چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

توصیه هایی مفید برای خرید آگاهانه مواد غذایی


ترفندهایی ساده برای خرید مواد غذایی

خرید مواد غذایی اصول خاصی دارد که اگر ندانید هم وقتتان به هدر میرود و هم نمیتوانید در هزینه هایتان صرفه جویی کنید و مواد غذایی مضر را خریداری میکنید. در هنگام خرید مواد غذایی فقط به خوراکی هایی که سالم هستند و کالری بالا ندارند، فکر کنید و پیش از خرید، فهرستی از آن ها تهیه کنید و به همان پایبند باشید. در فروشگاه های مواد غذایی، وسوسه برانگیزترین خوراکی ها را جلوی چشم می گذارند و اگر بخواهید نگاهتان را به این سو و آن سو بیندازید، به راحتی در دام آن ها می افتید.

اینکه از پیش بدانید که می خواهید به خرید کدام یک از مواد غذایی مورد نیازتان بروید، در برنامه ریزی غذایی تان نقش تعیین کننده ای دارد. در مسیر رفت وآمد همیشگی تان فروشگاه ها یا رستوران هایی را که غذاهای سالم دارند شناسایی کنید تا هر زمان که نیاز داشتید، به سراغشان بروید. اصول زیر را برای خرید از فروشگاه های مواد غذایی به کار گیرید.فقط به خوراکی هایی که سالم هستند و کالری بالا ندارند، فکر کنید و پیش از خرید، فهرستی از آن ها تهیه کنید و به همان پایبند باشید.

برای آنکه هنگام خرید به سراغ مواد غذایی سالم تر و با قند و چربی کم تر برویم می توانیم از ترفندهایی که در ادامه می آید استفاده کنیم.

توصیه هایی برای خرید مواد غذایی

1- از فروشگاه هایی خرید کنید که مواد سالم، طبیعی و ارگانیک مثل سبزی ، میوه، پروتئین و لبنیات تازه دارند و مواد غذایی نیمه آماده یا فراوری شده ندارند یا آنها را در انتهای فروشگاه نگهداری می کنند.
2- مواد غذایی سالمی مثل حبوبات ( عدس، لوبیا و..)، آجیل ها و مغزها، دانه ها و .. در قسمت راهروهای فروشگاه ها هستند و برای سلامت شما بسیار ضروری اند و اغلب اوقات هم از تخفیف خوبی برخوردارند.


توصیه هایی مفید برای خرید آگاهانه مواد غذایی

هنگام خرید سراغ مواد غذایی سالم بروید

3- همانطور که لیبل کنسروها و مواد غذایی دارای نگهدارنده ها را به لحاظ ارزش غذایی ، کالری، قند، نمک و .. چک می کنید خیلی از خشکبار و مواد غذایی تازه را هم باید به لحاظ تاریخ انقضا چک کنید زیرا برخی از آنها دارای مواد فریز شده هستند.
4- زمانیکه به خرید می روید یک لیست تهیه کنید به خصوص اگر عادت دارید که خرید اضافه انجام دهید سعی کنید این لیست را همراهتان داشته باشید و هر از گاهی به آن نگاه کنید تا مهم ترین و سالم ترین ها را خریداری کنید و هزینه اضافی ندهید و در زمانتان هم صرفه جویی شود.
5- از فروشنده بپرسید که کدام اجناس و مواد غذایی برای محل زندگی تان هستند زیرا این مواد غذایی به دلیل جابجایی کمی که دارند سالم تر، تازه تر و ارزان تر هستند .
6- از لیبل های غذایی اطلاعات خوبی به دست آورید معمولا روی مواد غذایی اطلاعات دقیقی از کالری یا ارزش های غذایی درج نمی شود بنابراین خودتان بهتر است بدانید که مثلا خوردن 7 عدد چیپس چه مقدار کالری جذب بدن شما می کند.

توصیه هایی مفید برای خرید آگاهانه مواد غذایی