سه شنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۳ / 2 July, 2024
مجله ویستا

عمل IVF احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهد


افزایش خطر ابتلا به سرطان در عمل IVF

عمل IVF، با سابقه ترین شکل از روش های کمک باروری است که پس از تحریک تخمدان ها و تخمک گذاری، تخمک ها و اسپرم دریافت و لقاح در خارج از رحم انجام شده و پس از تشکیل جنین در محیط آزمایشگاه، جنین به داخل رحم منتقل می شود.

معمولاً در مواردی که شرایط رسیدن اسپرم به تخمک در رحم فراهم نباشد مانند انسداد لوله های رحمی و چسبندگی لگنی و یا تعداد کم و تحرک پایین اسپرم، از این روش برای لقاح استفاده می شود. همچنین در مواردی که سایر درمان های ساده تر از قبیل تحریک تخمک گذاری و یا عمل IUI (تلقیح داخل رحمی) ناموفق باشد، زوجین کاندید عملIVF می شوند. در طول یک سیکلIVF، تخمک های بالغ از تخمدان ها برداشته شده و در محیط آزمایشگاهی در مجاورت با اسپرم شوهر قرار داده می شود تا باروری تخمک و عمل لقاح انجام شود. سپس تخم بارور شده در شرایط مناسب کشت داده شده و پس از انجام تقسیمات جنینی در رحم مادر قرار داده می شود. بر حسب مراحل تکاملی جنین و شرایط رحم مادر، جنین در روز 3-2 یا 6-5 پس از تخمک گیری، به رحم منتقل می گردد.

IVF یا لقاح مصنوعی برای اولین بار در دنیا در سال 1978 در انگلستان توسط دکتر رابرت ادواردز انجام شد که جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی را در سال 2010 برای وی به ارمغان آورد. لوئیزی براون، کودک حاصل از این لقاح در 25 ژوئیه 1978 به دنیا آمد.

خطر ابتلا به سرطان با عمل IVF
یک متخصص ژنتیک گفت:از آنجا که عمل IVF یک عمل تهاجمی است که می تواند بعدها عوارض ناگواری برای مادر ایجاد کند، توصیه می شود مادران برای باروری از طریق این روش با انجام مشاوره های لازم با پزشک متخصص اقدام به انجام این عمل کنند.

عمل IVF احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهد
عمل IVF احتمال ابتلا به سرطان را در مادر افزایش میدهد
این متخصص گفت:در حال حاضر برای تعیین جنسیت نوزاد دو روش رایج وجود دارد که روش اول مرسوم به IVF و روش دوم مربوط به سبک زندگی افراد است. در این روش بعد از انجام مشاوره و آزمایش های لازم باید 12 تا 17 تخمک در طول یک ماه از مادر و تعدادی اسپرم از پدر گرفته شود که لازمه این موضوع انجام هورمون تراپی مادر است.

این متخصص ژنتیک در توضیح هورمون تراپی گفت:هورمون تراپی همان دوپینگ هورمونی مادر است، به طوری که لازم است برای انجام عمل IVF، بنا به تشخیص پزشک مقداری هورمون به مادر تزریق شود.

عضو کمیته اخلاق در ژنتیک پزشکی سازمان جهانی بهداشت در خصوص خطرات IVF هشدار داد:با تزریق هورمون به بدن مادر درصد ابتلا به سرطان سینه ، سرطان تخمدان و سرطان رحم در مادر افزایش می یابد. از آنجا کهعمل IVF یک عمل تهاجمی است که می تواند بعدها عوارض ناگواری برای مادر ایجاد کند، توصیه می شود مادران برای باروری از طریق این روش تحت نظر متخصص پس از انجام مشاوره های کافی اقدام به این عمل کنند.

ناگفته نماند انجام IVF بستگی به سن مادر و شرایط فیزیکی مادر متفاوت است و در افراد معمولی این روش فقط 18 تا 22 درصد جواب می دهد و حتی متقاضیانی بودند که حتی با انجام 4 بار IVF هیچ نتیجه ای نگرفتند.

عضو پیوسته و دائمی فرهنگستان علوم پزشکی ایران اظهار داشت:اما در روش دوم مسائل مربوط به اصلاح سبک زندگی است که مواردی چون تغذیه، زمان انجام لقاح، عادت های زندگی، مصرف مواد مخدر و غیره مطرح است که فرد می تواند با رعایت این اصول درصد باروری را افزایش دهد و این موضوعات می توانند نه تنها بر روی جنسیت جنین اثرگذار باشند بلکه مصرف مواد مخدر و الکل می تواند موجب آسیب رساندن به جنین شود.

وی در پایان گفت:سبک زندگی سالم از اصولی است که متاسفانه مردم کشور ما آن را رعایت نمی کنند، نداشتن سبک زندگی سالم می تواند موجب بیماری هایی از قبیل چاقی، کم شنوای و بیماری های چشمی در نوزاد شود، لذا توصیه می شود افراد ابتدا سبک زندگی خود را اصلاح کنند و سپس برای فرزند آوری به دنبال روش های پرخطری مانند IVF باشند.
عمل IVF احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهد