چهارشنبه, ۳۰ خرداد, ۱۴۰۳ / 19 June, 2024
مجله ویستا

خلاصه ای از افتخارات بانک صنعت ومعدن


خلاصه ای از افتخارات بانک صنعت ومعدن

رشد ۲۱۳۵ درصدی سود خالص بانک صنعت و معدن طی ۳۰ سال

بانک صنعت‌ومعدن از ابتدای سال جاری تا پایان شهریورماه ۵‌هزار و ۸۵۶‌میلیارد و ۱۶۴‌میلیون ریال تسهیلات به شرکت‌های صنعتی‌ومعدنی متقاضی پرداخت کرد.

میزان مصوبات طی این دوره ۲‌هزار و ۸۲۸‌میلیارد ریال و مربوط به ۸۲۷ طرح و میزان وصولی‌ها ۳‌هزار و ۲۶۷‌میلیارد و ۲۰۵‌میلیون ریال بوده است.

گفتنی است که در سال ۱۳۵۸، یعنی در نخستین سال تاسیس این بانک تعداد مصوبات ۱۱۸ طرح، مبلغ مصوبات ۹‌میلیارد و ۳۳۴‌میلیون ریال، پرداخت ۹‌میلیارد و ۶۰۷‌میلیون ریال و وصولی‌ها ۸‌میلیارد و ۶۹۷‌میلیون ریال بوده است.

تعداد شرکت‌های تحت پوشش بانک صنعت‌ومعدن در سال ۱۳۵۸ بالغ‌بر ۱۰۶ شرکت بوده که در سال ۱۳۵۹ به ۱۹۳ شرکت افزایش یافته است، این عدد در پی اجرای سیاست خصوصی‌سازی و تبدیل ماموریت بانک از بنگاه داری به یک بانک توسعه‌ای و تخصصی بخش صنایع‌ومعادن از سال ۱۳۸۳ به ۷ شرکت تقلیل یافته است. سرمایه این بانک در سال ۱۳۵۸ بالغ‌بر ۴۱‌میلیارد و ۱۷۱‌میلیون ریال بوده که در سال ۱۳۶۳ به ۸۰‌میلیارد ریال، در سال ۱۳۷۰ به ۲۶۶‌میلیارد و ۴۳۴‌میلیون ریال در سال ۱۳۷۲ به یک‌هزار و ۲۸۰‌میلیارد ریال رسیده است.

این رقم در سال ۱۳۷۹ به یک‌هزار و ۶۱۳‌میلیارد و ۳۳۳‌میلیون ریال و در سال ۱۳۸۳ به ۵‌هزار میلیارد ریال و از سال ۱۳۸۶ به ۲۰‌هزار و ۷۷۲‌میلیارد و ۵۰۰‌میلیون ریال بالغ شده است.

سود خالص بانک صنعت‌ومعدن نیز در سال ۱۳۵۸ بالغ‌بر یک میلیارد و ۲۳۴‌میلیون ریال و در پایان نیمه اول سال جاری بالغ‌بر ۳۶۰‌میلیارد و ۷۷۲‌میلیون ریال بوده که نشان از رشد ۲هزار و ۱۳۵ درصدی سود بانک دارد.

تعداد کارکنان این بانک در سال ۱۳۵۸ حدود ۶۹۹ نفر بوده است که در سال ۱۳۶۷ به ۷۷۹ نفر، در سال ۱۳۷۵ به ۷۳۱ نفر و در سال ۱۳۸۲ به ۵۶۰ نفر رسیده است.

کارکنان بانک صنعت‌ومعدن با اجرای سیاست تمرکززدایی و ایجاد شعب در مراکز استان‌ها و شهرهای صنعتی در سال ۱۳۸۳ به ۷۷۹ نفر و در پایان شهریور سال ۱۳۸۷ به ۷۸۵ نفر افزایش یافته است.

از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، چهار بانک توسعه‌ای در زمینه سرمایه‌گذاری‌های صنعتی مشغول بودند.

۱ ) بانک اعتبارات صنعتی که اولین بانک توسعه صنعتی در ایران است. به موجب قانون برنامه عمرانی هفت ساله دوم کشور در سال ۱۳۳۵ باسرمایه اولیه ۶۰۰‌میلیون ریال و به منظور ایجاد و تقویت کارآفرینان بخش خصوصی تاسیس گردید. سهام اولیه این بانک تماما به دولت تعلق داشت لیکن پس از حدود ۲۰ سال فعالیت، تصمیم گرفته شد که با فروش تدریجی سهام به بخش خصوصی موجبات غیردولتی شدن بانک مزبور فراهم گردد. در اواخر سال ۱۳۵۶ با فروش تدریجی حدود پنج‌درصد سهام به بخش خصوصی، زمینه غیردولتی شدن بانک آغازگردید. این بانک در مدت ۲۲ سال فعالیت خود ۱۱۰۷ فقره تسهیلات به مبلغ کل ۷/۸۶‌میلیارد ریال به واحدهای تولیدی و خدماتی پرداخت نموده و در سرمایه‌گذاری ۷۰‌واحد تولیدی و خدماتی نیز به مبلغ ۱۱‌میلیارد ریال مشارکت حقوقی داشته است.

۲) بانک توسعه صنعتی‌ومعدنی ایران، دومین بانک توسعه صنعتی در سال ۱۳۳۸ که ضمنا اولین بانک توسعه‌ای خصوصی در کشور به شمار می‌آمد، با سرمایه ۴۰۰‌میلیون ریال به صورت شرکت سهامی عام تاسیس گردید. این بانک متعلق به بخش خصوصی بود و حدود ۸۷‌درصد سهام این بانک به افراد و موسسات ایرانی و۱۳‌درصد بقیه متعلق به ۱۹ بانک و موسسه خارجی بود. از ۱۹ بانک خارجی، ۶ بانک انگلیسی -۴ بانک فرانسوی – ۴ بانک ژاپنی – ۲ بانک آمریکایی – ۲ بانک آلمانی – ۱ بانک ایتالیایی و ۲ بانک هلندی بودند. این بانک تا پایان سال ۱۳۵۶ قریب به ۲۲۲‌میلیارد ریال وام صنعتی و سرمایه در گردش برای ایجاد و توسعه صنایع ایران پرداخت کرده بود و در سرمایه ۱۴۸‌واحد تولیدی و خدماتی به مبلغ ۲/۴۹‌میلیارد ریال مشارکت داشت.

۳ ) بانک توسعه و سرمایه‌گذاری ایران، سومین بانک توسعه‌ای در سال ۱۳۵۲ با سرمایه ۰۵۰/۱‌میلیون ریال که پنجاه درصد آن پرداخت گردیده بود، به صورت شرکت سهامی عام تاسیس گردید. حدود ۸۲‌درصد سهام این بانک به ۳۳۳۳ فرد و موسسه ایرانی و حدود ۱۸‌درصد باقی نیز به افراد و موسسات خارجی تعلق داشت. این بانک تا پایان سال ۱۳۵۶ جمعا ۱۶۵ فقره تسهیلات به مبلغ تقریبی ۵/۱۹‌میلیارد ریال به صنایع کشور پرداخت کرد و در سرمایه سهامی ۱۴ طرح تولیدی و خدماتی جمعا به مبلغ ۵۸۰‌میلیون ریال مشارکت داشت.

۴ ) شرکت سرمایه‌گذاری بانک‌های ایران در سال ۱۳۵۵ با سرمایه اولیه ۱۵‌میلیارد ریال به صورت شرکت سهامی عام آغاز به فعالیت نمود. سهامداران این شرکت را ۱۵ بانک ایرانی و ۱۶۰۰ سهامدار از افراد حقیقی و حقوقی تشکیل می‌دادند. این شرکت تا پایان سال ۱۳۵۷ در ۲۲ موسسه تولیدی و خدماتی، مبلغی در حدود ۵/۲‌میلیارد ریال سرمایه‌گذاری نمود و سهام ۲۲ موسسه تولیدی و خدماتی را به مبلغ یک میلیارد ریال خریداری نمود.

علاوه‌بر بانک‌های توسعه‌ای فوق که برای کمک به صنایع بزرگ و متوسط تشکیل شده بود، کمک‌های مالی برای ایجاد و توسعه واحدهای کوچک صنعتی از طریق صندوق ضمانت صنعتی پرداخت می‌گردید. این صندوق در سال ۱۳۳۹ با سرمایه انتقالی از صندوق مشترک ایران و آمریکا به مبلغ ۱۳۸‌میلیون ریال به صورت موسسه غیرتجاری عام‌المنفعه برای کمک به صنایع کوچک ایجاد شده بود و سرمایه آن به تدریج به مبلغ ۷۷۰‌میلیون ریال افزایش یافته بود و کلا متعلق به دولت بود.

پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران بانک صنعت‌ومعدن به موجب مصوبه مورخ ۰۲/۰۷/۱۳۵۸ مجمع عمومی بانک‌ها، با اجازه حاصل از ماده ۱۷ لایحه قانونی اداره امور بانک‌ها و از ادغام بانک‌های اعتبارات صنعتی – توسعه صنعتی‌ومعدنی ایران – توسعه و سرمایه‌گذاری ایران و شرکت سرمایه‌گذاری بانک‌های ایرانی – صندوق ضمانت صنعتی و صندوق معادن تشکیل گردید. به استناد صورتجلسه مورخ ۳۱/۰۳/۱۳۶۲ مجمع عمومی بانک‌ها، موضوع ادغام صندوق ضمانت صنعتی و شرکت صندوق معادن در بانک صنعت‌ومعدن منتفی اعلام و اساسنامه بانک باتوجه به سرمایه واحدهای فوق‌الذکر اصلاح گردید. به موجب بند یک مصوبه مجمع عمومی فوق‌العاده بانک مورخ ۲۱/۰۱/۱۳۶۷، صندوق ضمانت صنعتی از تاریخ مصوبه، با کلیه اموال و دارایی‌ها در بانک صنعت‌ومعدن ادغام گردید.

پیام رییس هیات‌مدیره و مدیرعامل بانک صنعت‌ومعدن به مناسبت

سی‌امین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران

در سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی که مایه افتخار و غرور هر ایرانی می‌باشد خدای بزرگ را به خاطر این نعمت با جان‌ودل و از عمق وجود سپاسگزاریم.

انقلابی که به زعامت و رهبری پیامبرگونه شخصیتی آگاه و شجاع که خود معدن لطایف روحانی، گنجینه معرفت و مایه افتخار شیعه بود بنیان نهاده شد. در سایه این انقلاب است که می‌توان گفت هیچ وقت انسانیت به این حد از افق معنوی پرواز نکرده است. بسیار برازنده و نیکوست که یاد و خاطره این ابرمرد تاریخ معاصر اسلام را به بهترین و باشکوه‌ترین نحو که لایق قدر و شایسته شان بزرگواری این چنین است گرامی داشته و با تجدید میثاق با آرمان‌های مقدس آن حضرت، موجبات شادی روح این اسوه بارز پیشوایان دین را به‌همراه گرامیداشت یاد شهدای بزرگواری که در راه اطاعت از فرمان این بنیانگزار کبیر سر از پا نشناخته و عاشقانه در دوران انقلاب و نیز جبهه‌های نبرد حق علیه باطل، مبارزه کرده و پروانه‌وار جان را فدای استقرار نظام اسلامی نمودند و ثمره مبارزاتشان نعمت‌های بزرگ استقلال و آزادی بود قدر بشناسیم.

در تداوم این نعمت ارزنده قادر متعال را با تمام وجود شاکریم که در امتداد رهبری امام (ره) از فیض وجود رهبری اندیشمند و عالم و فرزانه حضرت آیت ا... خامنه‌ای «مد ظله العالی» برخورداریم. رهبری که با تکیه به پشتوانه عظیم مردمی و استقرار ارزش‌ها و معیارهای اصیل اسلام ناب محمدی (ص) کشور اسلامیمان به جایگاهی رفیع در بین کشورهای مسلمان و بلکه در تمامی جهان دست پیدا نموده است. انقلابی که به عنوان یک پدیده بزرگ الهی در این دوران، در راستای هدف غایی خود یعنی تعالی انسان‌هایی نوعدوست، مهرورز و آزادی و عدالت‌خواه، طالب «حق» و جوینده «حقیقت» و عدالت و اهل تهذیب نفس گام برمی‌دارد. بسیار شایسته است که به شکرانه سی سالگی درخت تنومند انقلاب عظیم و مردم سالار اسلامی و مروج استقلال و آزادی و حامی مستضعفان جهان، پیوسته سر بر آستان پاک درگاه احدیت بسائیم و با هر کلام و حرکتی قدرشناس این همه نعمت باشیم.

در سایه این نعمت ارزنده، همگان وظیفه قدرشناسی از منعم و نعمت را داریم و وظیفه خود را دو چندان می‌بینیم و بر خود فرض می‌دانیم که در کنار اقشار ملت شریف، ما مجموعه مدیریت و کارکنان بانک صنعت‌ومعدن نیز با نیت سبقت در ارائه خدمات شایسته، با این خیل همت عظیم و بیدار و فداکار، از قادر متعال استعانت بطلبیم و بیش از پیش نشان دهیم که همچنان عاشقانه با حفظ روحیه خدمت و ایثار، پیوسته در راه خدمت به امت اسلامی و تحقق آرمان‌های بلند انقلاب، آمادگی کامل داریم. باشد که در سال نوآوری و شکوفایی، همگام با تمامی اعضای دولت مهرورز و عدالت گستر و کارکنان خدوم، در هر صحنه و مکان و در نهایت فعالیت و تلاش، نقش‌آذین اعتلای کشورمان باشیم و ضمن تلاش در تامین مالی طرح‌های مولّد صنعتی و توسعه‌بخش صنعت‌ومعدن کشور و همّت بالا در زمینه طرح‌های آمایش صنعت‌ومعدن و احیای این بخش که توسط این بانک به مورد اجرا گذاشته می‌شود، با نوآوری و خلاقیت در نظام بانکداری اسلامی نیز، الگو و نمونه‌ای از یک بانک تاثیر‌گذار در شکوفایی و توسعه اقتصادی نظام ارزشمند اسلامیمان، ارائه نمائیم.