یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
معضل بارداری در زنان امروز
فاصله بین ۲ بارداری از جمله مباحثی است که بسیار مورد بررسی محققان قرار گرفته است و مدت زمان ۲ سال بین بارداریها از زمانهای مورد توافق است که در کشورهای مختلف دنیا در نظر گرفته میشود.
البته بحث فاصله، بین ۲ بارداری و زایمان به مدت حداقل ۳ سال و حداکثر ۵ سال، جزو مباحث جدیدی است که پس از بررسیهای آمارهای مختلف مثل شاخص مرگومیر مادر و نوزاد در دوران بارداری و زایمان و همچنین بروز عوارض و بیماریهای مختلف، محققان را متقاعد شدند که حداقل فاصله بین دو بارداری بهتر است حدود ۳ سال باشد.
آمار و اطلاعات به دست آمده نشان میدهد میزان مرگومیر مادر و نوزاد، عوارض و بیماریهای ناشی از بارداری و زایمان در بارداریهایی که فاصله زمانی آن با بارداری قبلی حدود ۳ سال بوده، نسبت به بارداری که این فاصله حدود ۲ سال بوده، کمتر شده است. در اینجا باید به این نکته اشاره کنم که لزوما تمام بارداریهای با فاصله کمتر از ۳ سال به مرگومیر یا بیماری در مادر یا نوزاد منجر نخواهد شد. اما در یک بررسی آماری در جامعه این نتایج حاصل میشود. شاید برخی افراد فکر کنند برنامه تنظیم خانواده برای کاهش تعداد موالید، فاصله ۳ سال را بهجای ۲ سال پیشنهاد میکند، اما همانطور که مدت زمان حداقل ۳ سال مطرح است، باید به حداکثر فاصله ۵ سال نیز توجه شود. طبق همین بررسیهای آماری اگر فاصله بین ۲ بارداری به بیش از ۵ سال افزایش یابد نیز عوارض دوران بارداری و زایمان بیشتر میشود. اما از آنجا که یکی از مهمترین مسایل مربوط به رعایت فاصله بین ۲ بارداری در خانمها به سن مادر برمیگردد و همانطور که میدانید با معضل سن ازدواج در دختر و پسرها مواجهایم؛ این خانمها هستند که معمولا از ۲ طرف تحت فشار قرار یگیرند.
چون قصد دارند در محدوده سنی و زمانی که در اختیار دارند به هدف خود برسند و ۲ بارداری متوالی داشته باشند. ما نمیتوانیم به خانمی که در سن بیش از سی و چند سال ازدواج میکند، بگوییم فقط یک بار باردار شود چون اگر بخواهد فاصله مناسب بین ۲ بارداری را رعایت کند، سن بارداری دوم او از ۳۵ سال که مرز بارداری در خانمهاست، میگذرد. توصیه ما برای سن بارداری بین ۲۰ تا ۳۰ سالگی است و سن ۱۸ تا ۳۵ سال به عنوان مرز بارداری محسوب میشود. تنظیم سن ازدواج و بارداری به تصمیم شخصی هر خانواده بازمیگردد و ما به عنوان کارشناس فقط وظیفه داریم افراد را با خطرات بارداری در سنین بالا و همچنین بارداری متوالی با فاصله کم آگاه کنیم. به هر حال جا دارد معضل ازدواج جدیتر بررسی شود زیرا حتی برخی خانمها پس از ۳۵ سالگی ازدواج میکنند یا قصد بارداری دارند. توصیه میکنم این گروه تمام مقدمات و بهداشت دوران بارداری را تحت نظر پزشک خود، با بالاترین کیفیت رعایت کنند تا حتیالامکان از عوارض بارداری در سنین بیش از ۳۵ سال در امان بمانند.
دکتر محمد اسلامی
رییس اداره تنظیم خانواده وزارت بهداشت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست