پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
مجله ویستا

گوشت کباب شده ، بخوریم یا نخوریم؟


تحقیقات زیادی نشان داده که ارتباطی بین گوشت کباب شده به خصوص گوشتی که زیاد پخته می شود و خطر بروز انواع سرطان از جمله سرطان سینه وجود دارد. به گزارش«MSN» ۲ نوع ماده سرطان زا، با تراکم …

تحقیقات زیادی نشان داده که ارتباطی بین گوشت کباب شده به خصوص گوشتی که زیاد پخته می شود و خطر بروز انواع سرطان از جمله سرطان سینه وجود دارد. به گزارش«MSN» ۲ نوع ماده سرطان زا، با تراکم بالا در گوشت کباب شده وجود دارد. نوع اول به نام «Heterocyclic amines» هنگام پخت گوشت با حرارت بالا به وجود می آید و نوع دوم به نام «polycyclic aromatic hydrocarbons» روی سطح گوشت بر اثر دود و شعله و به علت خروج چربی و آب گوشت به وجود می آید. برای جلوگیری از این عامل خطر به این نکات توجه کنید: ۱ -از آن جا که مواد سرطان زا در گوشت با افزایش مدت زمان و حرارت تراکم بیشتری پیدا می کند بهتر است زمان پخت گوشت را کاهش دهید. ۲ -برای جلوگیری از ترشح چربی که باعث شعله ور شدن آتش می شود از گوشت کم چرب استفاده کنید. ۳-گوشت را در موادی مانند ریحان، سیر، رزماری، آویشن و مرزنگوش قرار دهید تا هم طعم خوب بگیرد و هم مانع تراکم مواد سرطان زا شود. ۴ -از آن جا که ماده سرطان زا در قسمت سوخته، متراکم می شود از خوردن قسمت های سوخته شده خودداری کنید. ۵ -مصرف گوشت را کاهش و مصرف سبزیجات را افزایش دهید.