پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مراقبت از بیماران آلزایمری
مراقبت از بیماران آلزایمری مستلزم شکیبایی و انعطاف پذیری زیادی است. بیمار در اوایل دوران بیماری هنوز می تواند به تنهایی کارهای خودش را انجام دهد ولی به مرور زمان از میزان این توانایی کاسته می شود.
به منظور به حداقل رساندن مشکلات و ایجاد محیطی امن برای بیماران مبتلا به آلزایمر به توصیه های زیر توجه کنید:
ناامیدی بیمار را کاهش دهید: احتمال دارد زمانی که بیمار متوجه می شود قادر به انجام برخی از کارها نیست دچار افسردگی، پرخاشگری و اضطراب شود. برای تعدیل این وضعیت موارد زیر را در نظر بگیرید:
برنامه ریزی عاقلانه: برای اینکه بیمارتان کمتر دچار اضطراب شود دست به برنامه ریزی بزنید. دشوارترین کارها- مثل حمام کردن- را در زمانی از روز انجام دهید که حال او بهتر است و آرامش بیشتری دارد.
شکیبایی: در انجام کارها شتاب نکنید. حتی برای کارهای ساده وقت کافی در نظر بگیرید تا بیمار دچار اضطراب نشود.
سهیم کردن بیمار در انجام کارها: تا حد امکان اجازه دهید بیمار کارهای خودش را انجام دهد. به عنوان مثال شما می توانید لباس ها را به ترتیبی که بیمار باید بپوشد بر روی هم بچینید.
محدود کردن گزینه ها: هر چقدر مقدار گزینه ها کمتر باشد بیمار احساس آرامش بیشتری خواهد کرد. بهتر است تنها دو دست لباس در دسترس بیمار قرار دهید نه یک کمد پر از لباس!
پیشرفت گام به گام: هر بار از بیمار بخواهید بخش کوچکی از کارها را انجام دهد.
کاستن از میزان پریشانی: هنگام صرف غذا یا صحبت کردن تلویزیون را خاموش کنید و سروصدا را به حداقل برسانید. در این صورت بیمار بهتر می تواند بر روی کارهای خود تمرکز کند.
انعطاف پذیر باشید: به تدریج توانایی بیمار در انجام کارهای خود کاهش می یابد. انعطاف پذیر باشید و خود را با وضعیت موجود هماهنگ کنید. ممکن است بیمار دیگر غذای خاصی را دوست نداشته باشد. در این صورت بهتر است آن را از برنامه غذایی حذف کنید. اگر بیمار اصرار دارد همیشه یک دست لباس خاص را بپوشد هنگام حمام رفتن او، آن لباس را با یک لباس تمیز عوض کنید.
در ضمن شما می توانید در استانداردهای خود تغییراتی بدهید. به عنوان مثال اگر استحمام برای بیمار چندان خوشایند نیست لزومی ندارد هر روز او را به حمام ببرید. در عوض می توانید برای نظافت بیمار از اسفنج استفاده کنید.
محیط امنی برای بیمارتان فراهم کنید: آلزایمر بر روی قضاوت و مهارت بیمار شما در حل مشکلات تأثیر منفی می گذارد و خطر مصدومیت او را افزایش می دهد.
برای ایمنی بیمار خود به موارد زیر توجه کنید:
سقوط: از پهن کردن گلیم و یا هر وسیله دیگری که احتمال سقوط بیمار را افزایش می دهد خودداری کنید.
در عوض در مناطق حساس خانه از نرده استفاده کنید.
قفل: کابینت هایی را که مواد خطرناک در آنها قرار دارند قفل کنید.
دمای آب: برای جلوگیری از خطر سوختگی مراقب دمای آب باشید.
آتش: اگر بیمارتان سیگاری است باید با نظارت شما سیگار خود را روشن کند.
موارد اضطراری: از وجود وسایل اطفای حریق و جعبه کمک های اولیه مطمئن شوید.
بر روی مراقبت های فردی تمرکز کنید: علائم و روند پیشروی آلزایمر در افراد مختلف، متفاوت است و از این رو مراقبین باید روش های متفاوتی را در پیش بگیرند. توصیه های فوق را با نیازهای فردی بیمار خود انطباق دهید. شکیبایی و انعطاف پذیری در کنار مراقبت شخصی و حمایت اعضای خانواده و دوستان به شما کمک می کند با قدرت بیشتری به جنگ مشکلات پیش رو بروید. موفق باشید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست