پنجشنبه, ۷ تیر, ۱۴۰۳ / 27 June, 2024
چرا خمیر سمبوسه روغن زیادی به خودش میگیرد؟
![چرا خمیر سمبوسه روغن زیادی به خودش میگیرد؟](/web/imgs/16/11/zydkx1.jpeg)
بسیاری از مردم در سراسر دنیا به خوردن غذاهایی که با استفاده از روغن داغ تهیه میشوند، علاقه زیادی دارند. تحقیقات نشان دادهاند که ۲ عامل مهم در جذب افراد به استفاده از این شیوه بحث تهیه غذا دخالت دارد؛ اول اینکه ترد هستند و دوم طعم و مزه دوستداشتنی پیدا میکنند...
اما نباید فراموش کرد هر نوع ماده غذاییای که نیاز به سرخکردن داشته باشد، روغن بسیاری را جذب میکند. به طور مثال سبزیجاتی مانند کدو، بادمجان، سیبزمینی و... حین سرخشدن روغن مصرفی را جذب خود میکنند، درست مانند خمیر این گروه از غذاها. به دلیل اینکه بافت این موادغذایی اسفنجی است و روغن، جذب خلل و فرج آنها میشود.
بهطور کلی خاصیت انواع خمیرها جذب روغن بالاست. متاسفانه برای کاهش جذب روغن اضافی نمیتوان کار خاصی انجام داد مگر اینکه از روغن کمتری برای سرخکردن مصرف کرده یا ماهیتابههای مخصوصی که قادر به سرخکردن بدون روغن هستند را استفاده کنید. البته میتوان سمبوسه یا پیراشکیهای خانگی را در فر نیز پخت. نباید فراموش کرد که مدت زمان سرخکردن این غذاها میتواند کوتاه و با حرارت کم باشد درست تا مرحلهای که خمیر به رنگ طلایی درآید.
بعد از تهیه سمبوسه نیز بهتر است بلافاصله آن را بخورید. البته میتوان به مدت یک یا دو روز آنها را در یخچال نگه داشت اما اگر قصد دارید به مدت طولانیتری آنها را نگه دارید از فریزر استفاده و موقع مصرف بهوسیله مایکروویو آن را یخزدایی کنید.
فراموش نکنید که هر چه موادغذایی بیشتر حرارت ببینند، متحمل ضرر بیشتری خواهید شد. طی فرآیند سرخکردن، بافت موادغذایی تغییر شکل یافته و ترکیبهای قند و پروتئین موجود در آنها میسوزد. درواقع در این مرحله هم قندها و هم پروتئینها طی واکنشهای میلارد و قهوهای شدن آنزیمی باعث به وجود آمدن ترکیب آکریلامیدی میشوند که زیانبار بودن آن برای بدن به اثبات رسیده است. اگر فرآیند کاراملیزه شدن هم به مدت طولانی انجام شود منجر به تغییر رنگ طلایی خمیر به قهوهای و سپس قهوهای تیره مایل به سیاه خواهد شد.
البته در کبابکردن طولانیمدت موادغذایی هم این مساله صدق میکند. توجه داشته باشید که هر چه رنگ خمیر تیرهتر شود، ترکیبهای مضرتری تولید خواهد شد. در ضمن استفاده از خمیرهای آماده برای درستکردن این دسته از غذاها اشکالی ندارد. فقط تا زمان مصرف بهتر است که آنها را در فریزر در حالت انجماد نگه دارید. به تاریخ انقضای درجشده روی بسته آنها توجه کنید و برای یخزدایی سریعتر آنها را در مایکروویو بگذارید.
دکتر محمدحسین عزیزی
مدیرگروه صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 مسعود پزشکیان سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم قالیباف ایران پزشکیان علیرضا زاکانی مناظره انتخاباتی مناظره
سیل تهران بازنشستگان هواشناسی قوه قضاییه سوادکوه قتل فضای مجازی شهدای خدمت آتش سوزی شهرداری تهران آلودگی هوا
دولت سیزدهم نهضت ملی مسکن مسکن حقوق بازنشستگان قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو قیمت سکه ایران خودرو بانک مرکزی خودرو طلا
سینمای ایران پایتخت سینما تلویزیون رسانه ملی دفاع مقدس سریال تئاتر حج فیلم شهید موسیقی
دانش بنیان فضا
رژیم صهیونیستی روسیه آمریکا غزه فلسطین جنگ غزه اوکراین لبنان ترکیه اتحادیه اروپا حزب الله لبنان حماس
یورو 2024 فوتبال پرسپولیس استقلال باشگاه پرسپولیس لیگ برتر خوان کارلوس گاریدو جواد نکونام باشگاه استقلال جام ملت های اروپا لیگ برتر ایران علیرضا بیرانوند
هوش مصنوعی عیسی زارع پور فناوری وزیر ارتباطات گوشی سامسونگ اپل ایلان ماسک ماه
سرطان کبد چرب دیابت سلامت روده ویتامین مغز سنگ کلیه