یکشنبه, ۳۱ تیر, ۱۴۰۳ / 21 July, 2024
مقایسه ای بین غذاهای خانگی و صنعتی
![مقایسه ای بین غذاهای خانگی و صنعتی](/web/imgs/16/22/z8j3b1.jpeg)
قبل از هر چیز باید بگوییم که غذاهای خانگی و صنعتی هر یک مزایا و معایبی دارند و براساس شرایط میتوانیم هر یک از آنها را انتخاب کنیم. از نظر تغذیهای، به دلایل مختلف غذاهای خانگی و محلی با ارزشتر از غذاهای صنعتیاند...
به عنوان مثال غذاهای صنعتی حاوی ترکیبات نگهدارندهای هستند که در طولانیمدت بهخصوص میتوانند برای سلامت افراد آسیبپذیر مثل کودکان، زنان باردار و شیرده یا سالمندان یا افراد در معرض آلرژیهای غذایی مضر باشند.
در ضمن، چربی و نمک در غذاهای صنعتی بیشتر از غذاهای خانگی است. از سوی دیگر غذاهای صنعتی از نظر ویتامینها فقیرتر از غذاهای خانگی و بهویژه محلیاند مثلا سبزیها در مرحله آخر به غذاهای خانگی اضافه میشوند و شیوه پخت بهگونهای است که موادمغذی باارزش در غذا بهتر حفظ میشوند ولی در صنعت، تمام موادغذایی در شرایط یکسانی پخته میشوند و حرارت بالای پاستوریزاسیون هم باعث میشود بیشتر ویتامینها از بین بروند اما از نظر موادمعدنی، تفاوت بارزی میان غذاهای خانگی، محلی و صنعتی وجود ندارد.
تفاوت دیگر در تازگی مواد غذایی است. موادغذایی صنعتی معمولا به دلیل حرارت بالا و اضافهکردن نگهدارندهها به مدت طولانی قابل نگهداریاند. در طول این مدت عطر و طعم آنها، از بین میرود. در واقع، در غذاهای خانگی میزان حرارت، مدت نگهداری و نحوه پخت بهگونهای است که این مواد از بین نمیرود و تفاوت طعم و بو از اینجا نشأت میگیرد و در مجموع غذاهای خانگی و محلی لذیذتر و سالمتر هستند.
البته غذاهای صنعتی هم مزایایی دارند که با توجه به شرایط، لازم است آنها را انتخاب کنیم. به عنوان مثال خیلی راحت در همهجا در دسترس هستند و باعث صرفهجویی در وقت میشوند. اگر فردی عجله داشته باشد یا وقت یا لوازم تهیه غذا را نداشته باشد، بهتر است از غذاهای صنعتی استفاده کند. از نظر قیمتی نیز غذاهای صنعتی چون در مقادیر انبوه تولید میشوند، ارزانتر از غذاهای خانگی و محلیاند.
از سوی دیگر غذاهای صنعتی را مدت بیشتری میتوان نگه داشت و در طول زمانی که روی بستهبندی به عنوان تاریخ تولید تا انقضا درج شده، اگر ماده غذایی از بستهبندی خارج نشود قابل نگهداری در خارج از یخچال است اما غذاهای خانگی را به هیچعنوان نمیتوان برای مدت طولانی نگه داشت مگر آنکه داخل فریزر قرار گیرند که در آن حالت نیز مقداری از موادمغذی شان کاسته میشود.
دکتر خدیجه رحمانی
متخصص تغذیه و رژیم درمانی
عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
![](/imgs/no-img-200.png)
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
ویدیوهای آموزشی هفتم
مسعود پزشکیان دولت سیزدهم ایران مجلس شورای اسلامی دولت چهاردهم رهبر انقلاب پزشکیان دولت محمدجواد ظریف رئیس جمهور مجلس انتخابات
تهران شورای شهر تهران شهرداری تهران تب دنگی هواشناسی سازمان هواشناسی پشه آئدس اربعین وزارت بهداشت قتل پلیس گرمای هوا
خودرو واردات خودرو قیمت خودرو بازار خودرو قیمت دلار ایران خودرو حقوق بازنشستگان مالیات برق قیمت طلا بازنشستگان سایپا
سعید راد رضا کیانیان تلویزیون سینمای ایران عاشورا سینما کربلا دفاع مقدس موسیقی رسانه ملی امام حسین (ع) تئاتر
هوش مصنوعی دانش بنیان فناوری حوزه علمیه دانشگاه آزاد اسلامی اختلال جهانی باتری
رژیم صهیونیستی یمن جو بایدن اسرائیل دونالد ترامپ آمریکا فلسطین غزه روسیه ترامپ تل آویو جنگ غزه
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر نقل و انتقالات سپاهان لیگ برتر ایران باشگاه پرسپولیس نقل و انتقالات لیگ برتر باشگاه استقلال المپیک 2024 پاریس المپیک
تبلیغات همستر کامبت موبایل مایکروسافت فیلترینگ تلگرام گوگل ویندوز سامسونگ ناسا امنیت سایبری تلفن همراه
دیابت خواب فشار خون مغز ویتامین افسردگی بیماری تب دنگی چای قند اضطراب