چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

انواع رژیم گیاهخواری


افرادی که خود را گیاهخوار معرفی می کنند ممکن است عادات غذایی مختلف داشته باشند . بعضی از خوردن گوشت و فراورده های لبنی اجتناب می کنند . بعضی از مصرف محصولات لبنی و تخم مرغ اجتناب …

افرادی که خود را گیاهخوار معرفی می کنند ممکن است عادات غذایی مختلف داشته باشند . بعضی از خوردن گوشت و فراورده های لبنی اجتناب می کنند . بعضی از مصرف محصولات لبنی و تخم مرغ اجتناب می کنند و بعضی نیمه گیاهخوار هستند یعنی مرغ و غذاهای دریائی و گاهی گوشت قرمز مصرف می کنند .

رژیم گیاهخواری بیشتر مورد توجه جوانان قرار دارد اما اگر آنها گوشت را از رژیم غذایی خود حذف کنند و بجای آن سیب زمینی سرخ کرده ،‌چیپس ، پیراشکی و نوشابه و حتی میوه ها را جایگزین کنند رژیم غذائی سلامتی نخواهند داشت .

مصرف زیاد سبزیجات و میوه ها که معمولاً در رژیم غذایی گیاهخواری وجود دارد برای سلامتی بسیار سودمند بوده و علت آن وجود ویتامین ها ، مواد معدنی ،‌ مواد ضد سرطان گیاهی و فیبرهای گیاهی می باشد .

وزن مناسب تر :

گیاهخواران معمولاً‌ وزن متناسب تری نسبت به بقیه افراد دارند . البته به این معنا نیست که اجتناب از گوشت راه اصلی کنترل وزن می باشد . علیرغم مصرف یا عدم مصرف گوشت ، مصرف زیاد میوه و سبزیجات بجای شیرینیجات ، غذاهای چرب و نوشیدنی های شیرین باعث کنترل وزن می شوند .

یکی از فوائد عمده رژیم گیاهخواری در رابطه با بیماری قلبی کاهش سطح کلسترول در این نوع رژیم غذائی می باشد که البته به این معنی نیست که حذف گوشت از رژیم غذائی برای سلامتی ضروری می باشد . غذاهائی مثل ماهی ، مرغ بدون پوست و حتی گوشت قرمز بدون چربی به شرط اینکه در حد متعادل مصرف شوند ، باعث افزایش چربی اشباع شده نمی شوند . یک رژیم گیاهخواری که با مصرف چربی همراه باشد نیز باعث آسیب به سلامتی می شود .

بعضی از مطالعات نشان می دهند که بین مصرف گوشت قرمز و سرطان کولون ارتباط وجود دارد .

همچنین مشخص شده که مصرف سوسیس و کالباس و گوشت های پرچرب که در درجه حرارت بالا پخته می شوند بر روی بروز سرطان و بیماریهای قلبی مؤثر می باشند . در عین حال رژیم گیاهخواری می تواند احتمال بروز تعدادی از سرطانها و بیماریهای قلبی را کاهش دهد که این مسئله می تواند بعلت مصرف کم گوشت و مصرف زیاد سبزیجات ،‌ میوه جات ، غلات و حبوبات باشد