پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

گزارش هفتمین جشنواره استانی فیلم کوتاه کل در شهرستان گراش



      گزارش هفتمین جشنواره استانی فیلم کوتاه کل در شهرستان گراش
گروه اخبار

هفتمین جشنواره فیلم کوتاه کل گراش در فاصله روزهای دوم تا چهارم آذر ماه جاری در محل سینما  شهر قصه این شهرستان برگزار شد. این جشنواره برای اولین بار در سال 1380 با حضور جمع کوچکی از علاقه مندان فیلم و فرهنگ در شهرستان گراش برگزار شد ، و در طی 9 سال آذر ماه امسال هفتمین دوره ی خود را به اتمام

هفتمین جشنواره فیلم کوتاه کل گراش در فاصله روزهای دوم تا چهارم آذر ماه جاری در محل سینما  شهر قصه این شهرستان برگزار شد. این جشنواره برای اولین بار در سال 1380 با حضور جمع کوچکی از علاقه مندان فیلم و فرهنگ در شهرستان گراش برگزار شد ، و در طی 9 سال آذر ماه امسال هفتمین دوره ی خود را به اتمامرساند، به گزارش دبیرخانه جشنواره فیلم کوتاه کل، پس از فراخوان عمومی، 98  فیلم به دبیرخانه جشنواره رسید؛ شامل 70 فیلم جهت شرکت در بخش مسابقه و 28 فیلم جهت شرکت در بخش جنبی که پس از طی مراحل گزینش، تعداد 40 فیلم به بخش مسابقه راه یافتند.
هیات گزینش این دوره از جشنواره را آقایان مرامی، کردرستمی، خواجه‌پور و هیات داوران آقایان فرشاد فدائیان، فواد نجف‌زاده و خانم مینو فرشچی عهده دار بودند. از جمله بخش‌های جنبی هفتمین جشنواره فیلم کوتاه کل، نمایش فیلم هایی از داوران و برگزاری کارگاه‌‌های آموزشی توسط داوران جشنواره بود که با استقبال فیلمسازان جوان روبه رو شد.
افتتاحیه هفتمین جشنواره استانی فیلم کوتاه کل با حضور فرماندار، شهردار گراش، هیات داوران جشنواره و میهمانان و مدعوین از استان‌های فارس، بوشهر و هرمزگان در محل سینما شهر قصه گراش آغاز شد. از نکات قابل ذکر شب اول، سخنرانی فرماندار و نوید افتتاح اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گراش در هفته آینده و سخنان شهردار و پیشنهاد برگزاری جشنواره دو سالانه فرهنگ شهر نشینی به میزبانی شهرداری می‌توان اشاره کرد.
شب دوم جشنواره فیلم‌های رسیده در سه مرحله بدون مجری از طریق سیستم پخش شد. آیین پایانی جشنواره با حضور مسئولین شهر همچون فرماندار و هیات همراه، دکتر علی اصغر حسنی نماینده مردم لارستان، گراش و خنج در مجلس شورای اسلامی، عالی حسینی سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان، حلاجی امام جمعه گراش، هیات داوران جشنواره، فیلم‌سازان، میهمانان و مدعوینی از سراسر استان فارس، بوشهر و هرمزگان با پخش تلاوت قرآن پخش سرود ملی، آنونس جشنواره آغاز شد. پنج فیلم باقیمانده طی نیم ساعت به نمایش درآمد. سپس عالی حسینی سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان ضمن خوشامدگویی به حاضرین از جریان کارهای صورت گرفته برای برگزاری جشنواره گزارشی ارائه کرد. وی سخنان خود را با تبریک عید غدیر خم به پایان برد. در ادامه علی اصغر حسنی نماینده مردم لارستان، گراش و خنج در مجلس شورای اسلامی با ابراز خرسندی از روند رو به رشد جشنواره کل به تعداد محدود فیلم‌ها درجشنواره اول اشاره کرد و گفت با عنایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و جناب دکتر طبیعی جشنواره هفتم با حضور فیلم‌سازان بوشهر و هرمزگان برگزار می‌شود. ایشان ضمن تشکر از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به خاطر قرارگیری جشنواره استانی فیلم کوتاه کل گراش در تقویم سالیانه اداره کل، از مسئولین خواست با توجه به استعداد شگرفت جوانان و هنرمندان جنوب کشور بودجه کافی برای امور فرهنگی در اختیار آنان قرار گیرد.
سپس دکتر طبیعی ضمن تشکر از هیات برگزارکننده و تمامی عوامل و دست‌اندرکاران جشنواره از حضور خود برای دومین بار در جشنواره کل ابراز شادمانی کرد. طبیعی با اشاره به عملی نمودن وعده خود مبنی بر قرارگیری جشنواره در تقویم اداره کل و تلاش در جهت استمرار سالیانه از مسئولین امر خواست با مقایسه هفت دوره جشنواره کل تاثیر آن را در جامعه مشخص سازند.
سپس از طرف شورای اسلامی شهرستان گراش از دکتر طبیعی و علی اصغر حسنی به خاطر حمایت‌های مالی و تلاش برای استقرار اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گراش تقدیر شد. درپایان خانم مینو فرشچی به نمایندگی از هیات داوران بیانیه هیات داوران را قرائت کرد:
«ما جمع داوران،  برخی از معیارهایمان را که در ارزش گذاری آثار فیلم های بخش مسابقه جشنواره ی هفتم کل، در نظر داشته ایم به اشاره یادآور می شویم:
1-  آنچه یک فیلم را به یک اثر فیلمی بدل می کند مجموعه ای از عناصر دیداری و شنیداری ست که دانش به آن ها و رعایت آن ها، موجودیت یک اثر را در حوزه سینما صحه می گذارد:
 - تصویر به عنوان مبنا و معنای پدیده ای به نام سینما
- صدا در مفهوم گسترده ی هر آن صوتی که به جهان هستی تعلق دارد
- فیلم نوشته به عنوان مجموعه ای از کلمات اعم از متن، گفتگو، قصه و ....
- و پیوند تصویر به قاعده، صدای به قاعده و فیلم نوشته به قاعده در، همآمیزی و ترکیب به قاعده
2-  یکدستی و یکپارچه گی در بهره گیری زیباشناسانه و معنادار عناصر سه گانه ی تصویر و صدا و کلمه
3-  تقدم و ترجیح ارائه ی فرهنگ اقلیم به فرهنگ جهانی در مواجهه با روابط آدم ها با هم، روابط آدم ها با محیط پیرامونشان، روابط آدم ها با طبیعت و چیزها و روابط آدم ها با ارزش های فرهنگی و مواریث بومی و ملی
4-  ایجاز، اختصار و سادگی در بیان ایده، موضوع و مفاهیم
و بر مبنای این چهار مورد، نتیجه داوری به شرح زیر اعلام شد. با معرفی نفرات برتر هفتمین جشنواره استانی فیلم کوتاه کل به کار خود پایان داد.   

بخش پویانمایی
-    لوح تقدیر و مبلغ یک میلیون ریال به فیلم زنگ تفریح ساخته مرتضی نصیری از شیراز
-    مقام سوم مشترک شامل دیپلم افتخار و مبلغ دومیلیون ریال به هرکدام به فیلم فقط یک سوال ساخته سعیدرزم‌آهنگ از شیراز و فیلم کراوات کتانی ساخته فرزانه زینلی از آباده
-    مقام دوم شامل دیپلم افتخار و مبلغ سه میلیون ریال به داستان جعبه‌ای ساخته بهروز بصیری‌فرد از شیراز
-    هیات داوران هیچ فیلمی را شایسته مقام اول ندانست.

بخش داستانی
-    لوح تقدیر برای پژوهش به فیلم دوما ساخته سجاد ایمانی از نورآباد
-    لوح تقدیر و مبلغ یک میلیون ریال به فیلم ودین ساخته سجاد دارابی از نورآباد
-    مقام سوم مشترک شامل دیپلم افتخار و مبلغ دومیلیون ریال به هرکدام، به فیلم نامه ساخته ساسان دسی از شیراز و فیلم آوای موسیقی ساخته برهان فهندژ سعدی از شیراز
-    هیات داوران هیچ فیلمی را شایسته مقام دوم داستانی ندانست.
-    مقام اول، شامل تندیس جشنواره و لوح تقدیر و مبلغ 5میلیون ریال به فیلم دوما ساخته سجاد ایمانی از نورآباد

بخش مستند
-    لوح تقدیر به خاطر رویکرد ثبت مواریث بومی و محلی به فیلم لوده ساخته سید حسن کشفی از استهبان- فیلم سرمه ساخته آقای غلامرضا زارع‌پور از فسا- پیرپیران ساخته مجید خادم از شیراز
-    مقام سوم شامل دیپلم افتخار و مبلغ دومیلیون ریال به فیلم راز ساز ساخته خانم گلکو نشاطی از میمند
-    مقام دوم شامل دیپلم افتخار و مبلغ سه میلیون ریال به فیلم نون-نان ساخته ابوالحسن حسینی از گراش
-    مقام اول شامل تندیس جشنواره و لوح تقدیر و مبلغ 5میلیون ریال به فیلم لطفاً غروب نکن ساخته احسان شادمانی از شیراز

بخش بومی
شامل تندیس جشنواره، لوح تقدیر و مبلغ یک میلیون ریال به فیلم بازیهای خودمونی ساخته عبداله فربود از گراش
بخش برگزیده تماشاگر
شامل تندیس لوح تقدیر و مبلغ یک میلیون ریال به فیلم سرخ ساخته کیوان محسنی از گراش