شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
مجله ویستا

نمایش دو مستند از آخرین ساخته های فرشاد فداییان در خانه ی هنرمندان ایران .



      نمایش دو مستند از آخرین ساخته های فرشاد فداییان در خانه ی هنرمندان ایران .
گروه اخبار

 مستندهای " با گاوهای یوسف " و " بچه قصاب" روز سه شنبه یکم بهمن ١٣٩٢ ساعت ٦ بعدازظهر در خانه ی هنرمندان ایران  و با حضور این مستندساز به نمایش درمی آید.خلاصه و توضیحی در مورد این دو مستند از زبان فرشاد فداییان :

  " من قبل تر هم از گاوبانان سنتی جنگل های مازندران  مستندی با نام " گالش مِنزل " ساخته ام . اما این بار جمله ی منسوب به ابن سینا  که خیلی پیش در جایی خوانده بودم ، محمل ساخت مستندی با همان تم البته این بار به شکلی دیگر شد . جمله ی ابن سینا این است :" من از گاو می ترسم زیرا که هم شاخ دارد و هم عقل ندارد ". 

 تعجبم همیشه این بوده که چرا آدمی مثل ابن سینا - سرآمد عاقلان زمانه ی خود- نمی توانست تصور کند که می توان هم شاخ نداشت و هم به هیئت انسان بود اما در عین حال ترسناک تر و بی عقل تر از گاو هم بود !!

 به هر حال در جریان ساخته شدن این فیلم ,گاوبانان را آدم هایی صبور, بامیل و رفتارهای مسئولانه و عاطفی در برخورد با گاوها دیده ام همچنان که گاوها را بسیار خجول , آرام و ماده هایش را بسیار مهربان و قدردان در برخورد با گاوبانان .

  جالب این که گالش ها یا گاوبانان در مازندران  گاو های ماده را به زیباترین نام ها می خوانند ; زیباتر از نام هایی که روی فرزندان خود می گذارند . نام هایی مثل : خرما. ملوس . نازدار . گیلاس . آهو . سرمه . طاووس. نگار . گلپر . دلبر. زرگله . مقبول . قلمکار . لب پر . کیکا . تیرنگ . کوتِر و . . . 

  

" بچه قصابی، دلمشغولی اش بازی با کبوتران و نگهداری از آن هاست ،اما یاد هم می گیرد که چگونه بهترین گوسفندان را دستچین ، قربانی و برای عرضه در دکان قصابی شان آماده کند. " 

 

تصویربرداری،کارگردانی و تدوین این دو مستند را فرشاد فداییان به عهده داشته و تهیه کننده ی مستند اول، دکتر جواد ظهیری و مستند دوم ، فرشاد فداییان بوده است. 

 

نشانی خانه هنرمندان ایران : خیابان طالقانی،‌ بعد از ایرانشهرشمالی ،‌خیابان شهید موسوی شمالی،ضلع جنوبی باغ هنر

 ورود برای همگان آزاد است.   

 

ویژه نامه ی «مستند و فرهنگ»
http://www.anthropology.ir/node/19850
 

ویژه نامه ی «هشتمین سالگرد انسان شناسی و فرهنگ»
http://www.anthropology.ir/node/21139