یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
راز قلم های متفاوت روسای جمهور آمریکا
پس از یک سال پر از کشمکش، بالاخره قانون بهداشت عمومی ایالات متحده به تصویب رسید تا باراک اوباما در ۲۳ مارس ۲۰۱۰ در اتاقی در ضلع شرقی کاخ سفید بنشیند و آن را امضا کند. امضای یک بودجه ۹۳۸ میلیارد دلاری به اندازه کافی جنجالبرانگیز هست که بتواند تا مدتها توجه افکار عمومی را به خود مشغول کند؛ اما چیزی که بیش از آن، توجهها را به خود جلب کرد، نه رقم ۹۳۸ میلیارد دلار بلکه عدد ۲۲ بود. بله. باراک اوباما برای امضا کردن این قانون نه از یک خودکار و ۲ خودکار بلکه از ۲۲ خودکار مختلف استفاده کرد. به نظر میرسد که باراک اوباما به نوعی وسواس فکری دچار است یا این که کاخ سفید باید قلمهای گرانقیمتتری تهیه کند؛ اما واقعیت چیز دیگری است.
در حقیقت اوباما یک رسم قدیمی را تقلید میکند که به نام فرانکلین روزولت ثبت شده است. هرچند امروزه این به نوعی رسم مسخره بدل شده است؛ اما امضا کردن معاهدهها و قانوننوشتههای مهم با چند قلم، رسمی نیست که اوباما آن را اختراع کرده باشد. البته شاید ماندگارترین امضا در این زمینه را لیندن جانسون به نام خود به جای گذاشته باشد.
یک فیلم ویدئویی لیندون جانسون را در سال ۱۹۶۴ در حال امضا کردن قانون حقوق شهروندی نشان میدهد. شاید دوربین کمی بد حرکت کند و شما نتوانید ببینید جانسون برای یک امضا از ۷۵ قلم مختلف استفاده میکند، اولینش هم که نصیب مارتین لوترکینگ جیار اسطوره آمریکایی شد.
دفعه قبلی که این نوع امضا کردن بسیار مورد توجه قرار گرفت هم به سال ۱۹۹۶ بازمیگردد که بیل کلینتون از ۴ قلم برای امضای لایحهای در مورد حق وتو استفاده کرد؛ سنتی که نمونههای مشهوری از آن را قبلا دیده بودیم. جرارلد فورد، جیمی کارتر، رونالد ریگان، جورج اچ.دبلیوبوش و حالا هم که باراک اوباما.
سوالی که شاید برای شما هم پیش آمده باشد، این است که آیا امضاهایی که با چند قلم زده میشود، صاف و به دردبخور درمیآید؟ آیا ارزش قانونی دارد؟ آیا لرزش ندارد؟
درواقع تمام اینها هست. این امضاها واقعا امضاهای زیبایی نیست. لرزش در آنها موج میزند. باراک اوباما در نمایشگاهی در ژانویه ۲۰۰۹ در حالی که از ۷ قلم برای یک امضا استفاده میکرد، گفت: «من مدتهای زیادی است دارم تمرین میکنم که آرام اسمم را بنویسم.» نتیجه تلاش او پس از یک سال، امضایی است که میبینید روی قانون بهداشت عمومی که با اندکی توجه به حروفی مثل O میتوان دریافت که یکضرب نوشته نشده است. البته این امضا کردن باراک اوباما بهتر از کندی است که در فکر تزیینات امضایش بود که بتواند جوهر بیشتری خرج کند.
اما واقعا چرا این کار صورت میگیرد؟ خارج از شوخی چرا باید یک امضای ساده با چند خودکار انجام پذیرد؟
به نقل از تایم، منطق پشت این کار ساده است. قلمی که با آن قوانین مهم و تاثیرگذاری چون این لایحه ۹۳۸ میلیارد دلاری امضا میشود، خود به مصنوعی تاریخی تبدیل میشود. وقتی رئیسجمهور با قلمهای بیشتری امضا میکند، قلمهای بیشتری هم دارد برای هدیه دادن به کسانی که در ساختن تاریخی درخشان، نقشی را ایفا میکنند.
مقامات کاخ سفید معمولا از این قلمها برای پیشکش کردن به کسانی استفاده میکنند که در به ثمر رسیدن طرحی جدید یا تصویب قانونی مهم و تاثیرگذار کمک ویژهای کردهاند.
بعد از خبرسازی این جریان، کاخ سفید نیز ویدئویی ارائه کرد که در آن لیزا براون، منشی معروف کاخ سفید به تشریح این مساله میپردازد که امضا کردن با چند قلم، چه ارزشی در تاریخ میتواند بهجا گذارد.
عموما این قلمها در موزهها نگهداری میشوند، برای همین کسانی که این قلمها را دریافت میکنند، بخوبی به ارزش آنها واقف هستند و به عنوان یادگاری ارزشمند از آنان در خانهها و دفاتر کار گرانقیمتشان نگهداری میکنند؛ اما زیاد هم اتفاق میافتد که از آنها برای اهدافی سمبلیک هم استفاده میشود.
خبرسازترین این استفادهها هم به سال ۲۰۰۸ بازمیگردد. جان مککین در نبرد داغ انتخاباتی برای انتخاب ریاست جمهوری ایالات متحده، در رقابت با همین باراک اوباما، ناگهان قلمی را که از رونالد ریگان، رئیسجمهور پیشین ایالات متحده گرفته بود، رونمایی کرد و قول داد در صورت رئیسجمهور شدن از آن برای حذف کردن خوک از قانون فدرال استفاده کند.
حال بسیاری چشم به قانون بهداشت عمومی دارند که از سوی اوباما به تصویب رسید تا ببینند مردی که انتخاب کردهاند، میتواند با قلمهای تاریخساز خود، تاریخی پر از سربلندی برای آمریکاییها بسازد یا خیر؟
وبلاگ یک فتحی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست