چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
پیوند تفاوتها؛ راهنمای ارتباط کارآمد بین گروهی
پیوند تفاوتها؛ راهنمای ارتباط کارآمد بین گروهی ، مولف: ویلیام بی. گودیکانست/ مترجم : دکتر علی کریمی و مسعود هاشمی / انتشارات تمدن ایرانی
ویلیام بی گودیکانست (William B. Gudykunst )1947-2004؛ وی استاد ارتباط گفتاری در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا است که در سال 1992 به عنوان عضو انجمن بینالمللی ارتباطات برگزیده شد. تلاش او در این کتاب ارائه و تشریح نظریهای به منظور تبیین ارتباط کارآمد بین فردی و بین گروهی ، و کاربست آن برای کمک به اعضای دیگر گروههاست. سابقه برخی تالیفات وی در این زمینه بدین شرح است: «ارتباط با غریبهها» با همکاری یونگ یون کیم، «فرهنگ و ارتباط بین فردی» با همکاری استلا تینگ تومی،«ارتباط بین گروهی»، «کتابچه ارتباط بینالمللی و بین فرهنگی»، «زبان و هویت قومی».
این اثر سخن از ضرورت توسعه گفتمان و برقرای ارتباط در روابط بین فرهنگی، نژادی، ملّیتی و حتّی فردی با وجوه مشترک زیاد تاکید دارد و ضرورت تقویت ارتباطات بین فردی و گروهی را با نقل قولی از الی ویسل (Elie Wiesel ) بیان میکند که: احساس تنفر نسبت به اعضای گروههای متفاوت فرهنگی و نژادی و همچنین اعضای گروههای متفاوت سیاسی و عقیدتی منشا اصلی مشکلات مردم قرن بیستم است.
اطلاعات این کتاب برای هرکسی میتواند مهم و کاربردی باشد و نیز برای افرادی که با گروههای متنوع فرهنگی مرتبط هستند مفید به نظر میرسد.
از نقاط مثبت این کتاب، پرسشنامههای آن است که در هر فصل چند نمونه آورده شدهاست؛ این پرسشنامهها که به صورت نمره جمع بندی و تحلیل میشوند، باعث شناخت عواملی که در بروز ارتباطی کارآمد موثر هستند، میشود، و خوانند نیز میتواند خود را مورد سنجش آنها قرار دهد.
گودیکانست، نظر خود را در هفت فصل در طی 294 صفحه به ترتیب به موضوعات زیر اختصاص داده است:
1.ارتباط با غریبهها: این فصل با محوریت این گزاره است که «ما» دردرست رفتار میکنیم و «دیگران » اشتباه میکنند، تدوین شدهاست و در آن مسائلی چون اضطراب، عدم اطمینان و ابهام در ارتباط به غریبهها مورد توجه قرار گرفتهاست.
2. درک تفاوتهای گروهی: در این فصل با توجه با خرده فرهنگهای ملّی وقومی به ریشههای تفاوتهای گروهی که بر ارتباط موثر هستند؛ میپردازد.
3.انتظارات ما از غربیهها: از آنجایی که انتظارات به ما گویند که چگونه باید با دیگران رفتار کنیم، این فصل به بیان انتظاراتی میپردازد که موجب سوء تعبیر در یک ارتباط میشود. از طرف دیگر ریشههای برخی از انتظارات را نیز بیان میکند.
4. اِسناد معنا به رفتار غریبهها: به بیان نقش عوامل فرهنگی و شخصیتی در فرایند اسناد اجتماعی و فردی میپردازد.
5.تبادل پیام با غریبهها: در این فصل کیفیت پیامهایی که برای غربیهها ارسال میشود، مورد بررسی قرار میدهد.
6.پیام دهنده قابل اطمینان: بحث را با تعریف قابلیت ارتباطی متصور آغاز میکند و سپس به بررسی سه مولفه آن، یعنی انگیزش، دانش و مهارت میپردازد.
7.کاربرد دانش و مهارت : نحوه بکارگیری دانش و مهارت در یک ارتباط موثر و کارآمد با غریبهها موضوع بحث فصل آخر این کتاب است.
تلفن : 88745328 و 88745309
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست