دیگران و در مواردی ترجیح دادن منافع شخصی به منافع جمعی و اجتماعی) بیشترین تاثیر در افزایش بحران ترافیک در تهران را عوامل انسانی شامل می شوند.
عوامل موثر اما پنهان در تشدید ترافیک تهران:
۱) آسیب های اجتماعی (مزاحم های خیابانی)
۲) پارک کردن در حاشیه خیابان به علت کمبود پارکینگ های عمومی
۳) اشکالا ت نرم افزاری چراغ های راهنمایی و رانندگی و کنترل آن توسط عوامل انسانی.
۴) رانندگی تفریحی توسط دختران و پسران به عنوان ارزان ترین و آسان ترین تفریح برای آنان و بسیاری موارد دیگر.
راهکارهایی برای مقابله با معضل ترافیک:
۱) بهره گیری از تجربه موفق سایر کشورها در امر تردد در شهر (به طور مثال استفاده از دوچرخه به جای وسایل نقلیه سوختی) شاید این پیشنهاد بسیار پیش پا افتاده به نظر آید اما نتیجه مثبتی که در کشورهای صنعتی و پیشرفته داشته می تواند قابل اعتماد باشد چرا که استفاده از این روش بسیار پیش پا افتاده و تکراری می تواند به تسهیل روابط اجتماعی و ترویج ورزش بین مردم کمک کند.
۲) توسعه ناوگان حمل ونقل عمومی تهران; با این که تهران جزو کلا ن شهرها محسوب می شود متاسفانه تنها ۲۵ درصد از حمل ونقل شهری توسط ناوگان حمل ونقل عمومی انجام می شود که اگر این ناوگان مجهزتر و متناسب با نیاز مردم جامعه فراهم شده باشد و سریع و آسان در اختیار خود قرار گیرد هیچ کس راضی نمی شود خود را در قفسی به نام اتومبیل حبس کند و رانندگی توام با اضطراب داشته باشد.
۳) ایجاد مکان هایی خاص برای سوار شدن مسافرین در فواصل کوتاه از هم و با نظارت مسوولین مربوطه.
۴) آموزش و فرهنگ سازی کودکان ( با آموزش و فرهنگ سازی کودکان نه تنها سلا مت آنان را تضمین کرده بلکه فردا با رانندگانی بی قانون برخورد نخواهیم داشت).
۵) با ایجاد مشاغل برای افراد متخصص می توان از بار ترافیکی شهر توسط مسافرکش های شخصی جلوگیری کرد. با داشتن مدیریت اصولی در شهر می توان از بسیاری پیامدهای ناشی از ترافیک جلوگیری کرد. افزایش ترافیک، تراکم جمعیت، آلودگی صوتی از مهمترین دلا یل بیماری در شهروندان تهرانی است. با توجه به ترافیک تهران شهروندان باید برای رسیدن سرقرار یا کار حداقل یک ساعت زودتر به سمت مقصد حرکت کنند این خود می تواند باعث اضطراب در فرد باشد.به گفته پزشکان منشا اصلی بسیاری از بیماری ها استرس و اضطراب است و در کلا ن شهری همچون تهران افراد زیادی با این معضل دست و پنجه نرم می کنند.
روزانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر در شهر تهران می میرند. سکته قلبی و ایست قلبی از عوامل این مرگ و میر است که منشا آن استرس و اضطراب است و با ریشه یابی آن می توان به ترافیک تهران رسید. به گزارش مشاور محیط زیست شهرداری تهران عده زیادی بر اثر عوارض ناشی از هوای ناپاک به بیماری هایی همچون سرطان، ریه، معده، خون، ناراحتی های قلبی، اختلال در حافظه، پیری زودرس و حساسیت های پوستی مبتلا می شوند. داده های موجود از مرگ سالا نه ۱۶۰۰۰ نفر در ایران بر اثر آلودگی هوا خبر می دهند. با اینکه دنیا ۲۰ سال است که مشکل آلا ینده منوکسیدکربن را حل کرده اما هنوز میزان این آلا ینده در بسیاری روزها در تهران بالا ست.
نویسنده : نازیلا سرکوبی فریدنی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست