چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

پیوند تفاوت‏ها؛ راهنمای ارتباط کارآمد بین گروهی



      پیوند تفاوت‏ها؛ راهنمای ارتباط کارآمد بین گروهی
گروه کتاب و رسانه

پیوند تفاوت‏ها؛ راهنمای ارتباط کارآمد بین گروهی ، مولف: ویلیام بی. گودیکانست/ مترجم : دکتر علی کریمی و مسعود هاشمی / انتشارات تمدن ایرانی
ویلیام بی گودیکانست (William B. Gudykunst )1947-2004؛ وی استاد ارتباط گفتاری در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا است که در سال 1992 به عنوان عضو انجمن بین‏المللی ارتباطات برگزیده شد. تلاش او در این کتاب ارائه و تشریح نظریه‏ای به منظور تبیین ارتباط کارآمد بین فردی و بین گروهی ، و کاربست آن برای کمک به اعضای دیگر گروه‏هاست. سابقه برخی تالیفات وی در این زمینه بدین شرح است: «ارتباط با غریبه‏ها» با همکاری یونگ یون کیم، «فرهنگ و ارتباط بین فردی» با همکاری استلا تینگ تومی،«ارتباط بین گروهی»، «کتابچه ارتباط بین‏المللی و بین فرهنگی»، «زبان و هویت قومی».
این اثر سخن از ضرورت توسعه گفتمان و برقرای ارتباط در روابط بین فرهنگی، نژادی، ملّیتی و حتّی فردی با وجوه مشترک زیاد تاکید دارد و  ضرورت تقویت ارتباطات بین فردی و گروهی را با نقل قولی از الی ویسل (Elie Wiesel ) بیان می‏کند که: احساس تنفر نسبت به اعضای گروه‏های متفاوت فرهنگی و نژادی و همچنین اعضای گروه‏های متفاوت سیاسی و عقیدتی منشا اصلی مشکلات مردم قرن بیستم است.
اطلاعات این کتاب برای هرکسی می‏تواند مهم و کاربردی باشد و نیز برای افرادی که با گروه‏های متنوع فرهنگی مرتبط هستند مفید به نظر می‏رسد.
از نقاط مثبت این کتاب، پرسشنامه‏های آن است که در هر فصل چند نمونه آورده شده‏است؛ این پرسش‏نامه‏ها که به صورت نمره جمع بندی و تحلیل می‏شوند، باعث شناخت عواملی که در بروز ارتباطی کارآمد موثر هستند، می‏شود، و خوانند نیز می‏تواند خود را مورد سنجش آنها قرار دهد.
گودیکانست، نظر خود را در هفت فصل  در طی 294 صفحه به ترتیب به موضوعات زیر اختصاص داده است:
1.ارتباط با غریبه‏ها: این فصل با محوریت این گزاره است که «ما» دردرست رفتار می‏کنیم و «دیگران » اشتباه می‏کنند، تدوین شده‏است و در آن مسائلی چون اضطراب، عدم اطمینان و ابهام در ارتباط به غریبه‏ها مورد توجه قرار گرفته‏است.
2. درک تفاوت‏های گروهی: در این فصل با توجه با خرده فرهنگ‏های ملّی وقومی به ریشه‏های تفاوت‏های گروهی که بر ارتباط موثر هستند؛ می‏پردازد.
3.انتظارات ما از غربیه‏ها: از آنجایی که انتظارات به ما گویند که چگونه باید با دیگران رفتار کنیم، این فصل به بیان انتظاراتی می‏پردازد که موجب سوء تعبیر در یک ارتباط می‏شود. از طرف دیگر ریشه‏های برخی از انتظارات را نیز بیان می‏کند.
4. اِسناد معنا به رفتار غریبه‏ها: به بیان نقش عوامل فرهنگی و شخصیتی در فرایند اسناد اجتماعی و فردی می‏پردازد.
5.تبادل پیام با غریبه‏ها: در این فصل کیفیت پیام‏هایی که برای غربیه‏ها ارسال می‏شود، مورد بررسی قرار می‏دهد.
6.پیام دهنده قابل اطمینان: بحث را با تعریف قابلیت ارتباطی متصور آغاز می‏کند و سپس به بررسی سه مولفه آن، یعنی انگیزش، دانش و مهارت می‏پردازد.
7.کاربرد دانش و مهارت : نحوه بکارگیری دانش و مهارت در یک ارتباط موثر و کارآمد با غریبه‏ها موضوع بحث فصل آخر این کتاب است.

تلفن : 88745328 و 88745309