سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
آجیل شب یلدا
بالاخره بلندترین شب سال نیز از راه رسید؛ شبی که خانوادههای ایرانی دور هم جمع میشوند و ساعتهایی را در کنار هم میگذرانند...
در این شب، خوراکیهای خاصی نیز خورده میشود؛ از انار و هندوانه گرفته تا آجیل شیرین و خام. ویژگی بارز این آجیل، مخلوطبودن انواع مغزهای خام و خشکباری مانند کشمش و انجیر است و همین موضوع بر ارزش تغذیهای آن میافزاید.
● توت خشک، منبع فروکتوز
توت خشک، توت سفیدی است که آن را خشک کردهاند. این ماده غذایی ویتامینی ندارد ولی منبع ارزشمند قند است. به طوری که سهم بیشتر قند موجود در آن فروکتوز است که برای جذب به انسولین نیاز ندارد بنابراین توت خشک برای دیابتیها که همیشه با کمبود انسولین روبرو هستند، مناسب است.
۶۰ کیلوکالری(یکچهارم لیوان)
● برگه زردآلو، منبع بتاکاروتن
برگه زردآلو از منابع بتاکاروتن محسوب میشود، ترکیبی که خاصیت آنتیاکسیدانی قوی دارد و به غیرفعال شدن رادیکالهای آزاد کمک میکند. نکته دیگر پتاسیم فراوانی است که در این ماده غذایی یافت میشود به طوری که با خوردن ۱۰۰ گرم از آن ۱۳۸۰ میلیگرم پتاسیم دریافت خواهد شد.
۶۰ کیلوکالری(۵عدد)
● پسته، منبع آهن
پسته سرشار از آهن است و با مصرف ۱۰۰ گرم از آن، ۳ میلیگرم آهن به بدن میرسد و میتواند تاحدودی کمبودهای احتمالی گیاهخواران و کسانی که به هر دلیلی منابع حیوانی آهن را مصرف نمیکنند، تامین کند. بعد از بادام، پسته بیشترین مقدار کلسیم را دارد و برای تامین این ماده معدنی به شما توصیه میکنیم مقدار مشخصی از این مغز را نیز میل کنید.
۴۵ کیلوکالری(۸عدد)
● کشمش، منبع پتاسیم
کشمش همان انگور خشکشده است که میتوان آن را منبع پتاسیم دانست و با خوردن ۱۰۰ گرم از آن ۱۰۰۰ میلیگرم پتاسیم به بدن میرسد، بنابراین بهتر است فشارخونیها آن را در رژیم غذاییشان بگنجانند تا به تنظیم فشارخون خود کمک کنند. فراموش نکنید قند این ماده غذایی در ۱۰۰ گرم کشمش، ۳۴ گرم گلوکز و ۳۴ گرم فروکتوز است.
۶۰ کیلوکالری(۲ قاشق غذلخوری)
● گردو، منبع مس
گردو مس زیادی دارد و مطالعهها نشان دادهاند با خوردن ۱۰۰ گرم از این مغز، بدن ۱ میلیگرم از این ماده معدنی (بیش از نیاز روزانه خانمها) دریافت میکند. گردو سرشار از اسید فولیک است بنابراین خانمهای باردار که بیش از هر گروه دیگری به این ویتامین نیاز دارند، بهتر است که آن را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
۴۵ کیلوکالری(۲ عدد)
● انجیر خشک، منبع آهن
انجیر خشک از چند جنبه اهمیت دارد؛ اول اینکه با خوردن ۱۰۰ گرم از آن ۵ میلیگرم آهن دریافت میشود، دوم کلسیم زیادی دارد (۲۵۰ میلیگرم در هر ۱۰۰ گرم) و سوم اینکه ۸۹۰ میلیگرم پتاسیم با مصرفش دریافت میشود، بنابراین افرادی که کم خونی دارند، احتمال بروز پوکی استخوان در آنها بالاست و از فشار خون رنج میبرند، بهتر است انجیر خشک بخورند.
۶۰ کیلوکالری(۵عدد)
● بادام، منبع کلسیم
این مغز در مقایسه با بقیه مغزهای آجیل کلسیم و ویتامین E بیشتری دارد و با خوردن ۱۰۰ گرم از آن، بدن ۲۴۰ میلیگرم کلسیم و ۲۴ میلیگرم ویتامین E دریافت میکند بنابراین اگر لبنیات کمتر میخورید و به سلامت پوست و مویتان اهمیت میدهید، بهتر است بادام را در رژیم غذاییتان بگنجانید.
۴۵ کیلوکالری(۶عدد)
● فندق، منبع روی
میتوان فندق را منبع مناسب روی و آهن دانست زیرا مصرف ۱۰۰ گرم از آن میتواند ۶ میلیگرم روی و ۶ میلیگرم آهن مورد نیاز بدن را تامین کند بنابراین کسانی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است و به دفعات سرما میخورند و به عفونت مبتلا میشوند، بهتر است فندق را در برنامه غذایی روزانهشان داشته باشند.
۴۵ کیلوکالری(۷عدد)
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران مجلس شورای اسلامی بابک زنجانی مجلس دولت سیزدهم اصغر جهانگیر خلیج فارس دولت لایحه بودجه 1403 شورای نگهبان حجاب مجلس یازدهم
تهران هواشناسی قوه قضاییه آموزش و پرورش سیل شهرداری تهران فضای مجازی سلامت شورای شهر تهران پلیس قتل سازمان هواشناسی
خودرو قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو سایپا کارگران ایران خودرو دلار بازار خودرو چین مالیات بانک مرکزی
تلویزیون سریال سینمای ایران رسانه سینما دفاع مقدس تئاتر موسیقی فیلم رسانه ملی بازیگر کتاب
سازمان سنجش
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس نوار غزه روسیه عربستان ترکیه اوکراین
فوتبال پرسپولیس استقلال سپاهان تراکتور باشگاه استقلال تیم ملی فوتسال ایران فوتسال بازی باشگاه پرسپولیس وحید شمسایی لیگ برتر
هوش مصنوعی اینترنت ناسا تبلیغات اینستاگرام فناوری همراه اول ماه گوگل اپل آیفون ایرانسل
داروخانه ویتامین کاهش وزن دیابت خواب طول عمر چاقی سلامت روان فروش اینترنتی دارو بارداری