دوشنبه, ۲۸ خرداد, ۱۴۰۳ / 17 June, 2024
مجله ویستا

امگا ۳ گیاهی در بذر کتان


امگا ۳ گیاهی در بذر کتان

بذر کتان حاوی املاح معدنی از جمله فولات، منیزیم، منگنز، مس، فسفات و ویتامین ب۶ است. این دانه غنی از اسید آلفالینولئیک و اسیدچرب امگا۳ است لذا روغن دانه کتان جایگزین مناسبی …

بذر کتان حاوی املاح معدنی از جمله فولات، منیزیم، منگنز، مس، فسفات و ویتامین ب۶ است. این دانه غنی از اسید آلفالینولئیک و اسیدچرب امگا۳ است لذا روغن دانه کتان جایگزین مناسبی برای افرادی است که ماهی نمی‌خورند. اسیدچرب امگا۳ نقش مهمی در کاهش التهابات از جمله آرتریت روماتوئید و آسم دارد. اسیدآلفالینولئیک و اسیدچرب امگا۳ موجود در بذر کتان به سلامت استخوان کمک زیادی کرده و مانع از افزایش فشار خون می‌شود. امگا ۳ فراوان دانه کتان از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند و از احتمال حمله قلبی و دیابت می‌کاهد.

مصرف دانه کتان می‌تواند از سلول‌های روده بزرگ در برابر سموم و رادیکال‌های آزاد محافظت ‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد امگا۳ موجود در دانه‌های روغنی مانند بذر کتان از اسید چرب امگا۳ موجود در روغن‌ماهی، خواص بیشتری داشته و مفید‌تر است. از این رو توصیه متخصصان به بیماران مبتلا به فشارخون، بهره‌گیری از رژیم غذایی میوه و سبزی در کنار مصرف دانه‌های روغنی و محدودکردن نمک است.

کاهش کلسترول خون از دیگر خواص مفید مصرف روزانه این روغن خوراکی‌است. مطابق با پژوهش‌های انجام شده، مصرف ۲۰‌گرم از این ماده غذایی در روز، عملکردی مشابه داروهای پائین آورنده کلسترول داشته و به عقیده برخی متخصصان، در مقایسه با دارو برای بدن مفیدتر است.

مصرف بذرکتان، نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه، پروستات و روده بزرگ داشته و با ترکیبات موجود در آن، با مهار کردن آنزیم‌هایی که در متابولیسم هورمونی نقش دارند، از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کنند.