سه شنبه, ۲۶ تیر, ۱۴۰۳ / 16 July, 2024
مجله ویستا

آناناس Pineapple


آناناس Pineapple

آناناس بومی جنوب برزیل و پاراگوئه است و در همین نواحی توسط سرخپوستان اهلی شده و مدت ها پیش از راهیابی اروپاییان به قاره آمریكا در سرتاسر جنوب و مركز آمریكا و هند شرقی انتشار یافت.

آناناس بومی جنوب برزیل و پاراگوئه است و در همین نواحی توسط سرخپوستان اهلی شده و مدت ها پیش از راهیابی اروپاییان به قاره آمریكا در سرتاسر جنوب و مركز آمریكا و هند شرقی انتشار یافت. سرخپوستان كارائیب میوه آناناس را به عنوان نماد دوستی و مهمان نوازی بر سر در خانه هایشان می آویختند و بعدها اروپاییان این نقش مایه را از آنها اقتباس كردند. امروز آناناس یكی از عمده ترین محصولات نواحی گرمسیری است و هاوایی، برزیل و تایوان بزرگترین تولیدكنندگان این محصول در جهان هستند.میوه مخروطی شكل، مركب، آبدار و گوشتی آناناس از تكوین گل های به هم پیوسته بر روی ساقه ای از جنس فیبر كه مركزش تقریباً گوشتی است، به وجود می آید. پوسته چرمی و سفت آناناس متشكل از واحدهای شش ضلعی است كه در هنگام رسیده شدن میوه به رنگ سبزتیره، زرد، نارنجی _ زرد یا متمایل به قرمز درمی آید. گوشت میوه نیز تقریباً از سفید تا زرد متغیر است. تنه درخت آناناس یك ساقه كوتاه و محكم و ضخیم با برگ های چرمی تسمه مانند به طول ۱۸۰-۵۰ سانتی متر است. میوه آناناس را یا همان طور تازه یا به شكل كنسرو شده، كنستانتره، مارمالات و مربا استفاده می كنند. آناناس حاوی مقدار قابل توجهی آب، نیتروژن، كلسیم، فسفر، آهن، كاروتن، تیامین، ریبوفلاوین نیاسین و اسید اسكوربیك است و ۱۰۰۰ گرم بخش خوردنی آن ۴۹ كالری دارد. میوه نارس آناناس سمی است و باعث التهاب گلو و اسهال می شود. در ضمن از آب میوه و میوه آناناس در پزشكی به عنوان مدر و دهان شویه استفاده می كنند.