چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مادر همه دردها
شاید یکی از دلایل مهم ترس و حساسیت بیش از حد مردم درباره عوارض چاقی به این خاطر باشد که این بیماری تا سال ۲۰۱۵ بزرگ ترین معضل جهان خواهد بود. این درحالی است که مصرف روزانه شیرینی، تنقلات، چیپس، پیتزا و چربی های جامد در جامعه رواج بی رویه ای پیدا کرده است.
از سوی دیگر کاهش فعالیت های بدنی، نداشتن تنوع، تناسب و تعادل رژیم های غذایی چاقی، اضافه وزن و بیماری های هم خانواده آن تندرستی و سلامت افراد را به خطر انداخته اند.
اما صرفنظر از عقاید سنتی و مدرن در ریشه یابی سردردهای شدید، افسردگی، بیماری های عاطفی، استرس ها، مشکلات قلبی، عروقی، فشار خون و موارد مشابه باز هم به چاقی و اضافه وزن می رسیم.البته این نکته را فراموش نکنید که چاقی و اضافه وزن با هم تفاوت دارند.«کادلین فرسن» کارشناس بیماری های خون در مرکز پزشکی اوکلاهاما می گوید: همان طور که شیر بر روی آتش سر می رود، چاقی موجب می شود تا اسیدهای بافت چرب به طور مرتب از راه خون به قسمت های مختلف بدن رفته و «پانکراس» خون افزایش یابد.
این درحالی است که پژوهش ها ثابت کرده، افزایش ناگهانی وزن عارضه برگشت اسید را از معده تشدید می کند.
به عقیده این متخصص فشار خون اغلب در افراد چاق دیده می شود. حال آن که ورزش نکردن، نداشتن تحرک کافی و رژیم نوع شغل نیز در میزان ابتلا به چاقی آدم ها موثر است. اگر کارمندان پشت میزنشین مدام در معرض مصرف خوراکی های خوشمزه باشند به طور حتم بعد از مدت کوتاهی چاق می شوند. از همین رو می توان به جای مصرف خوراکی های این چنینی در ساعات بین کار آب نوشید. چرا که خوردن آب در اشخاصی که بیماری کلیه ندارند به هیچ عنوان چاق کننده نیست. در هر حال رعایت تناسب در خوردن، تخلیه انرژی اضافی و تعادل انرژی در بدن، محدود شدن کالری های موجود و دفع آن از طریق تعریق موجب می شود تا مواد زائد کمتری در روده باقی بماند و بیماری های روده ای منتهی به چاقی کاهش یابد.
دوران جوانی اوج سوءتغذیه ناشی از پرخوری سوسیس، کالباس، پیتزا و غذاهای آماده ای است که جایگزین غذاهای مقوی نظیر نان و پنیر، میوه و سبزیجات، انواع گوشت سفید و مواد غذایی مفید مشابه می شود. مواد مصنوعی و یا اعتیادآور برای سرخوشی های ظاهری و زودگذر ذهن بیماران چاق را نشانه رفته اند.
به هر ترتیب نباید از این گفته متخصصان غافل شد که چاقی و اضافه وزن بیماری نگران کننده ای است که عوارض آن ممکن است چند سال بعد بروز کند. بنابراین اگر امروز به فکر سلامت آینده نباشیم به یقین باید خود را برای دست و پنجه نرم کردن با مشکلات گوناگون و انواع بیماری های خطرناک آماده کنیم.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست