چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

مصائب ارسال یک پیامک فارسی


مصائب ارسال یک پیامک فارسی

وقتی مجبور باشید در راستای فرهنگ سازی اجباری دولت، پیامک ۱۳۴ ریالی قبلی را با مبلغ ۲۲۲ ریال ارسال کنید و درعین حال گزینه پیامک فارسی با مبلغ ۸۹ ریال را پیش رو داشته باشید، شاید …

وقتی مجبور باشید در راستای فرهنگ سازی اجباری دولت، پیامک ۱۳۴ ریالی قبلی را با مبلغ ۲۲۲ ریال ارسال کنید و درعین حال گزینه پیامک فارسی با مبلغ ۸۹ ریال را پیش رو داشته باشید، شاید استفاده از فونت فارسی به فکرتان خطور کند، اما باید با تمام مشکلات و مصائب استفاده از آن آشنا باشید و شاید در نهایت عطایش را به لقایش ببخشید. استفاده از نرم افزاری که این روزها مخابرات با افتخار از آن یاد می کند، تنها یک راه از چند راه حلی است که می توان آن را در راستای گسترش زبان فارسی در محیط تلفن همراه به کار برد. رایزنی با تولیدکنندگان گوشی و لحاظ کردن زبان فارسی و در عوض اعمال تخفیفات گمرکی و تولید سیم کارت های جدید مجهز به این نرم افزار تمهید دیگری است که در اولویت های بعدی قرار گرفته اما استفاده از نرم افزار پیام رسان فارسی در حال حاضر تنها راه ممکن است. این نرم افزار توسط تیم دکتر ربیعی طراحی شده است.

افزایش تعرفه پیامک انگلیسی از ابتدای تیرماه اعمال شد، در حالی که نرم افزار پیام رسان فارسی با تاخیر، از ۱۶ تیرماه و با اشکالات در سایت شرکت ارتباطات سیار قرار داده شد. نهایتا آخر تیرماه طبق وعده داده شده نسخه دوم این نرم افزار با برطرف کردن بخشی از مشکلات ارائه شد، اما همچنان امکان دریافت پیغام delivery برای اطمینان از رسیدن پیامک به مقصد بر روی این نرم افزار فراهم نشده و تنها پیغام ارسال به مرکز پیام کوتاه برای مشترکین ارسال می شود.

همچنان این نرم افزار روی تمام گوشی ها نصب نمی شود و صندوق پیام های نرم افزار از صندوق اصلی جداست.

کاربران با این نرم افزار می توانند پیامک های فارسی را با حجم حدود ۲۰۰ کاراکتر ارسال و دریافت کنند و این امر تنها در صورتی ممکن است که دو طرف، نرم افزار را نصب کرده باشند، در غیر این صورت تنها امکان دریافت پیامک معمولی با همان ۷۰ کاراکتر امکان پذیر است. عدم دسترسی تمام مشترکان همراه اول که بدون احتساب مشترکان اعتباری حدود ۱۷ میلیون مشترک دائمی را شامل می شوند، به اینترنت برای دانلود و نصب به ویژه در شهرستانها و شهرهای دورافتاده، اطلاع رسانی کم درباره این نرم افزار و عدم پشتیبانی برخی گوشی ها موجب شده که این نرم افزار از بین ۲۷ میلیون مشترک اول طی ۲۰ روز تنها ۳۰۰ هزار بار دانلود شود.

از دیگر نکات مهم در نسخه دوم نرم افزار پیام رسان فارسی این است که امکان ارسال پیامک برای مشترکین ایرانسل امکان پذیر نیست و در عین حال باید توجه داشت که همچنان این اپراتور تعرفه های خود را افزایش نداده است. وضعیت مشترکان تالیا نیز همچنان مشخص نیست. در خصوص سیم کارت های اعتباری نیز باید گفت که افزایش تعرفه ها از ۱۳ مرداد اعمال شده و بر این اساس نرخ ارسال پیامک انگلیسی از ۱۶۰ ریال به ۲۶۴ ریال افزایش یافته و بهای ارسال پیامک فارسی نیز از رقم ۱۶۰به ۱۰۸ ریال کاهش می یابد. اما ظاهرا هنوز امکان استفاده مشترکان از این نرم افزار در شبکه امکان پذیر نیست. اعمال افزایش قیمت قبل از مهیا کردن شرایط از نکاتی است همواره به سرعت و بدون فوت وقت توسط مسوولان انجام می شود و آخر سر هم وزیر ارتباطات بر خلاف تذکرهای مکرر سازمان بازرسی مبنی بر گران بودن تعرفه پیامک، در صحبت های اخیر خود ادعا کرده که نرخ پیامک فارسی در گذشته هر عددی که بوده در حال حاضر با ۳۳ درصد کاهش به ۸۹ ریال رسیده است. به عقیده وی بحث پیامک لاتین موضوعی کاملا فرهنگی است نه اقتصادی و در اصل می توان گفت با تخفیفی که به پیامک فارسی داده شده، پیامک نرخ لاتین ثابت مانده است!