شنبه, ۲۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 15 February, 2025
کالری زیاد شیره انگور
![کالری زیاد شیره انگور](/web/imgs/16/160/yp8041.jpeg)
اگر این روزها به همراه خانواده برای گردش و تفریح به یکی از مناطق بکر و خوشآب و هوای اطراف شهر بروید و برای خوردن عصرانه هوس کره، خامه یا سرشیر محلی به سرتان بزند، چه میکنید.
حتما دنبال یکی از اهالی روستا میگردید تا بتوانید این عصرانه لذیذ را از او خریداری کنید، اما شاید به دلیل آنکه زمان جمعآوری و شیرهگیری انگور است به همراه سرشیر یک ظرف پر از شیره انگور به شما پیشنهاد شود؛ شیرهای لذیذ با طعمی به یاد ماندنی.
اما شیره محلی چگونه تهیه میشود؟ ارزش تغذیهای آن چه میزان است؟ آیا شیرهای که به روش سنتی تهیه میشود بهداشتی است؟
● شیره انگور، محصولی اصیل و محلی
شیره انگور فرآوردهای با ارزش غذایی بالاست. این شهد دلپذیر تا حدودی جایگاه خود را در سفره شهرنشینان از دست داده و بیشتر به روش سنتی و از سوی زنان روستایی تهیه میشود.
شیره انگور به دلیل مزه شیرین، مطبوع و ملایم، در نانهای محلی، شیربرنج، فرنی و حلوا به کار میرود.
اغلب صاحبان باغهای انگور برای استفاده از فرآوردههای انگور در فصول دیگر و افزایش ماندگاری آن به روش سنتی آب انگور را گرفته و سپس با خاک سفید که احتمالا حاوی آهک و املاح معدنی دیگر است مخلوط میکنند.
در اثر افزودن خاک سفید، آب انگور تصفیه میشود. پس از این مرحله آب انگور را با فشردن در پارچههای مخصوصی از خاک سفید جدا کرده و میجوشانند. در اثر جوشاندن آب مازاد انگور تبخیر و بر میزان قند آن در واحد حجم افزوده میشود.
طی حرارتدهی مخمرها و کپکهای موجود در محصول نابود و در نهایت شیرهای نسبتا غلیظ با رنگی قهوهای به دست میآید البته خوب است بدانید میزان غلظت و رنگ شیره بسته به نوع انگور و فرآیند پخت در شهرهای مختلف، متفاوت است.
● شیره انگور، رژیمی نیست
شیره انگور از نظر میزان مواد مغذی تا حدودی با انگور تازه برابری میکند. البته در زمان تغلیظ مقداری از ویتامینهای حساس به حرارت شیره تخریب میشود. این شهد لذیذ حاوی ویتامینهای A،B،C و املاحی چون آهن، منیزیم، فسفر و مقداری کلسیم است.
در مقایسه با انگور کالری فوقالعاده بالایی دارد و مصرف مقدار اندک آن انرژی از دست رفته را جبران میکند. این شیره برخلاف گفته برخی تولیدکنندگان، رژیمی نیست و برای افراد چاق و دیابتی منع مصرف دارد.
کودکان و نوجوانان در حال رشد، افرادی که در اثر بیماری طولانی یا عمل جراحی ضعیف شدهاند یا کسانی که بسیار لاغرند و ضعف عمومی دارند میتوانند از این شهد استفاده کنند.
● خطر فرآوردههای غیربهداشتی
شیرههایی که به صورت سنتی در شرایط غیربهداشتی تهیه و به صورت فلهای (کیلویی) در ظروف نامناسب عرضه میشود برای سلامتی مضر است بنابراین تا حد امکان شیره را در بستهبندیهای بهداشتی و با توجه به تاریخ و مجوز بهداشتی خریداری کنید.
از مصرف فرآوردههای لبنی محلی همچون خامه، سرشیر و ماست هم اجتناب کنید. این فرآوردهها گرچه در مقایسه با محصولات صنعتی بسیار خوشمزهتر است، اما به دلیل نداشتن پاستوریزاسیون اصولی شیر، احتمال ابتلا به تب مالت را افزایش میدهد.
فاخره بهبهانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست