یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

رئیس در حلقه جمهور


رئیس در حلقه جمهور

سفرهای استانی هیأت دولت این بار نوبت ایلام بود

سفرهای استانی رئیس جمهور و هیأت دولت، حالا به پدیده ای تبدیل شده که به لحاظ ابعاد و نتایج حتی موافقان خود را هم غافلگیر کرده است. چه رسد به مخالفانی که در برابر این پتانسیل رهاشده، نشاط و امید در کشور و رابطه بی واسطه و نزدیک آحاد و جمهور ملت با رئیس منتخب خود، هر از گاهی باب و بهانه ای می جویند. خوش بین ترین موافقان سفرهای استانی نیز تصور نمی کردند این سفرها در فاصله ۲ سال از نخستین سفر استانی هیأت دولت به خراسان جنوبی تا آخرین آن که تا امروز سومین سفر از دور دوم سفرها به استان ایلام بوده است به چنین نتایجی دست یابد . برای مثال در سفر قبلی هیأت دولت به استان ایلام به گفته دکترآزاد استاندار این استان علاوه بر تفاهمنامه های متعدد دستگاه های اجرایی کشوری و استانی با یکدیگر، هیأت دولت ۶۳ مصوبه برای استان ایلام داشته و تا زمان سفر دوم ۴۴ مصوبه کاملاً اجرا شده و مابقی نیز در جریان اجرا قرار گرفته و کارهای آنها آغاز شده و از مصوبه های سفر قبلی هیچ کدام بر زمین نمانده است و این ها خود جدای از ۱۱۵ مصوبه هیأت دولت در پایان سفر دوم به استان ایلام برای سرعت بخشیدن به توسعه و پیشرفت این استان است.

این آمار و ارقام به صورت بند به بند و مجزا از طرف دولتی ارائه می شود که یک هفته پیش از سفر هیأت دولت به هر استان خبرنگاران را برای بازدید از طرح و پروژه های مصوب هیأت دولت به آن استان دعوت می کند. آمارها و نتایج عینی توسعه ای سفرهای استانی هیأت دولت اگرچه بسیار مهم است اما این همه آنچه بین مردم و مسئولان در جریان این سفرها می گذرد و تمام آثار و برکات سفرهای استانی رئیس جمهور و وزیران نیست، حتی ارتباط بی واسطه مردم با دولتمردان هم باز مهمترین ویژگی پدیده سفرهای استانی نیست، آنچه در این سفرها نمودی خاص دارد و ویژگی منحصر به فرد آن محسوب می شود به صورتی که بدون این سفرها چنین اتفاقی در سطح و گستره کنونی و در هر ۳۰ استان کشور به وقوع نمی پیوست آن است که در این سفرها به صورت متوالی جمهور گرد رئیس و منتخب خود حلقه می زند، حلقه ای آنقدر سرشار ازعطوفت و پرحس و حال و بی واسطه که موجب ترغیب مردم و منتخب خویش به ادامه سفرها و تکرار این غائله از هر کوی و برزن تا روستا و شهر و همه استان های کشور است.

هستند افرادی که ارتباط با چند قشر اجتماعی از صنعتگر یا دانشگاهی یا ارباب رجوع را ارتباط با مردم می دانند، اما رئیس جمهور یک کشور اختصاص به یک یا چند قشر ندارد، آیا سخن گفتن از مردم ایران بدون درنظر داشت مدون و مرتب عشایر ایلام یا خوزستان یا روحانیون و ایثارگران و دانش آموزان و دانشجویان و خلاصه همه اقشار در همه استان های کشور معنا و مفهوم دارد؟ آنچه سفرهای استانی را به عنوان ابتکار و پدیده ای آغاز شده از دوره دولت نهم معرفی می کند همین راز و رمز است، یعنی ارتباط برنامه ریزی شده و مدون و مستمر با همه مردم ایران و نه چند قشر خاص از آنها، ارتباطی چنان گسترده و عمیق که از آپارتمان نشین تهرانی و تبریزی تا کومه نشین ترکمن صحرایی و چادرنشین ایلاتی را دربرمی گیرد؛ از دانش آموز تهرانی و کرمانی تا ایلامی و از دانشجوی اهوازی تا آملی و زاهدانی.

دراین ملاقات ها و ارتباط ها تنها آن پیرزن تحت پوشش کمیته امداد نیست که رخ به رخ با رئیس جمهور و وزرای دولت سخن می گوید، بلکه آن صنعتگر و کارخانه داری که دل در گرو عمران و آبادانی این ملک دارد هم سفره دل با رئیس جمهور یا وزرا را بازمی گشاید، پدیده سفرهای استانی فی نفسه غریب می نماید و تا دل به آن سپرده و از نزدیک با آن همراه نشوی، در فاصله دور شاید غیرقابل انجام به نظر رسد، اما در نمای نزدیک روشن است که از درون این جوشش و پیوند مداوم و مستمر آثار و برکاتی می جوشد که عمران و آبادی دیار و استان و ملک یکی از آنهاست و برکات دیگر بسیاری ازاین سفرها متبادر است که تقویت اتحاد و همبستگی ملی، نمایش با هم بودن ملت و دولت، رفع تهدید و هشدار به بدخواهان این ملک و دیار، سپاس ملت از دولت، تکریم ملت از سوی دولت، گسترش فرهنگ خدمت به مردم، یادآوری عملی این که صاحبان کشور و انقلاب و در عین حال حافظان آن مردم هستند ازجمله آنهاست و الی ماشاالله خیر و برکت دیگر که می توان برای این پدیده برشمرد. همه این برآیندها و برکات در تصاویری که از این سفرها منعکس می شود وجود دارد و با نگاه عمیق به این تصاویر می توان این موارد را در تصاویر دید، چون آن گاه که جمهور به دور رئیس منتخب خود حلقه می آراید، همه آنچه گفته شد از دل تصاویر رخ می نماید، خاصه آن گاه که این حلقه آرایی هر دو هفته یک بار و در هر استان از این کشور پهناور باشد.

نیمه آذرماه امسال در سومین سفر از دور دوم سفرهای استانی هیأت دولت نوبت به استان ایلام رسید، استانی مرزی و مهد دلیرمردان و شیرزنانی که به قول رئیس جمهور در دوران دفاع مقدس نه تنها در برابر یورش دشمن تاب آورده و در برابر گلوله و بمباران ها مقاومت کردند، بلکه فرزندان خویش را هم راهی جبهه ها کرده و از آنها پشتیبانی نمودند؛ دیاری که اگرچه به محرومیت معروف شده اما آنها که به درستی استعدادها و ظرفیت ها و زیبایی طبیعت اش را می شناسند به شهرهای آن و به کل استان لقب عروس زاگرس را داده اند، استانی که اگرچه به گفته بسیاری از ساکنانش سال ها با واژه محرومیت هم نشین و مأنوس بوده اما حالا در مسیر محرومیت زدایی و توسعه قرارگرفته و اگرچه پیمودن این مسیر نیاز به تلاش و زمان دارد اما مردم این استان برخوردی بسیار قدرشناسانه با تلاش های دولت نهم دارند و جهد و تلاش دولتمردان برای محرومیت زدایی و تغییر چهره استان را قدر بسیار می نهند. این مهم در جریان سفر هیأت دولت و رئیس جمهور به استان ایلام باردیگر به اثبات رسید و علاوه بر آن مردم استان باردیگر در صحنه بودن و پیوند خود با انقلاب و نظام را به منصه ظهور رساندند. حضور مردم ایلام در صحنه از همان ابتدای ورود رئیس جمهور و استقبال از او تا انتهای سفر به گونه ای بود که رئیس دولت در پایان سفر ضمن قدردانی از این حضور درباره آثار و تبعات و پیام های این حضور با شکوه مردمی به تفصیل سخن گفت. دکتر احمدی نژاد در پایان سفر به استان ایلام درجمع خبرنگاران دراین باره اظهار داشت: حضور اقیانوسی مردم یک بار دیگر به دنیا ثابت کرد مردم ایلام زنده اند و صحنه توسط آنها همیشه پر است، مردم بزرگواری و اصالت و هوشمندی و اراده و همت بلند خویش را یک بار دیگر به نمایش گذاشتند و اگر در دل بدخواهان ملت ایران کورسوی امیدی بود که ملت از حقوق خویش عقب نشینی خواهد کرد، همین حضور مردم ایلام در صحنه این کورسوی امید آنها را به یأس تبدیل کرد. ایلام سنگر مستحکم دفاع از کیان و شرافت و عزت ایران است و در جریان این سفر مردم بازهم نشان دادندکه همیشه چنین است و مردم این استان مسئولیت دولت را مضاعف کردند و من با تشکر از همه اقشار مردم استان می گویم که دولت قدر این مردم را خواهد دانست و به آنها پاسخ خواهد داد.

● هاتی خوش هاتی دکتر احمدی نژاد

از همان لحظه که هواپیمای حامل رئیس جمهور و جمعی از همراهان در فرودگاه ایلام فرود آمد بارانی که از شب قبل شروع شده بود، بند آمد، بدین ترتیب نگرانی مردمی که از صبح زود در ورزشگاه شهر و خیابان های منتهی به آن گرد آمده بودند برای انجام نشدن سفر به دلیل شرایط جوی، رفع شد. تعدادی از وزرا با پروازهای دیگر خود را به ایلام رسانده بودند، پس از آن که یک نوجوان بسیجی و فرزند شهید با تقدیم گل به رئیس جمهور خوشامد گفت و پس از استقبال مسئولین استان و سخنان کوتاه رئیس جمهور در فرودگاه با به حرکت درآمدن کاروان خودروهای حامل رئیس دولت و همراهان استقبال مردمی از دکتر از مقابل در خروجی فرودگاه آغاز شد و این استقبال در خیابان های شهر و مسیر منتهی به ورزشگاه حال و هوای ویژه ای یافت. هاتی خوش هاتی (آمدی خوش آمدی) و مجری عدالت آمد، شعار اغلب پارچه نوشته ها و پلاکاردهای مردم بود. مردم با دودکردن اسپند و ذکر صلوات و در بعضی خیابان ها و میادین با به صدا درآوردن ساز و دهل از رئیس جمهور استقبال کردند، چراغ خودروها روشن بود و صدای بوق آنها همه جا را پرکرده بود.

در یکی از میدان ها مردم از خودرو حامل رئیس جمهور بالا رفته و او را که از سقف خودرو بیرون آمده بود می بوسیدند، سهم محافظین دکتر هم از این بوسه های مردمی کم نبود. امواج مردمی به طرف خودرو حامل رئیس جمهور می آمد و تقریباً مسیر بسته شده بود، زن و مرد، پیر و جوان دانش آموز و دانشجو و همه اقشار در میان مردم استقبال کننده دیده می شد. تعداد زنان بچه در آغوش و مردانی با لباس های محلی که از شهرها و روستاهای اطراف خود را به این محل رسانده بودند بسیار بود، هر کس برای خود فریادی سر داده بود و چیزی می گفت؛ صل علی محمد یاور رهبر آمد، بوی رجایی آمد، هاتی خوش هاتی ، رئیس جمهور ما حمایتت می کنیم، ذکر صلوات و جمله هایی به زبان محلی که همگی نشان از قدرشناسی و خوشحالی مردم و تکریم و احترام به میهمان ویژه شان داشت از هر طرف به گوش می رسید. یکی از جوانان ایلامی در همهمه جمعیت با صدای بلندگفت: آقای خبرنگار نمی دانی ما چقدر خوشحالیم ، ببین چقدر خوشحالیم، تا خواستم اسم و رسمش را بپرسم موج جمعیت او را برده بود، مسیر نه چندان طولانی فرودگاه تا ورزشگاه چنان بسته و مملو از جمعیت بود که حرکت کاروان تا رسیدن به ورزشگاه بیش از ۲ ساعت به طول انجامید و تصویربرداران و فیلمبردارانی که در هوای ابری و بارانی همگی داوطلبانه به جای اتوبوس و مینی بوس خودروهای سرباز مثل وانت نیسان را انتخاب کرده و بر آنها سوار بودند هر قدر که از این صحنه ها فیلم و عکس گرفتند باز هم سوژه و موضوع و لحظه ناب برای عکاسی و فیلمبرداری برایشان باقی می ماند، ورزشگاه نیز مملو از جمعیت بود، جمعیتی که هلهله کنان ورود رئیس جمهور به شهر و دیارشان را گرامی داشتند و پس از سخنان استاندار و امام جمعه و نماینده مقام معظم رهبری به سخنان رئیس جمهور گوش سپردند. رئیس جمهوربعد از صحبت از ایلام و برنامه های در دست اجرا برای توسعه و عمران این استان و تصمیمات جدیدی که دولت دراین باره خواهد گرفت به موضوع هسته ای اشاره کرد و حضور در صحنه و مقاومت و ایستادگی مردم ایلام مانند دیگر مردم استان های ایران بر سرحقوق و مطالبات ملت را موجب آن دانست که دشمنان ملت هم ناچار به اعتراف به برحق بودن و صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران شدند. آن روز گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا به مثابه تیری به سینه دولت بوش و حامیانش تازه انتشار یافته و خبر از آن داده بود که اطلاعات آنها نظامی بودن برنامه هسته ای ایران را رد می کند. در ورزشگاه غوغایی برپا بود، منتخب ملت درجمع مردم پراحساس خطه ای از کشور بزرگ ایران مقاومت و پایداری و در صحنه بودن آنها را می ستود و با حاضرین از طرح و برنامه های دولت برای آبادانی و توسعه منطقه با پیگیری مصوبات قبلی و طرح و مصوبات جدید سخن می گفت و من به جمله کوتاه آن جوان ایلامی فکر می کردم که آقای خبرنگار ببین چقدر خوشحالیم. جمهور منتخب خویش را در حلقه خود گرفته بود، این بار در استان مرزی ایلام چرا که نوبت بدین مردم رسیده بود، نیمی از ورزشگاه و زمین چمن آن زنان نیم دیگر مردان و جمعیتی به همین اندازه در خیابان های اطراف ، همه آمده بودند از ایلام به آبدانان و ایوان از دهلران و مهران و از روستاهای استان ، زنانی که با لباس های محلی کل می کشیدند و کودکانی که سردست می رفتند تا جایگاه و تا آنجا که دکتر برگونه آنها بوسه ای می نشاند، قضایا با سرعت از مقابل دیدگان می گذشت و انگار همه چیز یک دم بود نه زمانی حدود ۴ ساعت.

● همه غافلگیر شدند

بازدید از پالایشگاه گاز ایلام برنامه بعدی رئیس جمهور بود، در این فاصله ۷ وزیر به نمایندگی از دولت و با اختیارات دولت به شهرهای استان ایلام رفته بودند تا مسائل را از نزدیک مورد بررسی و حل و فصل قرار داده یا موارد لازم را به جلسه روز بعد هیأت دولت بیاورند. بازدید رئیس جمهور از پالایشگاه گاز با حضور خبرنگاران و با صحبت های وی و مسئولین و کارشناسان پالایشگاه در فضایی صمیمی و در عین حال فنی و کارشناسانه انجام شد، پس از خروج از پالایشگاه گاز و در نزدیکی آن محل، مردم روستای مورت گرد اتوبوس حامل رئیس جمهور و تعدادی از معاونین و مشاورین و اعضای دولت حلقه زدند ، باز هم دود اسپند و ذکر صلوات و شعارهایی چون بوی رجایی آمد فضای روستا را پر کرد. دانش آموزان و معلمان دو مدرسه دخترانه روستا که کنار جاده بود بیرون آمده بودند، رئیس جمهور با مردم روستا و دانش آموزان سخن گفت اما کار به همین جا ختم نشد، مردم برای رئیس جمهور امکانات صوتی آوردند و رئیس جمهور از همان رکاب اتوبوس در میان حلقه مردم روستا برای آنها سخنرانی کرد. رئیس جمهور در بخشی از سخنانش گفت: معاون وزیر نفت الآن در این اتوبوس است و صدای من را می شنود به ایشان و مسئولان وزارتخانه گفته ام در دو پروژه بزرگ این منطقه یعنی پالایشگاه گاز و پتروشیمی باید از جوانان این منطقه و این روستا استفاده شود. دیگر چندان صدا به صدا نمی رسید، جوانان و نوجوانان و زنان و مردان روستا چنان ابراز احساسات می کردند که همه همراهان از این وقایع در یک روستای کوچک تعجب کرده و غافلگیر بودند. اتوبوس حامل رئیس جمهور و همراهان در مسیر به روستای دیگری به نام آوه زا از بخش چوار استان ایلام رسید، باز هم مردم روستا مقابل اتوبوس و ماشین های همراه جمع شده و به ابراز احساسات پرداختند و رئیس جمهور برای آنها صحبت کرد و در میان کش و قوس ها ناگهان رئیس جمهور به میان مردم رفت و مسیری را با آنها همگام شد تا به محل مناسبی برای سخنرانی رسید، در اجتماع مردم روستای آوه زا، رئیس جمهور مفصل به ایراد سخن پرداخت. وی درباره مسائل این روستا و روستاهای مشابه از چند پروژه تعریف شده برای بهسازی روستا و آسفالت کوچه ها و مرتب کردن روستا سخن گفت که ذکر صلوات و ابراز احساسات مردم را در پی داشت. رئیس جمهور همچنین گفت: دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری بعد از این سفر تسهیلات ارزان قیمت برای اشتغال جوانان روستا در اختیار آنها خواهند گذاشت. وی در بخش دیگر سخنانش در حالی که مردم آوه زا به دقت به سخنان وی گوش سپرده بودند به این موضوع اشاره کرد که یک ملت به عمران و آبادی و اشتغال نیاز دارد اما علاوه بر این ها به امور دیگری هم نیاز دارد که اهمیت آنها کمتر از دسته اول نیست مثل استقلال، عزت، سرافرازی، آبرو و شرف . وی سپس به موضوع هسته ای پرداخت و گفت در این موضوع هم مانند دفاع مقدس مردم ایران و حتی مردم روستای آوه زا درست تشخیص داده و با مقاومت و پایداری آنها و به خواست خدا عزت مردم ایران بر قله جهانی قرار گرفت. بازدید از خانه و خانواده یک شهید از دیگر برنامه های رئیس جمهور در این روستا بود، در جمع جوانان روستای آوه زا درباره احساس آنها از حضور رئیس جمهور در روستایشان پرسیدم. یوسف ناصری اهل این روستا و دانشجوی ترم آخر علوم سیاسی دانشگاه ایلام گفت: واقعاً اتفاق جدیدی است که یک رئیس جمهور به روستای ما بیاید، اینجا فقط نماینده ها آن هم نزدیک به انتخابات می آیند، ما مردم آوه زا به حضور ایشان در اینجا افتخار می کنیم. یاسر ناصری ۲۲ ساله، کشاورز و دامپرور و اهل روستای آوه زا هم می گوید: «دومین مقام اجرایی کشور به روستای ما آمده خیلی خوشحالم و می دانم هر چه راجع به اشتغال جوان های اینجا گفت عمل می شود، چون قدرت و توانش را دارد و کسی در این سطح حرفی به ما نمی زند که انجام نشود، امروز برای ما یک روز به یادماندنی است.

بعد از بازدید از روستاها رئیس جمهور در محل سالن چند منظوره قلاویزان شهر ایلام که ساخت و تجهیز آن خود از جمله مصوبات سفر اول دولت به ایلام بوده با خانواد ه های شهدا، ایثارگران و جانبازان استان دیدار کرد، حال و هوای این دیدار هم منحصر به فرد بود، خیل جانبازان و ایثارگران حاضر در محل و مهمان آنها نسبت به یکدیگر ابراز احساسات گرم داشتند و سخنان رئیس جمهور در این جمع درباره اصل و آرمان های انقلاب اسلامی و مقاومت و پایداری ملت ایران در دوره های مختلف انقلاب مثل دفاع مقدس و بعد از آن، در برابر تبلیغات و فشارهای دشمنان بود و ثمراتی که امروز حاصل آمده است که مشروح این سخنان در خبرهای روزهای قبل آمده است. برنامه های فشرده رئیس جمهور در روز اول ورود به استان ایلام بعد از این نشست نیز ادامه یافت. تشکیل نشست های کار گروه های تخصصی بررسی مسائل مربوط به مسکن، آب، کشاورزی، اشتغال و صنعت در محل استانداری آن هم یک روز قبل از تشکیل جلسه هیأت دولت در استان ایلام از جمله مهمترین این برنامه ها بود.

● کارگروه های تخصصی یک ابتکار بدیع

حضور رئیس جمهور به همراه وزرای مسکن، صنایع و معادن، کار و امور اجتماعی، اقتصاد، بازرگانی و جمعی از معاونین رئیس جمهور مثل سعید لو، ثمره هاشمی و خانم جوادی و دیگر معاونین و مشاورین دولت و مسئولان اجرایی استان و نمایندگان مجلس در نشست کارگروه های تخصصی، این نشست های بزرگ و پرجمعیت را حال و هوا و اعتبار و ارزش کارشناسی زیادی بخشیده بود، به گفته رئیس جمهور این نشست ها برای بررسی و رفع موانع و مشکلات در روند مصوبات قبلی دولت تشکیل شده و مواردی که نیاز به اعتبار داشتند در صورت لزوم به نشست استانی هیأت دولت ارجاع می شد، این نشست و ابتکار بدیع قبل از جلسه هیأت دولت در تخصصی و کارآمدتر شدن مصوبات هیأت دولت نقش ارزنده ای داشت و در مجموع از ساعت ۶‎/۴۵ دقیقه تا حدود ۱۱ شب به طول انجامید و طی آن مهم ترین مسائل اجرایی مربوط به طرح و پروژه های مختلف استان ۶۰۰ هزار نفری ایلام و ۷ شهرستان بالای جمعیت ۱۲۰ هزار نفر و روستاهای آن مورد بررسی کارشناسی قرار گرفت، روند کار جلسه هم بدین صورت بود که در هر یک از موضوعات کلی و سرفصل های کارگروه تخصصی ابتدا وزیر مربوطه گزارشی از امور استان در آن زمینه خاص مثل مسکن یا صنعت و اشتغال و غیره ارائه می کرد، بعد تک به تک طرح ها و پروژه ها از طرف مسئولان بازگو شده رئیس جمهور از دیگر مسئولان استان مثل نمایندگان بانک ها و دیگران توضیح می خواست و در هر مورد دستوراتی صادر می شد یا این که مورد برای بررسی بیشتر به دستگاهی یا جلسه روز بعد هیأت دولت ارجاع می شد، نمایندگان استان هم در هر مورد به ایراد نظرات خود می پرداختند، بعضی از تصمیم هایی که در نشست کارگروه ها گرفته شد روز بعد جزو مصوبات هیأت دولت بود مثل تخصیص آب از چاه حفر شده پتروشیمی برای تأمین آب شرب چوار که در کار گروه تخصصی آب درباره این که برای شهر و منطقه چوار از کجا و چه آبی مناسب تر است بحث های زیادی صورت گرفت. گفتنی است در کار گروه صنعت و اشتغال رئیس جمهور توجه ویژه ای به سخنان رئیس خانه صنعت استان ایلام نشان داده و در مواردی از وزیر صنایع خواست که نسبت به بررسی بیشتر و رفع مشکل صنعتگران استان اهتمام ویژه به خرج دهد. گمان می کنم مصوبات هیأت دولت در روز بعد درباره اختصاص ۲۰ میلیارد ریال جهت کمک به تأسیس صندوق حمایت از سرمایه گذاران بخش صنعت و برداشته شدن سقف ارزی از صنایع استان و تأمین اعتبار بانک ها از منابع ملی برای طرح های استان ایلام نتیجه مباحث فنی مطرح در کار گروه تخصصی بوده است. هم رئیس جمهور و وزرا و معاونین و هم استاندارو سایر مسئولین استانی حاضر در نشست های کار گروه ها و نمایندگان استان جملگی با علاقه و جدیت خاصی تا پاسی از شب مسائل مربوط به هر حوزه تخصصی را مورد بررسی و بحث قرار می دادند و مباحث مطرح از شفافیت و صمیمیت و میل عمومی به تحول خواهی و پیشرفت حکایت داشت.

● دیدارهای مردمی ادامه یافت

از چند روز قبل از ورود هیأت دولت به استان ایلام و تا پایان دومین سفر هیأت دولت به این استان، نامه ها و درخواست های مردمی از رئیس جمهور و هیأت دولت در حال جمع آوری بود، رسیدگی و پاسخگویی به تک تک این نامه ها توسط ستادهای مشخص خود یکی از شگفتی های سفرهای استانی دولت است؛ علاوه بر آن دیدارهای مردمی تک به تک و چهره به چهره مردم با رئیس جمهور و وزرا نیز صورت می گیرد، در دور دوم سفرهای استانی وزرا با اختیارات دولت به شهرها و میان مردم می روند و چنانچه رئیس جمهور در مصاحبه پایانی سفر اظهار داشت دو گروه از این مردم انتخاب و دسته بندی شده و با رئیس جمهور ملاقات می کنند، یکی از آنها که کار و درخواست شان نیاز به ارجاع به سطح بالاتر و رئیس جمهور دارد و دیگر آنهایی که بازگوکننده بخشی از مسائل موجود در هر شهر و منطقه هستند، رئیس جمهور بعد از دیدار با علما و روحانیون استان ایلام در روز دوم در ملاقات مستقیم پای صحبت و درد دل های مردم نواحی مختلف استان ایلام نشست، جمعیت مشتاق زیادی برای دیدار با رئیس جمهور آمده بودند که طبق روالی پیش بینی شده اغلب موفق به ملاقات با رئیس جمهور یا دو تن از معاونان وی شدند. به درخواست های جمعیت زیادی هم که مقابل استانداری جمع بودند از سوی مسئولین و برنامه ریزان توجه شده و نامه های همه آنها اخذ شد تا پس از بررسی توسط کمیته ها به آنها پاسخ مناسب داده شود. در ملاقات های صورت گرفته با رئیس جمهور نکاتی قابل توجه وجود داشت که به مهمترین آنها اشاره می شود، آن طور که برخی فکر می کنند همه ملاقات کنندگان یا کسانی که در سفرهای استانی به رئیس جمهور و هیأت همراه نامه می دهند تنها برای اخذ وام یا کمکی شخصی به این کار اقدام نمی کنند مثل سعید شیخی اهل اطراف شهرستان دهلران که بعد از آن که از اتاق ملاقات با رئیس جمهور بیرون آمد در پاسخ به این سؤال که چه درخواستی داشتی و چه جوابی گرفتی گفت: درخواست من به نمایندگی اهالی محل مربوط به ساخت راه مواصلاتی بخش محروم زرین آباد به دهلران از محور چم سرخ به طول ۵۰ کیلومتر است که کار آن مدت ها راکد مانده بود و در سفر اول رئیس جمهور پیگیری کرده و قول مساعد تصویب اعتبار و ساخت جاده را گرفتیم، اما کارها خوب پیش نرفت و من امروز این مسأله را با رئیس جمهور در میان گذاشتم و رئیس جمهور نامه ما را چنین پاراف کردند که برای تهیه اعتبار ملی وتبدیل این راه به راه شهری استاندار موضوع را به جلسه استانی هیأت دولت بیاورد، وی با ابراز خوشحالی افزود: به سلامتی رهبری و آقای دکتر احمدی نژاد از ملاقات با دست پر بیرون آمده و بنا شد موضوع در نشست هیأت دولت بررسی و تصویب شود. یک معلم نیز در پاسخ به سؤال من بعد از خروج از محل ملاقات با رئیس جمهور گفت: ما ۸ نفر به نمایندگی از مردم و دستگاه های اجرایی شهر آبدانان خدمت رئیس جمهور رسیده و همه مسائل مورد نظر خودمان از قبیل راه ها، دانشگاه، آموزشگاه، بیمارستان و غیره را مطرح کردیم ملاقات بسیار خوبی بود و فکر می کنیم موارد مهمی از درخواست هایمان جزو مصوبات هیأت دولت در استان باشد.

یک عزیز جانبار هم بعد از ملاقات با رئیس جمهور در جمع خبرنگاران از این دیدار با ذوق و شوق فراوان و با دعای خیر به مسئولان کشور و با این گفته که ما همیشه در صحنه بوده و مدافع انقلاب و کشورمان بوده و خواهیم بود یاد می کرد ومی گفت همه این حرف ها را به دکتر احمدی نژاد هم گفتم. البته درخواست کمک های شخصی برای دختر نوجوانی که دچار یک بیماری سخت بود و مواردی از این دست هم وجود داشت، اما مهمترین نکته این دیدارها آن بود که مردم ازاین که می توانند با دومین مقام عالی کشور و رئیس دولت گفت وگو کرده و مسائل خویش را مطرح کنند بسیار احساس شادی ، نشاط و تا حدی غرور می کردند، حتی آنها که موفق به دیدار نمی شدند نیز از نفس این اتفاق که همگان می دیدند شأن و منزلت آنها تا حدی است که رئیس دولت به صورت مستقیم پای حرف های آنها می نشیند احساس رضایت داشتند، شاید از این رو که پیام این اقدام برای مردم آن است که دیگر کدام مسئول می تواند به حرف و مشکل و درد دل مردم بی توجه باشد، آن گاه که رئیس دولت چنین خاضعانه پای صحبت و درد دل مردم می نشیند، از همین رو بود که برخورد مسئولان با مردم حتی نیروهای انتظامی و امنیتی در این مدت حتی در برابر دادو فریاد آنها که می خواستند شخصاً نامه خویش را به رئیس جمهور برسانند همراه با قربان صدقه رفتن و اقناع بود تا تحکم، نوعی فرهنگ مردمداری و مردم دوستی در فضا تسری یافته بود و به نظر می آمد حال و هوای دیگر نقاط شهر هم بی نصیب از رایحه ای نبود که آن روز بعدازظهر از استانداری ایلام در فضا پخش می شد، رایحه خدمت همان که در برنامه های تلویزیونی استان رایحه حضور نام گرفته بود.

● ۱۱۵ مصوبه جدید برای سرعت بخشیدن به توسعه و پیشرفت

علاوه بر همه رویدادهای دومین سفر استانی هیأت دولت به استان ایلام، هیأت دولت در نشست خود در استان به ریاست جمهور ۱۱۵ مصوبه برای شتاب بخشیدن به توسعه و پیشرفت استان ایلام به تصویب رساند، جلسه هیأت دولت نیز همانند جلسه کار گروه های تخصصی طولانی مدت بود و بیش از ۳ ساعت به طول انجامید و مصوبات آن به عنوان سندی قابل پیگیری در اختیار رسانه های گروهی قرار گرفت. مصوبات آخرین ساعات حضور هیأت دولت در استان ایلام در محور و ذیل سرفصل های امور عمرانی و زیربنایی، مالی واعتباری، بهداشتی و درمانی، فرهنگی و آموزشی و ورزشی قرار دارند که شرح کامل آنها در خبرهای روزهای پیش آمده است.

● این مصوبات حق مردم است

پس از جلسه هیأت دولت ، رئیس جمهور در جمع خبرنگاران محلی و نمایندگان رسانه های سراسری مهمترین مصوبات دولت در دومین سفر به استان ایلام را برشمرد، چون این مصوبات قبلاً در خبرها آمده اینجا فقط یکی از آنها را از قول رئیس جمهور می آورم، یک مشکل مردم شهر ایلام و استان نداشتن سند ملکی است به طوری که عده زیادی از مردم با سند معمولی یا بدون سند مدت ها در محلی سکنی داشته اند، در این زمینه ۲ راهکار پیشنهاد شد تا مشکل مردم حل شود و آنها بتوانند سند مالکیت گرفته به بازسازی پرداخته و پروانه ساخت بگیرند تا شهر و دیارشان آبادتر شود. رئیس جمهور مصوبات سفر اول دولت که در جلسات این سفر مورد بررسی مجدد قرار گرفته و تمام مصوبات سفر دوم را حق مردم دانسته و خاطرنشان ساخت : به نظر من هنوز ۵ درصد کار انجام شده و ۹۵ درصد باقی مانده و امروز مسئولیت دوستان ما در دولت سنگین تر از پیش است و با همت و تلاش بیشتر باید کارها را پیش ببرند. وی در بخش دیگر سخنانش گفت: برای پیشرفت یک استان تصویر آن در بیرون باید بسیار پر نشاط باشد، البته نقد دلسوزانه باید باشد و این هنر اصحاب رسانه است که بگویند این مصوبه یا این کار اجرا نشد ولی این مطالب باید زیبا مطرح شوند تا همه را سر شوق بیاورد، مصوبات دولت هم حق مردم است و باید اجرا شود، خوب اطلاع رسانی و پیگیری کنید، شور و شوق خود و مردم را حفظ کنید چون اگر چنین باشد استان با سرعت نور پیشرفت خواهد کرد.

پنجشنبه شب مورخ ۸۶‎/۹‎/۱۵ همراهان رئیس جمهور در سومین سفر دور دوم سفر های استانی در حال بازگشت از ایلام بودند، به نظر می آمد هر کس در هر پست و سمتی در خلوت خود در حال مرور همه آن چیز هاست که توفیق دیدارشان از نزدیک را داشته است، شاید برخی چون من در این فکر بودند که در سفر استانی راه کدام است و مقصد کجاست؟ آیا مقصد همان راه بی پایان این سفر ها نیست؟ و این که آیا معنای سفرهای استانی همان مصوبات پایان آن است یا چیزی فراتر از آن و آیا سفرهای استانی در شکل مستمر و پرنشاط و پر تلاش کنونی همان حلقه بزرگ جمهوری برگرد رئیس منتخب خویش نیست؟ حلقه ای که ده ها و صدها معنا از آن متبادر است و یکی این که ملت خدمت مستمر و بی منت می خواهد و آن را قدر می نهد و آنها که دل در گرو خدمت و عزت مردمان دارند نیز بدون مردم و ملت و بدون حضور و توجه آنان چه می توانند بکنند؟ و کدام طرح ونظر جز با توجه و اقبال عمومی می تواند به منصه ظهور برسد؟ آری حکایت سفرهای استانی هیأت دولت حکایت یک گرفتاری دو طرفه بین دولت و ملت است، دو طرفی که از هم معنا می گیرند و چندی است راه و رسمی برای با هم بودن و عشق ورزی یافته اند، راه و رسمی که نامش را گذاشته اند سفرهای استانی دولت. در سال مولانا این غزل آن حضرت شاید وصف حال دو طرف این ماجرا باشد که به دیدار هم سخت عادت کرده اند.

ای توبه ام شکسته از تو کجا گریزم؟

ای در دلم نشسته از تو کجا گریزم؟

ای نور هر دو دیده، بی تو چگونه بینم؟

وی گردنم ببسته، از تو کجا گریزم؟

ای شش جهت ز نورت چون آئینه ست شش رو

وی روی تو خجسته، از تو کجا گریزم؟

دل بود از تو جسته جان بود از تو رسته

جان نیز گشت خسته، از تو کجا گریزم؟

گربندم این بصر را، ور بکسلم نظر را

از دل نه ای گسسته، از تو کجا گریزم؟