چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

اثرات ارتباط و تقرب کامل به خدا


اثرات ارتباط و تقرب کامل به خدا

اگر بنده‌ای از خداوند اطاعت کند به او چنان رفعت و عظمتی می‌بخشد که قابل فهم و تصور نیست و او را از مظاهری از صفات خود برخوردار می‌سازد و خداوند جلوه‌هایی از قدرت لایزال خود را در اختیار او می‌نهد تا او مظهری از قدرت الهی گردد.

اگر بنده‌ای از خداوند اطاعت کند به او چنان رفعت و عظمتی می‌بخشد که قابل فهم و تصور نیست و او را از مظاهری از صفات خود برخوردار می‌سازد و خداوند جلوه‌هایی از قدرت لایزال خود را در اختیار او می‌نهد تا او مظهری از قدرت الهی گردد. همان طور که خود غنی و بی‌نیاز است، او را برخوردار از صفت غنا می‌سازد. مرحوم ابن فهد حلی از علمای برجسته شیعه در کتاب عده الداعی حدیثی قدسی از رسول خدا(ص) نقل می‌کند که خداوند می‌گوید:‌ای فرزند آدم من بی‌نیازی هستم که نیازمند نمی شوم، مرا در آنچه بدان امر کرده ام اطاعت کن تا تو را بی‌نیاز کنم که نیازمند نشوی،‌ای فرزند آدم، من زنده‌ای هستم که نمی میرم. مرا در آنچه امر کرده ام اطاعت کن تا تو را زندگی بخشم که نمیری.‌

ای فرزند آدم من به هر چه بخواهم، می‌گویم باش پس می‌شود، مرا در آنچه امر کرده ام اطاعت کن تا تو را چنین سازم که به هر چه بخواهی، بگویی باش پس بشود.(۱)این حدیث شریف که می‌توان از آن جهت اثبات ارتباط و تقرب کامل به خداوند استفاده کرد از محتوا و مضامین بسیار عالی برخوردار است و از جوانب گوناگون قابل تامل و بررسی است. این حدیث می‌تواند موید مطلبی باشد که با برهان عقلی ثابت شده است و انسان می‌تواند ارتباط آگاهانه با خداوند داشته باشد و تا آنجا به خداوند تقرب جوید که به همه گرایش‌های فطری خویش، از جمله قدرت نامحدود، علم نامحدود، کمال و سعادت نامحدود دست یابد و به واقع به همه خواسته‌های نامحدود خود برسد.

بر اساس این روایت اگر بنده‌ای از خداوند اطاعت کند به او چنان رفعت و عظمتی می‌بخشد که برای ما قابل فهم و تصور نیست و او را از مظاهری از صفات خود برخوردار می‌سازد. خداوند جلوه هایی از قدرت لایزال خود را در اختیار او می‌نهد تا او مظهری از قدرت الهی گردد. همان طور که خود غنی و بی‌نیاز است، او را برخوردار از صفت غنا می‌سازد تا به جز خداوند به دیگران نیازمند نگردد. در این جا این شبهه به وجود می‌آید که وقتی ما در خود می‌نگریم، نیازهای فراوانی را برای خویش می‌یابیم و به عیان در می‌یابیم که نیازمند عوامل، اسباب و پدیده‌های پیرامون خود نظیر هوا، خورشید و آب هستیم تازه به جز نیازهایی که فعلا برای ما شناخته شده اند ما هنوز بسیاری از نیازمندی‌های خود را نشناخته ایم و بیشتر با پیشرفت علمی و رسیدن به مراحل عالی تر بر نیازهای جدید و ناشناخته‌ای واقف می‌شویم.