یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

کلید کاخ بندگی


کلید کاخ بندگی

در کار گلاب و گل, حکم ازلی این بود کان شاهد بازاری وین پرده نشین باشد

هوالمحجوب

▪ در کار گلاب و گل، حکم ازلی این بود کان شاهد بازاری وین پرده نشین باشد

ـ اگر شما هم به محض شنیدن واژه حجاب؛ به یاد پوششی برای بدن می افتید؛

ـ اگر شما هم حجاب را مخصوص زن تصور می کنید؛

ـ اگرحجاب را به معنی پوشاندن تمام بدن به جز صورت و دست ها می دانید حتما در این سفر سه صفحه ای با ما همراه باشید:

شاید شنیده باشید که آدم و حوا پس از اطاعت از شیطان در وسوسه خوردن میوه ممنوعه، لباس از تنشان افتاد و خود را عریان یافتند و همین عریانی باعث هبوط آن ها به زمین شد.

▪ اگر پوشش مخصوص زن بود، دلیلی نداشت که آدم هم به زمین بیاید. پس حجاب خواسته ای است فطری و مشترک بین زن و مرد.

حجاب ظاهری داریم و حجاب باطنی. حتما دیده اید بعضی افرادی که به حجاب اعتقادی ندارند، فورا می گویند مهم این است که دل پاک باشد. غافل از این که اگر پاک بودن دل کافی بود، مطمئنا در آیات قرآن این همه بر حجاب تاکید نمی شد. هرچند رعایت حجاب ظاهری خیلی آسان تر از حجاب باطنی است، اما به عنوان مقدمه و پیش زمینه حجاب درونی واجب و ضروری است. تا آن جا که حق الله محسوب می شود. یعنی همسر نمی تواند بگوید من به عریانی ات راضی ام، یا دوست ندارم تو محجبه باشی.

▪ اما عفاف باطنی اقسامی دارد و مراتبی

عفاف چشم: حتی در این مورد هم نمی توانیم با نگاه جنسیتی به قضیه بنگریم. مثل خیلی ها که می گویند حجاب چشم مخصوص مرد است. چراکه طبق سفارشات وحی، مومنان زن و مرد باید از نگاه کردن به نامحرم بپرهیزند.

ـ عفاف گوش: پرهیز از استراق سمع و استماع هرچیزی که دین آن را مجاز نمی داند.

ـ عفاف زبان: پرهیز از گفتن آن چه خدا اجازه اش را نداده است. مثل دروغ، بهتان، غیبت و ...

ـ عفاف ذهن: پرهیز از هر نوع خیال و تفکری که انسان را از معنویت و نور دور می کند. و...

عفاف باطنی کلید ورود به کاخ بندگی است. اما یادمان باشد دریافت این کلید جز با قبولی در مرحله حجاب ظاهری ممکن نیست.

▪ شاید بپرسید دلیل اهمیت پوشش بدن چیست؟ چرا پوشش، مقدمه حجاب باطنی است؟!

این که حد پوشش برای زن وسیع تر و حساس تر از مرد است، برای این است که ارزش انسانی زن در اجتماع تحت الشعاع جاذبه های جسمانی اش قرار نگیرد و خود بتواند با آرامش و امنیت در جامعه ظاهر شود.

فلسفه ای که خدا در قرآن برای حجاب بیان فرموده خیلی ظریف و عمیق است. خداوند آن را در قالب جمله " تا شناخته نشوند و مورد اذیت قرار نگیرند" بیان فرموده است. اگر در مورد همین جمله هزاران کتاب نوشته شود در تمام قرون حرف برای گفتن وجود خواهد داشت.

▪ قابل توجه کسانی که حجاب را محدودیت می دانند؛

مطمئن باشید هیچ زن بی حجابی در اجتماع راحت نیست. حتی اگر ظاهرا ادعای آزادی و آرامش داشته باشد. چون خدایی که خالق فطرت اوست؛ و بیش از او و پیش از او به نیازهایش واقف است، راه سلامت او را از گزندهای روحی و جسمی و نگاه های پلید در حجاب قرار داده است.

▪ جالب این که درست همین دستور حجاب است که نقطه عطف توجهات خداوند به زن محسوب می شود.

چرا که به دلیل هدف تکامل در نظام خلقت و تفاوت بین زن و مرد، زن به لحاظ برخورداری از جاذبه های زیبایی، جنس مطلوب و مقصود مرد قرار می گیرد. اما در ردیف طالبانش همه نوع نگاه و دلی وجود خواهد داشت. یکی او را جسمی و شهوانی می خواهد و دیگری قلبی و معنوی. زن انتخاب کننده نهایی است. اما وقتی خود در معرض انتخاب دیگران قرار می گیرد، تنها راهی که برای شناخت نوع دل ها و نگاه ها دارد، حجاب اوست. او با محروم کردن چشمان آلوده به هوس از زیبایی های خود، می تواند ارزش انسانی خود را در معرض تماشای همگان قرار دهد و زن را به عنوان حافظ مقام جمال خداوند معرفی کند.

▪ شاید بگویید اگر حجاب این چنین تاثیری در سعادت انسان دارد، پس چرا در جهان با آن مبارزه می شود؟

بد نیست بدانیم که مبارزه غرب به دلیل اقتضای نظام سرمایه داری و بهره برداری اقتصادی است. چرا که این نظام مادی زن را به عنوان نیروی ارزان قیمت از خانه ها بیرون می کشاند و با ارزش دهی پوشالی به چنین حضور اجتماعی مضر، پوشش را مانعی برای انجام کار نشان می دهند. به این ترتیب خانواده ها دچار تزلزلی بنیادی و آشفتگی و بی سرو سامانی خواهند شد. اما سیاست این نظام طوری تنظیم شده که حتی از فروپاشی خانواده هم بهره خواهد گرفت.

اما نظام غرب در مشرق زمین به ویژه کشورهای اسلامی نظیر ایران، زن را به عنوان محور خانواده و مربی انسان دریافته و این را فهمیده که تنها راه نفوذ در استقلال جوامع اسلامی، ایجاد تزلزل در خانواده و ترویج فساد و فحشاست. از سویی حجاب را بزرگترین سد نفوذ در باور و اعتقاد زن دریافته است. برای همین است که اکنون تمام تیرهای دشمن حجاب و عفاف جهان اسلام را نشانه گرفته است.

▪ اینک برماست که به خودآییم و اسلام را دریابیم.

بر ماست که به میراث داری اولین زن شهید اسلام حضرت سمیه، شکنجه های کافران حجاب را تحمل کرده و به مبارزه با بت های مد و فرهنگ های برهنگی به پا خیزیم. که این است که جهاد ما در جهان معاصر. در این آخرالزمان پر از فتنه.