چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

درمان سریع زخم ها با پوست مردگان


تاثیر پوست مردگان بر درمان زخم ها!!!

 

پرفسور اردشیر بیات و همکارانش در دانشگاه منچستر درمان جدیدی را برای درمان سریع زخم های پوستی با استفاده از پوست افراد مرده بدست آورده اند.

دکتر اردشیر بیات مهندس زیستی دانشگاه منچستر و تیمش دریافتند، پوست افراد مرده که عاری از سلول های فرد شده، می تواند در درمان زخم های حاد مانند سوختگی و همچنین زخم های دردناک مؤثر باشد.


درمان سریع زخم ها با پوست مردگان

درمان زخم هابا پوست مردگان
 
آن ها بر این باورند که درمان جدید می تواند برای زخم هایی که بسادگی ترمیم نمی یابند، موثر باشد.
دهه های متوالی دانشمندان به دنبال تولید جایگزین های مؤثر پوست برای درمان زخم ها و تقلید از ماتریکس خارج سلولی – چارچوب پروتئین ها و ترکیباتی که سلول ها را به هم متصل کرده است ، بوده اند.
آن ها اکنون بر روی استفاده از پوست واقعی تمرکز کرده اند. دکتر بیات و تیمش ابتدا پوست بدست آمده از انسان مرده را با آنتی بیوتیک پاکسازی کرده و سپس با استفاده از مواد شوینده، آنزیم ها و دیگر مواد شیمیایی، سلولها را از پوست حذف کردند تا سیستم ایمنی بدن گیرنده واکنش کمتری به آن نشان داده و پوست جدید را رد نکند.
آن ها لایه داخلی پوست درم که حاوی رگهای خونی، عصب ها، فولیکول های مو و غدد عرق است را از سلول عاری کرده و تنها ماتریکسی از پروتئین ها را باقی گذاشتند.
پرفسور بیات این فرآیند را به پوسته خالی یک خانه عاری از اثاثیه تشبیه کرده که می توان آن را ساده تر از ساخت یک ساختمان تازه، مسکونی کرد.
وی اظهار کرد:به همین شیوه، پاکسازی لایه داخلی پوست به ارائه چارچوبی می پردازد که بدن می تواند در نهایت آن را از سلولهای خود پر کند.
محققان دریافته اند که پاکسازی پوست از سلول می تواند برای درمان زخمهای حاد مانند سوختگی مورد استفاده قرار بگیرد.
آن ها چهار صفحه پوستی و هر کدام به اندازه پنج میلیمتر را از 50 داوطلب سالم جمع آوری کردند.
یکی از زخمها بطور طبیعی مورد درمان قرار گرفت، زخم دیگر با اتصال مجدد پوست برداشته شده درمان شد، زخم سوم با یک جایگزین پوستی ساخت دست بشر و زخم چهارم توسط پوست عاری از سلول یک انسان مرده تحت درمان قرار داده شدند.
تیم  دکتر بیات دریافت که پوست انسان مرده نتایج بهتری را در رشد رگهای خونی جدید نشان داده و به سختی پوست خود فرد بود. این پوست همچنین توانست بافت زخم را بازسازی کند.
مزیت استفاده از این پوست بجای پوست مصنوعی این است که بدن با ساختار پوست واقعی سازگارتر است.
پرفسور اردشیر بیات قصد دارد پوست عاری از سلول شده را بر روی بیماران بیشتر آزمایش کرده و همچنین از تحریک الکتریکی برای مشاهده امکان تسریع فرآیند ترمیم استفاده کند.
این تیم پیش از این نشان داده بود که از پوست انسان مرده می توان در درمان زخم های مزمن که طی شش تا هشت هفته و حتی گاهی تا سال ها ترمیم نمی شوند، بهره برد.
بیات پیش از این به درمان بیمار 92 ساله ای پرداخته بود که برای 20 سال از یک زخم پوستی رنج می برد. وی اظهار کرد:زخم این بیمار پس از درمان توسط پوست عاری از سلول در حدود چهار هفته درمان شد.
تعداد افراد متبلا به زخم های پوستی با زیاد شدن تعداد جمعیت سالمند رو به افزایش است. این امر می تواند به دلیل بیماری های مرتبط با زخمهای پوستی مانند دیابت و چاقی باشد.
نتایج تحقیقات دکتر بیات در مجله Plos One منتشر شده است.
درمان سریع زخم ها با پوست مردگان