چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
هتاکی به هاشمی از منافقین تا دوستان ناآگاه و مغرضین
هتاکیها به آیتالله هاشمیرفسنجانی تازگی ندارد و علت آن نیز آگاهی، فهم و درک این شخصیت برجسته از اوضاع و احوال داخلی و خارجی و آگاهیهایی است که او به جامعه میدهد و اظهارنظرهای اوست. تفاوتی که هاشمیرفسنجانی با بسیاری از مدعیان سیاست و تازه به دوران رسیدههای سیاسی دارد، در این است که او دوردست را میبیند ولی بعضی از این افراد حتی جلوی پای خود را نیز نمیبینند
قدرتالله علیخانی در گفتوگو با «جمهوریت» درباره هجمههایی که عدهیی از تندروها این روزها مجددا علیه آیتالله هاشمیرفسنجانی راه انداختهاند، توضیح داد و گفت: هر چقدر شخصیت انسانها بزرگتر، دیدشان وسیعتر و تفکرات آنها گستردهتر باشد، بیشتر مورد هجمه قرار میگیرند. مشاور پارلمانی آیتالله هاشمیرفسنجانی دورنگری، آیندهنگری، فهم و تیزهوشی بالا را از ویژگیهای رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام دانست که تندروها با تخریب وی و انحراف افکار عمومی، اهداف خود را دنبال میکنند که هرگز امیالشان محقق نخواهد شد.
وی در این خصوص به ذکر خاطرهیی از یکی از یاران مبارز امام خمینی (ره) پرداخت و افزود: یکی از یاران حضرت امام تعریف میکند سالها پیش از انقلاب و در اوایل دوران مبارزات ایشان که بسیاری مخالف راه و روش ایشان در مبارزه بودند و گاه حتی به امام هتاکی میکردند، به خانه امام میرود و میبیند روی در خانه ایشان کاغذ بیانیهمانندی چسباندهاند که در آن نسبت به ایشان هتاکی شده است. او تعریف میکند که من آن بیانیه را برداشتم و وارد خانه شدم. امام را دیدم که بر سر حوض مشغول وضو گرفتن است، هنگامی که نزدیک شدم، ایشان متوجه حالت عصبانی من شدند و هنگامی که کاغذ را در دست من دیدند، فرمودند من صبح که از خانه بیرون رفتم آن اعلامیه را دیدم ولی برنداشتم و در ادامه گفتند: «عصبانی نباش؛ به زنده فحش میدهند و به مرده کسی کاری ندارد». بر همین اساس باید گفت آدمهای بزرگ یا به تعبیر امام «انسانهای زنده» باید خود را برای چنین سخنان و هتاکیهایی از سوی مخالفان و معاندان آماده کرده باشند، زیرا اگر کسی اظهارنظر نکند و کاری با سیاست نداشته باشد، کسی به او هجمه هم نمیکند. این نقل قول از آیتالله حاج شیخ حسن صانعی همراه همیشگی امام راحل است.
علیخانی در ادامه به جمهوریت گفت: در اوایل انقلاب و زمان بنیصدر، اگر برخی افراد و گروهها به شخصیتهایی همچون رهبر انقلاب و آقای هاشمی و شهید بهشتی هتاکی میکردند، تعبیر امام خمینی (ره) چنین مضمونی داشت: «اینها با افراد عادی کاری ندارند و کسانی که وجودشان برای جامعه مثمرثمر است و نفوذ کلام دارند، همیشه مورد هجمه قرار میگیرند، زیرا دشمن به دنبال آنهاست و میخواهد چنین افرادی در جامعه در انزوا باشند».
● دورنگری ویژگی هاشمی است
وی تصریح کرد: هتاکیها به آیتالله هاشمیرفسنجانی تازگی ندارد و علت آن نیز آگاهی، فهم و درک این شخصیت برجسته از اوضاع و احوال داخلی و خارجی و آگاهیهایی است که او به جامعه میدهد و اظهارنظرهای اوست.
علیخانی دورنگری را از ویژگیهای آیتالله هاشمی برشمرد و توضیح داد: تفاوتی که هاشمیرفسنجانی با بسیاری از مدعیان سیاست و تازه به دوران رسیدههای سیاسی دارد، در این است که او دوردست را میبیند ولی بعضی از این افراد حتی جلوی پای خود را نیز نمیبینند.
وی افزود: هاشمی در زمان قبل از انقلاب مساله فلسطین را مطرح کرد و کتاب «سرگذشت فلسطین» را منتشر ساخت در حالی که در آن هنگام کسی نمیدانست امور به چه ترتیب است و بحث فلسطین، اسراییل و مبارزات فلسطین و اشغال زمینهای قدس برای کسی مشخص نبود و حتی داشتن این کتاب از نگاه نظام ستمشاهی جرم تلقی میشد که تمام این مسائل، سطح آیندهنگری و افق دید او را نشان میدهد.
● هتاکی به هاشمی؛ از منافقین تا دوستان ناآگاه و مغرضین
علیخانی با اشاره به اینکه هاشمی در میان مبارزان معروف بود که فهم و تیزهوشی بالایی دارد، گفت: هاشمی همیشه مورد هجمه بود؛ زمانی از سوی منافقین، گاه بنیصدر، در شرایطی نیز دوستان ناآگاه و زمانی نیز مغرضین و برخی افرادی که اصلا شرایط زمان و سیاست را درک نمیکنند.
وی با بیان به اینکه چنین افراد و گروههایی، بهانههایی مشخصی دارند ولی به اسم دیگری مطرح میکنند، به نطق میان دستور اسماعیل کوثری در جلسه روز یکشنبه (۱۴مهر) در صحن علنی مجلس علیه آیتالله هاشمیرفسنجانی اشاره کرد و توضیح داد: من از امثال آقای سردار کوثری که از دوستان و همکاران سابق بنده در کمیسیون امنیت ملی مجلس بودهاند و روابط خوبی با ایشان داشته و دارم تاسف میخورم؛ زیرا با او سالها در کمیسیون امنیت ملی مجلس زندگی کردم؛ هنگام بحثهای تندی که رد و بدل میشد، او وارد صحبت تند نمیشد و من به شوخی اسم او را در مصاحبهیی تندروی خوشخیم گذاشته بودم و حال میبینم کوثری خود را به افکار دیگران و تندروها نزدیک کرده و وارد مرحله بدخیمی شده است.
این نماینده ادوار مجلس، اسماعیل کوثری را از مبارزان جبهه و جنگ دانست.
وی رفتار کوثری را متاثر از معاشرت با تندروها دانست و افزود: این سخنان از سردار کوثری بعید بود، زیرا من او را در تحلیل مسائل سیاسی عمیق نمیدانم و ای کاش این رفیق عزیز ما که سابقه مجاهدت دارد، لباس نظامی از تن به در نمیکرد و وارد عرصه سیاست نمیشد و سیاست را به سیاستمداران واگذار میکرد.
● آقای کوثری!چه کسی گفته شما را هاشمیرفسنجانی به سازمان قضایی معرفی کرد؟
علیخانی گفت: من برای کوثری متاسفم زیرا انعکاس این حرفها در جامعه باعث میشود خود او و امثال او ضرر ببینند؛ زیرا با ورود به این قضایا با افکار عمومی بازی میکنند و نگرانم با این مواضع، اگر قصد حضور در مجلس آینده را داشته باشد، ملت روی خوشی به او نشان نخواهند داد و پایگاه خود را از دست میدهد.
وی با بیان اینکه هاشمی شخصیت بزرگی است که محبوبیت زیادی دارد و آقای کوثری و دوستانشان باید از نتیجه انتخابات اخیر پیام اکثریت ملت را دریافت کرده باشند، درباره حرفهای کوثری در نطق میان دستورش گفت: کوثری همه مسائل را با یکدیگر درمیآمیزد و در وسط حرفهای خود خطاب به هاشمی میگوید: همانطور که مرا به سازمان قضایی معرفی کردی، پسرت را هم معرفی کن!
مشاور پارلمانی آیتالله هاشمی با طرح این سوال از کوثری که «اصلا مگر آقای هاشمی شما را معرفی کرده بود» توضیح داد: این مساله یک بار از طریق روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام پاسخ داده شده؛ آقای هاشمی در خاطراتش همه مسائل و هر حادثه و شخصی را ذکر میکند؛ اسم کوثری هم در یکی از خاطرات ایشان آمده و من قبلا اسنادی از اینها را به آقای کوثری نشان دادم ولی او باز هم بهانهجویی میکند.
وی بیان کرد: میتوان درباره کم و کیف این مساله از علی جنتی که اکنون وزیر ارشاد است و رییس دفتر جانشین فرمانده کل قوا بوده و حجتالاسلام رازینی، رییس وقت سازمان قضایی نیروهای مسلح سوال کرد.
● در پرونده مهدی هاشمی همهچیز قانونی پیشمیرود
علیخانی درباره مهدی هاشمی گفت: مهدی هاشمی خود را به دستگاه قضایی معرفی کرده و آنها نیز کارها را طبق روال قضایی انجام میدهند و حتی قاضی پرونده هم مشخص است؛ لذا مسالهیی وجود ندارد که کوثری میگوید آقای هاشمی پسرت را معرفی کن زیرا مهدی هاشمی خودش را معرفی کرده و احتیاجی به توصیه آقای کوثری نیست.
وی با بیان اینکه تندروها صرفا به دنبال تخریب و انحراف افکار عمومی هستند، ادامه داد: ورود به این ماجراها، نه نفعی برای انقلاب دارد، نه نظام، نه مردم و نه خود فرد و این افراد، جز آسیب زدن به خودشان در افکار عمومی، کار دیگری نمیکنند.
این نماینده مردم در مجلس هشتم، با اشاره به اینکه بارها اهانت و فحاشی و هتاکی به شخصیتهای بزرگ نظام وارد شده است، افزود: اکنون باید دید سرنوشت آنها چه شده و پایگاه اجتماعیشان چیست زیرا وقتی مردم کارها و حرفهای تندروها را ببینند، از آن رویگردان میشوند و جامعه دیگر پذیرای اینگونه افراد و سخنان نیست.
● آقایان یک هزارم حساسیت درباره هاشمی را درباره عملکرد احمدینژاد نداشتند
وی درباره رویکرد سیاسی کوثری توضیح داد: کوثری از حامیان دولت قبل و طرفداران پروپا قرص احمدینژاد بود و فقط یک بار در دی ۹۰ اظهارنظر کرد که اگر احمدینژاد کاندیدا شود، دیگر به او رای نمیدهم؛ یک بار نیز در بهمن سال ۹۱ گفت که سپاه خدمت زیادی به احمدینژاد کرد اما او نمکدان را شکست.
علیخانی ادامه داد: سردار کوثری اوایل در کمیسیون امنیت ملی مجلس، حتی تحمل شنیدن انتقاد از احمدینژاد را نیز نداشت؛ در حالی که باید از او پرسید چرا آنقدر که روی هاشمی حساسیت نشان میدهد، یک هزارم آن را روی احمدینژاد نشان نمیدهد؟
حال آنکه احمدینژاد مشکلات بسیار زیادی برای کشور ایجاد کرد. مشاور پارلمانی آیتالله هاشمی با بیان اینکه دولت احمدینژاد، لطمات فراوانی به کشور، منابع، ذخایر و بانکها وارد کرده است، دعواها علیه هاشمی را سیاسی دانست و گفت: کوثری نطق بدی کرد ولی من به عنوان یک دوست از او دعوت میکنم از اینگونه مسائل و مطالب دست بردارد زیرا جز آب ریختن به آسیاب دشمن فایدهیی ندارد.
پس از انتشار خاطرات سال ۶۸ آیتالله هاشمیرفسنجانی در کتابی با عنوان «بازسازی و سازندگی»، سردار اسماعیل کوثری، فرمانده وقت لشکر ۲۷ محمدرسولالله و نماینده فعلی مجلس شورای اسلامی نسبت به مطالب مربوط به خودش واکنش نشان داد و بسیاری از خبرگزاریها و سایتهای داخلی و خارجی اقدام به انتشار مطالبی کردند تا با تمسک به سخنان سردار کوثری نسبت به اصل خاطرات آیتالله هاشمیرفسنجانی در جامعه تردید ایجاد کنند.
«خاطرات هاشمی دقیقتر است یا روایت سردار؟»، «برگی دیگر از سوتیهای آقای هاشمیرفسنجانی در خاطرات»، «سند راستگویی سردار کوثری رسید» و «کوثری چندمین نفری است که خاطرات هاشمی را زیر سوال برده است؟» تیتر شتابزده چند خبرگزاری و سایت است که با استناد به مصاحبه سردار کوثری با یکی از رسانهها و همراه با ارائه تحلیلهای وارونه اقدام به انتشار تکذیبیه سردار کرده بودند.
آیتالله هاشمیرفسنجانی در صفحات ۷۳، ۷۴و ۷۵خاطرات سال ۶۸ درباره بازداشت سردار کوثری نوشته است:
سهشنبه ۱۵فروردین ۶۸: آقای محسن رضایی تلفنی از بازداشت آقای اسماعیل کوثری توسط سازمان قضایی نیروهای مسلح به خاطر اشغال تاسیسات کشاورزی شکایت کرد. به آقای علی فلاحیان (معاون وزیر اطلاعات) گفتم که برای آزادیاش اقدام کند.
چهارشنبه ۱۶فروردین ۶۸: به آقای علی رازینی (رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح) درباره بازداشت آقای اسماعیل کوثری (فرمانده لشکر ۲۷ محمدرسولالله) تلفنی اعتراض کردم و دستور دادم آزادش کنند.
پنجشنبه ۱۷فروردین ۶۸ : آقای علی رازینی (رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح) آمد و علت بازداشت و آزادی آقای اسماعیل کوثری (فرمانده لشکر ۲۷ محمدرسولالله) را گفت. قرار شد در آینده مراقبت بیشتری در این جهت شود.
سردار کوثری در واکنش به انتشار این خاطرات در تاریخ ۴/۴/۹۱ طی گفتوگو با خبرگزاری فارس با اشاره به مطلب ذکر شده در کتاب خاطرات هاشمیرفسنجانی در ارتباط با وساطت هاشمی برای آزادی خویش از زندان در سال ۶۸ گفت: این ماجرا در سال ۶۹ بوده، نه سال ۶۸ و برخلاف آن چیزی که آقای هاشمی در کتاب خاطرات خود عنوان کرده، نه تنها ایشان نقشی در آزادی من از بازداشتگاه نداشته بلکه عامل بازداشت من نیز بوده است.
وی افزود: با توجه به اینکه هاشمیرفسنجانی در آن زمان ریاستجمهوری و جانشینی فرماندهی کل قوا را همزمان بر عهده داشت به جای تصمیمگیری درباره شکایت وزیر کشاورزی خود از اینجانب، موضوع را به سازمان قضایی نیروهای مسلح ارجاع داده و موجب بازداشت من در بازداشتگاه سپاه شد.
کوثری در ادامه افزود: پس از گذشت کمتر از ۲۴ ساعت با اطلاع فرماندهی کل قوا حضرت آیتالله خامنهای از این موضوع با دستور ایشان از بازداشتگاه آزاد شده و پس از این ماجرا رهبر معظم انقلاب دستور دادند تا احضار فرماندهان ارشد سپاه تنها با دستور فرمانده کل قوا امکانپذیر باشد.
فرمانده سابق لشکر ۲۷ محمدرسولالله خاطرنشان کرد: در طول جنگ تحمیلی پادگانی در کرج که پیش از انقلاب در اختیار وزارت کشاورزی برای تربیت نیروهای «سپاه ترویج آبادانی» بوده و پس از انقلاب بلااستفاده مانده بود، به دنبال درخواست من و شهید همت و موافقت رییسجمهور وقت حضرت آیتالله خامنهای در اختیار لشکر ۲۷ محمدرسولالله قرار گرفت و بنا بر این بود تا پایان جنگ این پادگان در اختیار لشکر باقی بماند.
به روایت اسناد تاریخی، ماجرای بازداشت سردار کوثری به این صورت بود:
۱- سردار کوثری به عنوان فرماندهی لشکر ۲۷پیاده مکانیزه محمدرسولالله (ص) در تاریخ ۲۴/۱/۶۸ نامهیی به شماره ۱۰۰/۱/۲۷۵ خطاب به فرماندهی محترم کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نوشته و رونوشت آن را به آیتالله هاشمیرفسنجانی به عنوان «جانشین فرماندهی محترم کل قوا جهت استحضار» میفرستد.
متن تایپ شده سند شماره ۱
شماره: ۱۰۰/۱/ل۲۷
تاریخ: ۲۴/۱/۶۸
به: فرماندهی محترم کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از: فرماندهی لشکر ۲۷پیاده مکانیزه محمدرسولالله (ص)
موضوع:
سلام علیکم
همانطور که مستحضر هستید لشکر ۲۷ محمدرسولالله (ص) از بدو تاسیس مکانی به عنوان مقر اصلی در تهران نداشته و ندارد و اماکنی که فعلا در اختیارش است همه تصرفی و از نظر قانون، غیرقانونی است (البته قانونی که مصلحت اسلام و انقلاب را درنظر نمیگیرد).
حال آن فرماندهی محترم با درنظر گرفتن مطالب ذکر شده بالا و برخوردهای سازمان قضایی دستور بفرمایید که لشکر چه بکند؟ آیا این مکانها را تخلیه بکند یا مسائلش از طریق قانونی حل میشود؟ چون در تهران پیش هر مسوول مملکتی میرویم؟ میگویند شما چرا کاسه داغتر از آش هستید و حتی ما در جواب شکواییه شهرداری کتبا به دفتر تحقیق و بازرسی وزارت سپاه اعلام کرده بودیم، یا اینکه کتبا ابلاغ انحلال لشکر رابنمایید و ما گردنمان هم از مو نازکتر است، اما آن موقع جواب خدا و حضرت امام و نسلهای آینده را بدهید که چه تصمیماتی برای نیروهای جان بر کف و متعهد و دلسوز، مسوولان وقت گرفتهاند.
من آنچه شرط بلاغ است با تو میگویم تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال، مراتب جهت اطلاع و اعلام نظر نهایی از طرف جنابعالی تقدیم میشود.
و منالله التوفیق
فرماندهی لشکر ۲۷ پیاده مکانیزه محمدرسولالله (ص) محمد کوثری
رونوشت به:
- جانشین فرماندهی محترم کل قوا جهت استحضار
- نمایندگی محترم حضرت امام در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی جهت استحضار
- فرماندهی محترم سپاه یکم ثارالله جهت اطلاع
- دفتر نمایندگی حضرت امام در سپاه یکم ثارالله
جهت اطلاع، ایشان در این نامه دو صفحهیی مینویسد: «لشکر ۲۷ محمدرسولالله (ص) از بدو تاسیس مکانی به عنوان مقر اصلی در تهران نداشته و ندارد و یکی از اماکنی که فعلاً در اختیارش است، پادگان شهید همت در مردآباد کرج (متعلق به وزارت کشاورزی است) که از سال ۶۲ به این طرف در اختیار این یگان است... »
سردار کوثری در ادامه این نامه با ابراز گلایه از برخوردهای سازمان قضایی مینویسد: «یا این محلها را از طریق قانونی حل کنید تا ما بتوانیم با خیال راحت مستقر شویم... یا مرا از روی لشکربردارید... یا کتباً ابلاغ انحلال لشکر را بنمایید...»
- سردار محسن رضایی، فرمانده وقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تاریخ ۲۷/۱/۱۳۶۸ طی نامه شماره ۲۵۲ /۱- سط خطاب به آیتالله هاشمیرفسنجانی، به عنوان جانشین فرماندهی معظم کل قوا، طی
پیوست نامه سردار کوثری مینویسد: «به پیوست دو برگ تصویرنامه فرماندهی لشکر محمدرسولالله که حاوی مشکلات برادران عزیز، زحمتکش و افتخارآفرین یگان مذکور است، تقدیم میشود.»
ایشان در ادامه نامه با یادآوری نکاتی از نامه سردار کوثری مینویسد: «یا مشکلات ساختمانی لشکر از طریق قانونی حل شود یا حداقل از مسوولیت خود کنار خواهند رفت.»
سردار رضایی در پایان مجددا به جانشین فرماندهی معظم کل قوا مینویسد: «مستدعی است در این زمینه مساعدت فرمایید.»
آیتالله هاشمیرفسنجانی پس از اطلاع از موضوع و دستور برای آزادی سردار کوثری که در خاطرات آمده است در تاریخ ۲/۲/۶۸ طی نامه شماره ۴۳۶۲۸ / ف ک خطاب به حجتالاسلام آقای رازینی به عنوان رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح مینویسد: جناب آقای رازینی، اینگونه موارد را با فرماندهان بالا باید حل کرد. مزاحم فرماندهان یگانها نشوید. (سند شماره ۲)
متن تایپ شده سند شماره ۲ شماره: ۴۳۶-۲۸/فک
تاریخ:۲/۲/۶۸
جناب حجتالاسلام آقای رازینی
ریاست محترم سازمان قضایی نیروهای مسلح
با سلام، به پیوست نامه شماره ۱۶۴۴۰/۴۰ مورخ ۱۷/۱/۶۸ فرماندهی محترم لشکر ۱۰ سیدالشهدا (ع) درباره درخواست تعیین تکلیف تخلیه مرکز آموزش کشاورزی کرج به ضمیمه سوابق مکاتباتی حسبالامر جانشین محترم فرماندهی کل قوا به شرح زیر جهت استحضار و دستور اقدام لازم ایفاد میشود:
«جناب آقای رازینی، اینگونه موارد را با فرماندهان بالا باید حل کرد. مزاحم فرماندهان یگانها نشوید.» رییس دفتر جانشین فرماندهی کل قوا
علی جنتی
هانیه خاکپور
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست