پنجشنبه, ۱۶ اسفند, ۱۴۰۳ / 6 March, 2025
مجله ویستا
چگونه در ماه رمضان گرسنه نشویم؟
چند روز دیگر به آغاز ماه پر خیر و برکت رمضان باقی نمانده است. شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که بگویید با وجود خوردن سحری مفصل باز هم در طول روز گرسنه میشویم. اگرچه گرسنگی در ماه رمضان امری اجتنابناپذیر است اما میتوان با رعایت برخی از توصیههای تغذیهای در طول روز احساس گرسنگی کمتری داشته باشیم. پیشنهاد ما برای اینکه بدانید چطور میتوان به هنگام روزهداری گرسنه نشد ادامه این مقاله از مجله "ستاره" را دنبال کنید.

برخلاف عقیده برخی افراد که در روزهای مانده به ماه مبارک رمضان حجم غذایی خود را با هدف افزایش ذخیره بدن جهت روزهداری افزایش میدهند، این کار موجب افزایش مشکلات شده و روزهداری را برای افراد سختتر خواهد کرد. علاوه بر این در ماه رمضان با توجه به اينکه فرد به مدت ۱۷ تا ۱۸ ساعت مجاز به استفاده از مواد غذايي نيست، برنامه غذايياش بايد طوري طراحي شود که بدن دچار آسيب تغذيهاي و يا کمبود مواد غذايي نشود.
مصرف سبزيجات و ميوه تا حد زيادي ميتواند مانع احساس تشنگي در فرد شده و آب بدن او را به ميزان کافي تامين کند. توجه داشته باشید برای اینکه کمتر هنگام روزهداری تشنه شوید بهتر است در برنامه غذایی سحری از خوردن غذاهایی مثل انواع کوکو، بادمجان، سوسیس و کالباس، سس مایونز و سیر و پیاز و همچنین غذاهای چرب و پرنمک که سبب تشنگی زیاد در طول روز میشود پرهیز کنید. در لینک زیر فهرست کامل غذاهایی که در ماه رمضان شما را تشنهتر میکنند قرار دادهایم.
خوردن چه غذاهایی در ماه رمضان باعث تشنگی می شود؟

گردآوری: مجله اینترنتی وب

برخلاف عقیده برخی افراد که در روزهای مانده به ماه مبارک رمضان حجم غذایی خود را با هدف افزایش ذخیره بدن جهت روزهداری افزایش میدهند، این کار موجب افزایش مشکلات شده و روزهداری را برای افراد سختتر خواهد کرد. علاوه بر این در ماه رمضان با توجه به اينکه فرد به مدت ۱۷ تا ۱۸ ساعت مجاز به استفاده از مواد غذايي نيست، برنامه غذايياش بايد طوري طراحي شود که بدن دچار آسيب تغذيهاي و يا کمبود مواد غذايي نشود.
با مصرف این خوراکیها در ماه رمضان گرسنه نمیشوید
خوردن سحري علاوه بر خنثي کردن اسيد معده که به دنبال صرف شام زياد شده، موجب ميشود تا طول مدت زياد روزهداري آسيبي به دستگاه گوارش نرسد. توصيه ميشود به هنگام خوردن سحری از مواد غذايي مانند نان سبوسدار، ميوه، سبزي، سالاد و حبوبات در وعده سحر استفاده شود. اين مواد به آرامي قند خود را آزاد کرده که اين امر موجب ميشود فرد در طول مدت روزهداري کمتر احساس گرسنگي کند.مصرف سبزيجات و ميوه تا حد زيادي ميتواند مانع احساس تشنگي در فرد شده و آب بدن او را به ميزان کافي تامين کند. توجه داشته باشید برای اینکه کمتر هنگام روزهداری تشنه شوید بهتر است در برنامه غذایی سحری از خوردن غذاهایی مثل انواع کوکو، بادمجان، سوسیس و کالباس، سس مایونز و سیر و پیاز و همچنین غذاهای چرب و پرنمک که سبب تشنگی زیاد در طول روز میشود پرهیز کنید. در لینک زیر فهرست کامل غذاهایی که در ماه رمضان شما را تشنهتر میکنند قرار دادهایم.
خوردن چه غذاهایی در ماه رمضان باعث تشنگی می شود؟
بدنتان را به کم غذایی عادت دهید
بهترین اقدام جهت کاهش فشار گرسنگی و تشنگی در روزهای ماه مبارک رمضان این است که از یک هفته تا ۱۰ روز قبل از شروع ماه مبارک، حجم غذای مصرفی به تدریج کاهش داده شود. این کار موجب شده سطح متابولسیم و سوخت و ساز بدن کاهش داده شود و بدن به شرایط کم غذایی در زمان روزهداری عادت کند. در کنار انجام این کار، تمام عادات غذایی مانند مصرف میان وعدهها و نیز مصرف بیش از حد چای و سایر نوشیدنیها مانند قهوه و نیز مصرف موادی مانند شکلات و شیرنی باید کنار گذاشته شود.
نکات و توصیههایی برای روزهداری در ماه رمضان
- وعده سحری را به هیچ عنوان حذف نکنید زیرا ادامه دادن به این روال در طول ماه رمضان سبب افت بدنی و تحلیل عضلانی خواهد شد.
- خوردن مواد شیرین مانند زولبیا و بامیه هنگام سحر سبب افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز میشود.
- سعی کنید در ماه رمضان میوههای آبدار و سبزیجات بیشتری مصرف کنید تا در طول روز دچار تشنگی نشوید.
- سعی کنید وعدههای غذایی مانند پلو و خورشت را دو ساعت بعد از افطار میل کنید تا هضم آن آسان باشد.
- ورزش سبک و پیادهروی بعد از افطار به هضم غذا و جلوگیری از یبوست کمک زیادی میکند.
- به هنگام افطار بهتر است از غذاها و مواد شيرين طبيعي مانند خرما و شير استفاده شده و پس از گذشت ۲۰ دقيقه تا نيم ساعت از افطار وعده شام صرف شود.
- مصرف نان سبوسدار و حبوبات در وعده سحري تا حد زيادي گرسنگي افراد در طول مدت روزهداري را کاهش ميدهد.
- یادتان نرود در طول افطار تا سحر باید به ازای هر ۲۰ کیلوگرم از وزن بدن حدود ۷۰۰ سیسی تا یک لیتر مایعات مصرف کنید تا بدنتان با کمآبی مواجه نشود، زیرا سلولهای بدن در محیط کمآبی اکسیده میشود.
- در زمان افطار نیز باید یک وعده مفید و کم حجم در نظر گرفته شود مثلا مقداری حلیم که به آن کمی عسل اضافه شده باشد به همراه یک لیوان شیر یا چای کمرنگ گزینه مناسبی است.
- برای وعده غذایی شام نیز باید یکی از کربوهیدراتهای مرکب مانند نان، برنج، ماکارونی یا سیبزمینی به همراه مواد پروتئینی مانند انواع گوشتها یا سفیده تخممرغ، سالاد و ماست کم چرب در برنامه غذایی لحاظ شود.
علاوه بر اهمیتی که وعده سحر برای روزهداری در ماه مبارک رمضان دارد وعده افطار هم مهم بوده و استفاده از مواد غذایی مناسب و مفید برای افطاری در جهت رساندن تمامی گروههای مواد غذایی به بدن شدیدا توصیه میشود. برای اینکه بدانیم بهترین غذاها برای وعده افطار کدامند به لینک زیر بروید.
چه غذاهایی برای وعده افطار مناسب است؟
گردآوری: مجله اینترنتی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست