دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
رابطه دیابت بارداری با عوامل میکروبی
با افزایش سن بارداری، عوامل میکروبی در شکم و روده مادر به میزان قابل توجهی افزایش مییابد و در نتیجه احتمال اینکه مادر در معرض خطر ابتلا به بیماری دیابت قرار گیرد نیز بیشتر میشود.
اگرچه به نظر میرسد این تغییرات تهدیدی علیه سلامت مادر نیست، اما میتواند موجب افزایش قند خون و تجمع چربی در بافت شکم مادر شود پیش از این تحقیقات بسیاری درباره مجموعهای از عوامل میکروبی که در بدن انسانها یافت میشود، انجام شده است، اما این نخستین بار است که درباره تغییرات عوامل میکروبی بدن در دوران بارداری مطالعاتی انجام میشود.
نتایج به دست آمده از مطالعات پیشین در این زمینه حاکی از آن است که میکروبهای مستقر در روده و شکم میتوانند در افزایش احتمال ابتلا به سندرم متابولیک نقش مهمی داشته باشد که پیش زمینهای برای ابتلا به دیابت بوده و با علائم و نشانههایی از قبیل افزایش سطح علائم و نشانههایی که از ایجاد التهاب و تورم در بدن خبر میدهند و همچنین افزایش قند و چربی خون همراه است.
از آنجا که در دوران بارداری نیز بدن تغییرات مشابهی را تجربه میکند بنابراین دور از انتظار نخواهد بود که در ایجاد این تغییرات در دوران بارداری نیز عوامل میکروبی به عنوان متهم اصلی شناخته شود.
اگرچه در فاصله بین سه ماهه اول و سوم بارداری تنوع باکتریها در بدن مادر کمتر میشود، اما فراوانی بعضی از انواع باکتریها مانند پروتئوباکتر و آکتینوباکتر که در بدن افراد مبتلا به سندرم متابولیک به وفور یافت میشود از سه ماهه سوم بارداری افزایش مییابد و این زمان دقیقا زمانی است که بیشترین تاثیر را در رشد و تکامل جنین ایفا میکند.
تزریق نمونه میکروبی بدن مادر در سه ماهه سوم بارداری به بدن موشها، حساسیت بدن آنها را به انسولین کاهش میدهد و موجب اضافه وزن موشها میشود. این یافتهها نشان میدهد میکروبها نقش مهمی در تغییرات بدن مادر در سه ماهه سوم بارداری ایفا میکنند.
در حقیقت تغییرات فیزیولوژیکی در بدن زنان باردار بر فراوانی و تعداد عوامل میکروبی تاثیر میگذارد که این نیز به نوبه خود در یک حلقه بازخوردی مثبت موجب ایجاد عوارض و پیامدهایی میشود که نشانه ابتلا به سندرم متابولیک است.
بسیاری از محققان براین باورند که بدن از میکروبها به عنوان ابزاری برای ایجاد تغییر در متابولیسم بدن استفاده میکند تا شرایط مناسبتری را برای رشد جنین فراهم کند.
اگرچه ممکن است ایجاد این تغییرات با پیامدهای نامطلوبی نظیر ابتلا به دیابت بارداری همراه باشد که در اغلب موارد این تغییرات موقتی بوده و پس از تولد جنین خود به خود درمان میشود.
مترجم: زهرا هداوند
منبع:scientific american
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست