جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
اغلب روزه داران پس از ماه رمضان چاقتر می شوند
به علت ولع غذا خوردن به هنگام افطار، اغلب روزه داران پس از ماه مبارك رمضان چاقتر می شوند.
بررسی های انجام شده در سالهای اخیر نشان می دهد به علت ولع غذا خوردن در هنگام افطار و نیز مصرف مواد قندی غیر طبیعی مانند زولبیا و بامیه در ماه رمضان اغلب روزه داران پس از ماه رمضان نه نتها از وزن آنها كم نمی شود بلكه چاقتر می شوند.
مصرف زولبیا و بامیه به مقدار كم منعی ندارد اما با توجه به اینكه برای تهیه آنها از شكر و روغن استفاده می شود ارزش غذایی بالایی ندارند ضمن اینكه اغلب این مواد در شرایط غیر بهداشتی تهیه می شوند و آلوده هستند بنابراین خوردن این نوع شیرینی ها در ماه رمضان به هیچوجه توصیه نمی شود.
بهترین ماده قندی برای مصرف در ماه رمضان خرماست كه هیچ عوارضی ندارد و باعث بالا رفتن قند خون نمی شود به علاوه مقدار زیادی از ویتامینهای بدن را تامین می كند.
هنگام افطار با توجه به خالی ماندن معده برای مدت نسبتا طولانی، نباید به صورت ناگهانی به خوردن غذاهای سنگین و شام مفصل اقدام كرد بلكه به جای آن بهتر است روزه داران با مقداری نان و پنیر و سبزی افطار كنند تا ولع گرسنگی آنها بر طرف شود و دو ساعت بعد شام بخورند البته این توصیه بیشتر برای افراد بالغ است و نوجوانان در سن رشد می توانند بلافاصله یك وعده غذای كامل بخورند .
روزه داران پس از افطار مختصر بهتر است به مقدار فراوان مایعات به خصوص آبمیوه و چای بخورند و حتی گشودن روزه با یك لیوان آب گرم یا چای توصیه می شود.
نكته مهمی كه معمولا در ماه رمضان مورد غفلت قرار می گیرد خوردن سحری است زیرا بسیاری از روزه داران به خصوص جوانان و نوجوانان به علت تنبلی هنگام سحر بیدار نمی شوند و فقط یك نوبت در روز به هنگام افطار غذا می خورند، چنین رفتاری به شدت خطرناك است و موجب سوء تغذیه و ضعف می شود بنابراین روزه داران حتی در صورت خوردن چند عدد خرما و یك لیوان چای باید سحری بخورند.
مصرف انواع گروههای غذایی در هر یك از وعده های سحری و افطار لازم است و روزه داران در هنگام سحر و افطار باید غذای كامل حاوی پروتئین های حیوانی ، شیر ، میوه و سبزی مصرف كنند .
برخی روزه داران در طول روز بیشتر احساس تشنگی می كنند بنابراین باید هنگام افطار و سحری بیشتر مایعات مصرف كنند، عده ای دیگر بیشتر دچار ضف و گرسنگی می شوند و باید گوشت و مواد قندی را در هنگام افطار و سحری مصرف كنند.
روزه داری در صورتی كه روزه گرفتن موجب نظم در زندگی و مصرف مواد غذایی شود در بهبود سلامت بدن نقش بسزایی دارد به شرط آنكه روزه داران دو وعده غذای كامل بخورند و از مصرف چهار گروه غذایی شامل غلات و سیب زمینی، گوشت سفید و قرمز، شیر و لبنیات و سبزی و میوه غافل نشوند
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست