چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

شامی پوک | طرز تهیه شامی پوک با لپه


مواد لازم شامی پوک (پوک)

گوشت مغز ران بدون چربی 500 گرم
لپه 300 گرم
تخم مرغ 5 عدد
پیاز 2 عدد
زعفران سائیده شده 1 قاشق چایخوری
بیکینگ پودر یا جوش شیرین 1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم


شامی پوک | طرز تهیه شامی پوک با لپه

طرز تهیه شامی پوک

    گوشت را شسته، تکه تکه می کنیم. پیاز را درشت خرد کرده و با گوشت تفت می دهیم تا زمانی که آب گوشت جمع شود.
     لپه را در ظرفی دیگر، کاملاً پخته و در آبکش می ریزیم تا آبِ اضافی آن برود. لپه و گوشت و پیاز را در ظرفی دیگر 2 بار چرخ می کنیم. فلفل و زعفران حل شده را به آن اضافه می کنیم.
     یک کاسه گود آماده کرده، تخم مرغ ها را در آن می شکنیم، سپس زعفران را نیز در 1 یا 2 قاشق سوپ خوری آب جوش حل کرده، همراه مقداری نمک و فلفل به تخم مرغ اضافه می کنیم و کمی با قاشق هم می زنیم، جوش شیرین را با کمی آبِ سرد حل می کنیم و به مخلوط تخم مرغ اضافه می کنیم. مخلوط تخم مرغی را به مایه گوشت و لپه چرخ شده افزوده، بادست مواد را خوب ورز می دهیم.
    حالا در یک تابهٔ گود مقدار زیادی روغن می ریزیم و روی شعله اجاق گاز قرارمی دهیم تا داغ شود. در این فاصله، مقداری (به اندازه کمی بزرگ تر از یک تخم مرغ) از مخلوط گوشتی را برمی داریم و بعد از گلوله کردن، با فشار روی یک دست به صورت گرد پهن می کنیم، سپس با انگشت دست مقابل، سوراخی درست در وسط دایره گوشتی ایجاد می کنیم.
     شامی را با احتیاط داخل روغن داغ شده قرار می دهیم و بقیه مواد را هم به همین صورت آماده می کنیم. وقتی یک طرف شامی ها سرخ شدند آنها را با کفگیر برگردانده، طرف دیگر را نیز سرخ می کنیم. بعد از آنکه همه شامی ها سرخ شدند، آنها را روی دستمال کاغذی حوله ای آشپزخانه می گذاریم، تا روغن اضافی آنها کشیده شود.
 

نکات تکمیلی در مورد شامی پوک

شامی پوک جزو کتلت و شامی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 20 دقیقه میباشد .
شامی پوک را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

شامی پوک ، طرز تهیه شامی پوک با لپه