پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

چند راهکار طبیعی برای درمان یبوست


چند راهکار طبیعی برای درمان یبوست

در جریان هضم غذا مواد مفید و قابل استفاده در روده کوچک جذب می شود و بخش ناچیزی به صورت غیر قابل جذب وارد روده بزرگ می شود. به گزارش ایسنا، این بخش غیرقابل جذب بیشتر شامل مواد فیبری …

در جریان هضم غذا مواد مفید و قابل استفاده در روده کوچک جذب می شود و بخش ناچیزی به صورت غیر قابل جذب وارد روده بزرگ می شود. به گزارش ایسنا، این بخش غیرقابل جذب بیشتر شامل مواد فیبری (پلی ساکاریدهای موجود در غشا سلول های گیاهی) و منشا» آن ها دانه غلات و حبوبات است. در روده بزرگ بیشتر آب و املاح جذب می شود و آنچه در نهایت دفع می شود در یک فرد سالم معادل ۲۰۰ تا ۴۰۰ گرم مدفوع است، نزدیک به نیمی از افراد که به دلیل شکایت از یبوست به پزشک مراجعه می کنند، طبق تعریف پزشکی یبوست ندارند و اغلب آن ها از میزان و نحوه دفع شکایت دارند.

به گزارش پایگاه اینترنتی اورنج، با چند راهکار طبیعی می توان تا حد زیادی مشکل یبوست را برطرف کرد.

نکته اول این است که مطمئن شویم حالتی که به آن مبتلا هستیم، واقعا یبوست است. بسیاری از اشخاص به اشتباه تصور می کنند که یک فرد سالم باید سه بار در روز اجابت مزاج داشته باشد، اما این تصور در واقع اشتباه است و افراد مختلف از این نظر بیولوژی متفاوتی دارند به طوری که در برخی افراد کاملا سالم سه بار در هفته اجابت مزاج کاملا طبیعی است و یبوست محسوب نمی شود، اما کمتر از این تعداد طبیعی نیست. بنابراین اولین راهکار اصلی این است که از لحاظ روانی به خودتان تلقین نکنید که به یبوست مزمن مبتلا هستید.

دومین راهکار موثر که در بسیاری از موارد برای بدن فواید سودمندی دارد، مصرف مقادیر کافی آب است. مصرف آب کافی در روز و برای هر فردی متناسب با شرایط جسمی او نه تنها ایده ای عالی برای حفظ سلامت کلی بدن است، بلکه کمک می کند که روده ها همواره نرم و مرطوب بمانند و حرکت مواد از داخل آن ها راحت تر صورت گیرد.

سومین راهکار این است که دانه کنجد را به عنوان یک میان وعده در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید. این دانه ها حرکت محتویات داخل روده ها را تسهیل می کنند و امکان تخلیه آسان تر آن ها را با نرم کردن مواد غذایی درون روده، فراهم می سازند. می توانید مقداری دانه کنجد را روی سالاد یا دیگر مواد غذایی بریزید و مصرف کنید اما مطمئن شوید که مقدار آن بیشتر از ۱/۲ اونس در روز نشود و به همراه آن نیز مقدار زیادی آب بنوشید.

راهکار چهارم مصرف زیاد فیبر خوراکی است. به افراد مبتلا به یبوست توصیه می شود که هر چه بیشتر مواد غذایی حاوی فیبر خوراکی را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانند. گاهی اوقات مصرف یک مقدار بیشتر از این خوراکی ها می تواند مشکل شما را حل کند. فیبرها بخش نامحلول غذاهای گیاهی است که به حجم مدفوع اضافه کرده و حرکت روده را بیشتر می کنند. فیبرها به طور طبیعی و زیاد در میوه ها و سبزیجات و تمام غلات و حبوبات یافت می شوند. هر چند که روش هایی مثل تصفیه و فرآوری مواد غذایی از مقدار فیبر موجود در آن ها می کاهد.