پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
جوجه کباب آماده بخریم یا نخریم؟
هر فرد یا کارگاهی که اقدام به تهیه گوشتهای جوجهکبابی میکند باید این کار را با مجوز سازمان دامپزشکی کشور انجام دهد. در غیر این صورت، تهیه و توزیع این قبیل گوشتها غیرمجاز است. طبق تقسیمبندی که ما در این زمینه داریم مراکزی که به عنوان سوپرپروتئینی یا مراکز عرضه گوشت مرغ در سطح شهر فعالیت میکنند ۳ دسته هستند؛ یک دسته از این مراکز فقط عرضهکننده این محصول هستند.
این مراکز مسوول فنی ندارند بلکه هرازگاهی مورد بازرسی و بازدید سازمان دامپزشکی کشور و همینطور مراکز بهداشت محیط قرار میگیرند. از آنجا که این مراکز مسوول فنی ندارند، فقط میتوانند عرضهکننده محصولات باشند و خودشان نمیتوانند جوجهکبابی یا محصولات مشابه را تهیه کنند.
دسته دوم مراکزی هستند که در کنار عرضه این محصولات کارگاههایی هم دارند که در آنجا مرغها را قطعهقطعه میکنند به آن چاشنی میزنند و به صورت جوجهکباب درمیآورند. این مراکز باید حتما مسوول فنی یا دامپزشک داشته باشند.
دسته سوم مراکزی مانند قصابیها یا سوپرپروتئینها هستند که محصول جوجهکبابی خود را به صورت غیرمجاز تهیه و عرضه میکنند. نکتهای که در مورد این جوجهکبابها وجود دارد این است که متاسفانه مراکز غیرمجاز از مرغهای بیمار برای جوجهکباب استفاده میکنند در نتیجه قسمتهایی از مرغ را که بیمار بوده، مشکل داشته یا کبود و خونمرده است را جدا و از قسمتهای سالم آن برای جوجهکباب استفاده میکنند.
نکته دوم اینکه بسیاری از اوقات به جای زعفران از ترکیبهای رنگی ارزان قیمت یا حتی غیرمجاز استفاده میشود. اهمیت این موضوع تا آنجاست که تا به حال در کنگرههای دامپزشکی چند مقاله تحقیقاتی درباره این رنگهای غیرمجاز بهوسیله محققان ارائه شده است و نکته سوم این است که در محصولات غیرمجاز تاریخ تولید و انقضا مشخص نیست و فرد فروشنده اذعان میکند که محصولش تازه است در حالی که ممکن است اینطور نباشد ضمن اینکه چون به این محصول، پیاز، آبلیمو و رنگ یا زعفران اضافه میشود یک همپوشانی در بوی مواد ایجاد میشود و مصرفکننده عادی نمیتواند به راحتی به کیفیت محصول پی ببرد بنابراین افراد باید یا از محصولات بستهبندی شده مجاز و دارای مشخصات دامپزشکی و پروانه بهرهبرداری و بهداشتی خریداری کنند یا از فروشگاههایی این دسته از مواد غذایی را بخرند که مسوول فنی دامپزشکی دارند و کارگاههایی که در فروشگاه وجود دارد یک کارگاه مجاز است و زیر نظر دامپزشک فعالیت میکند. در غیر این صورت قصابیها و مغازههای معمولی مجوز تهیه و فرآوری محصولات جوجهکبابی را ندارند و خرید از آنها صحیح نیست.
دکتر آراسب دباغمقدم
متخصص بهداشت مواد غذایی و مدرس دانشگاه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست