جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
عوارض سقط جنین، چگونه کنار بیایید؟
پس از سقط ناخواسته جنین، احساس شوک، سوگ، افسردگی، گناه، خشم، شکست و آسیبپذیری مسئلهای طبیعی است. برای درک موقعیت و کنار آمدن با این موضوع بهتر است به خود و همسرتان زمان بدهید. در این مطلب میتوانید با راهکارهایی برای کنار آمدن با این مشکل آشنا شوید.
نقش شما در کنار آمدن با این غم
روزها، هفتهها و حتی ماههای پس از سقط جنین سخت و دردناک است. شاید گوشهگیر و حساس شوید و قادر به تمرکز کردن روی کارهای خود یا حتی خوابیدن نباشید. این مسئله را درک کنید که شما و همسرتان مقصر نیستید. سقط جنین در بارداری، پیشامدی است که امکان دارد برای هر کسی اتفاق بیفتد. صادقانه و واضح با همسر خود دربارهی این اتفاق و تاثیر آن در زندگیتان صحبت کنید. به خاطر داشته باشید که در کنار آمدن با سوگ عزیزان، هیچ روش درست یا غلطی وجود ندارد. احساس خود را به همان شکلی که هست، بپذیرید و به خاطر واکنشهایی که دارید، دربارهی خود یا همسرتان عجولانه قضاوت نکنید و توقع نیز نداشته باشید که همسرتان نیز مثل شما سوگواری کند. همسرتان ممکن است به اندازهی شما برای از دست دادن کودک سوگوار نباشد، باید بدانید که هر کس به روش متفاوتی سوگواری میکند. همانطور که احساس و نیازهای خود را با او در میان میگذارید، یکدیگر را نیز کمی آزاد بگذارید تا هر یک از شما به روش خود در مورد این غم سوگواری کنید. سوگواری مردان و زنان با یکدیگر تفاوت دارد. زنان هنگام سوگواری، دوست دارند احساس خود را بیان و دیگران آنان را حمایت کنند، اما مردان بیشتر احساس خود را پنهان و به تنهایی سوگواری میکنند. مردان احساس میکنند در این شرایط باید قوی باشند و از همسر خود مراقبت کنند. بنابراین خودداری او را به منزلهی بیتفاوتی برداشت نکنید و ضمناً خودتان را نیز به خاطر اینکه نمیتوانید مثل او خوددار باشید، سرزنش نکنید. برای بهبودی زمان لازم است. خودتان را برای فراموش کردن این غم تحت فشار نگذارید. اگر صبور باشید و برای بهبودی به خود زمان بدهید، بهتر با این قضیه کنار خواهید آمد. ممکن است در روزی که قرار بود کودک شما متولد شود یا دیگر تاریخهای مهم مرتبط با بارداری، دوباره احساس غصه و سوگ کنید. با اینکه خودتان میدانید ولی با گذشت زمان، همه چیز عوض میشود و شما احساس بهتری خواهید داشت.
نقش اطرافیان در بهبودی شما
اگر خبر باردار شدن خود را به دیگران گفتهاید، احتمالاً نگرانید که چطور باید این اتفاق را به آنها اطلاع دهید و شاید حتی قادر به شنیدن صمیمانهترین همدردیهای اطرافیان نیز نباشید. طبیعی است که برای مدتی آمادگی حرف زدن دربارهی این موضوع را نداشته باشید، به خصوص اگر این پیشامد کمی پس از اعلام خبر بارداری برای شما افتاده باشد. شاید پاسخ دادن به دوستان و نزدیکانی که مدام احوال کودکتان را میپرسند، دردناک باشد. یکی از راههای دور ماندن از چنین دردسری، این است که به یکی از دوستان نزدیک خود بگویید تا این خبر را به اطرافیانتان بدهد و به آنها بگوید که هنوز آمادگی صحبت کردن دربارهی آن را ندارید. با وجود اینکه ممکن است صحبت دربارهی این موضوع برای شما دردناک باشد، بدانید که مطرح کردن این مسئله با دیگران باعث میشود کمتر احساس تنهایی کنید و به بهبودی شما نیز کمک خواهد کرد. شاید از شنیدن ماجراهای غمانگیز مرگ عزیزان بسیاری از همکارهایتان، همسایهها، دوستان و چگونگی بهبودی آنها پس از آن تعجب کنید، همچنین ممکن است افرادی که تصورش را نمیکردید بهتر از افرادی که توقع داشتید، شرایط شما را درک و به شما کمک کنند. درک این مسئله برای کسی که آن را تجربه نکرده، مشکل است. اغلب افراد سعی میکنند چیزی بگویند که غم شما را تسکین دهد، اما به درستی نمیدانند چگونه باید با شما صحبت کنند، بنابراین اگر کسی حرف اشتباهی زد یا حرفی برای گفتن نداشت، برداشت بدی نکنید. پیدا کردن راهی موثر برای کنار آمدن با این غم، ممکن است کمی زمان ببرد. پس دلسرد نشوید اگر اولین روشی که امتحان کردید موثر واقع نشد. شاید شما تمایل داشته باشید برای کنترل احساسهای دردناک خود به یک مشاور یا روانشناس مراجعه کنید تا پس از مدتی با این سوگ کنار بیایید؛ شما میتوانید از پزشک خود بخواهید روانشناسی را به شما معرفی کند که در این زمینه به شما کمک کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست