چهارشنبه, ۱۳ تیر, ۱۴۰۳ / 3 July, 2024
مجله ویستا

کنگر؛ سبزی اردیبهشت ماه!


کنگر؛ سبزی اردیبهشت ماه!

▪ نام‌های دیگر آن عبارتند از: بادآورد، کندل، جندل، بیدگیا، خار زن‌بابا، عصفر بری و...
▪ طبع: این گیاه دارای طبعی گرم و خشک است.
▪ خواص: این سبزی که در سال، یک ماه و آن هم در فصل بهار، …

نام‌های دیگر آن عبارتند از:

بادآورد، کندل، جندل، بیدگیا، خار زن‌بابا، عصفر بری و...

طبع:

این گیاه دارای طبعی گرم و خشک است.

خواص:

این سبزی که در سال، یک ماه و آن هم در فصل بهار، ماه اردیبهشت به بازار می‌آید، دارای خواص و ویتامین‌های متعددی است. از جمله ویتامین E و املاح متعدد دیگر. مصرف کنگر باعث تصفیه خون می‌شود و از نظر طب سنتی، کنگر دافع بلغم و سوداست.

استفاده از آن در رفع ناراحتی‌های معده، سستی معده، زخم معده، درد معده، لوزالمعده، زخم روده و اثنی‌عشر، یرقان مزمن، ضعف کبد و طهال موثر است.

ـ دانه کنگر، پایین‌آورنده فشار خون است.

ـ کنگر خاصیت شیرافزایی دارد و «تورم ریوی» را رفع می‌کند.

ـ کنگر آب‌پز، داروی خوبی برای بیماران نقرسی است و مصرف آن در بیماران قندی نقش درمانی خوبی دارد.

ـ افراد میگرنی تا می‌توانند از این سبزی استفاده کنند‍!و بالاخره کنگر در درمان ناراحتی‌های دیگری چون: «خارش‌های پوستی، اختلال جریان خون، ورم عضلانی (به‌صورت پماد)، فلج، جذام، اسهال مزمن، رفع عطش (آب آن)، استفراغ، یبوست، سرماخوردگی، سخت‌ادراری، سوزش ادرار و... موثر است.

موارد منع مصرف آن عبارتند از:

ـ افرادی که دچار حصبه هستند، نباید از این سبزی استفاده کنند.