یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

روسپیگری، کودکان خیابانی و تکدی



      روسپیگری، کودکان خیابانی و تکدی
گروه کتاب و رسانه

روسپیگری، کودکان خیابانی و تکدی؛ مقالات اولین همایش ملی آسیب های اجتماعی در ایران، خرداد 1381؛ جلد پنجم، تهران: نشر آگه، 1383.
این کتاب ، عنوان جلد پنجم از مقالات اولین همایش ملی آسیب های اجتماعی ایران است که در خرداد ماه 1381 در سه روز برگزار شد.
مسئله ی روسپیگری که شناخته شده ترین تعریف از آن را می توان «برقراری رابطه ی جنسی با هدف کسب دستاوردهای مادی» بیان نمود، از جمله مسائلی است که در تمامی دوره های تاریخ و فرهنگ های گوناگون جوامعه بشری حضور داشته است، و نمی توان آن را امری به وجود آمده در دوران جدید دانست. هر چند که می توان گسترش رسانه ها، از جمله شبکه های اینترنتی را در افزایش و افزودن به پهنه های آن موثر دانست. این مسئله که امروزه به یکی از مسائل مهم در جهان در میان جامعه شناسان  بدل شده، نیازمند بررسی های تاریخی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است. در کشور ایران نیز این مسئله که به طرق گوناگون و در شهرهای مختلف کشور رو به افزایش و در حادترین مورد کاهش سن فحشاء دارد، به امری نیازمند شناخت و تحلیل های روانی و اجتماعی و ... ( و نه گریز از آن و پنهان نمودن آن در پس دیگر مشکلات) و آسیب زا بدل شده است. مقالاتی که در مجموعه ی مقالات همایش ملی آسیب های اجتماعی ایران در باب روسپیگری ارائه شد، در این مجموعه با عناوین زیر آورده شده است:
-    عوامل زمینه ساز تن دادن زنان به روسپیگری
-    روسپیگری و بی مبالاتی جنسی، تفاوت و تشابه
-    روسپیگری در محله ی غربت

کودکان خیابانی که مبحث بعدی این مجموعه می باشد نیز از مشکلات اجتماعی رو به افزایشی است که به بسیاری از دیگر مسائل و آسیب های اجتماعی دامن می زند. این امر خصوصا در زمینه ی فرار دختران از خانواده، در چندین سال اخیر به موضوعی مورد توجه بدل شده که البته بدون پرداختن به ریشه های آن، خصوصا ریشه های خانوادگی، در بررسی های انجام شده نتیجه ی موثری در بر نخواهد داشت. مقالات این بخش:
-    نگاهی به وضعیت کودکان خیابانی در ایران؛ علل و عوامل آن | مصطفی جانقلی
-    بررسی وضعیت کودکان خیابانی | مصطفی جانقلی
-    مقایسه ی کودکان خیابانی و شبانه روزی های تهران | علیرضا صالح
-    بررسی تاثیر نقش والدین در فرار دختران | معصومه رستم خانی

تکدی، که در نظر اول موضوع فقر را به ذهن متبادر می کند، عملی برای رفع نیازهای مادی با زیر پاگذاشتن مسائل اخلاقی و انسانی و اجتماعی تعریف می شود که هیچ گونه ضابطه ی اقتصادی ای ندارد. این عمل که می تواند توسط افرادی در سنین مختلف انجام می گیرد، به شیوه های بسیار و اکثرا در شهرهای بزرگ به وفور به چشم می خورد. حل معضل تکدی و حذف متکدیان از چهره ی شهر یکی از اقداماتی است که هر دولتی از راه های گوناگون سعی در انجام آن دارد. این مسئله دلایل و ریشه های شخصی و اجتماعی ای می تواند داشته باشد که عوامل دیگری آن را می سازند و خود نیز به وجود آمدن مجموعه ای دیگر از مسائل نقشی اساسی ایفا می کند. مقالات این بخش از مجموعه:
-    تاملی بر پدیده  ی تکدی و ریشه های آن در ایران | محمود حاجیان
-    مفهوم تکدی و اقدامات دولت و سازمان های غیر دولتی در برخورد با آن | حسین کوچکیان فرد

::

+ تلفن نشر آگه: 66467323

::

مرضیه جعفری | jafari.e.marzi@gmail.com

::



همچنین مشاهده کنید